Evans zafere koşuyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) sezonun üçüncü ayağı Portekiz Rallisi’nde üçüncü ve son gün hızlı başladı, günün geçilen ilk üç etabında podyum değişmedi. Güne 10 saniye farkla lider başlayan İrlandalı rallici Elfyn Evans, üst üste iki kez en iyi zamanları yaptı, bir de 3’ncülük ile sonrası farkı 22 saniyeye taşıyarak gün ortasına yine lider olarak ulaştı. Günün ilk, rallinin ise 16’ncı etabı olan 9.18 km’lik Felgueiras’tan en iyi zamanla çıkan Evans, en yakın rakibi Dani Sordo’nun 9.6 daha geç ve dördüncü zamanla tamamladığı etap sonrasında aralarındaki farkın 20 saniyenin üzerine çıkmasıyla rahatladı. İrlandalı ise etabın çok aldatıcı olduğunu ve oldukça sert bir yüzeyde kavramanın yeterince iyi olmadığını savundu. Evans’ın 8.9 ardından etabın ikinci en iyi zamanı yapan M-Sport pilotu Adrein Fourmaux için günü ilk etabı ‘gerçekten güzeldi’, “dürüst olmak gerekirse kayak yapmak gibi!” dedi, kendisi açısından temiz bir etap olduğunu ama lastikleri ile çok uğraştığını “sanırım şimdi bittiler” sözüyle özetledi, uzun bir gün olacağını ekledi.

Bazı hatalarından dolayı mutlu olmadığını ve gerçekten zor etap olduğunu dile getiren İspanyol Dani Sordo ise, hata yapmak değil, lider üzerindeki baskıyı da sürdürmek istediğini söyledi. İspanyol’un 55 saniye ardından podyumdaki üçüncülüğünü koruyan Sebastien Ogier ise etabın zorluğundan yakınarak, ‘çok fazla negatif noktalara sahip etapta arabayı kaybetmenin çok kolay olduğunu’ söyledi. Günün ilk etabından en iyi 8’nci zamanla çıkan genç pilot Kalle Rovanpera, ‘süspansiyon ve geometri üzerine bir şeyler denediğini, yumuşak lastikleri kurtarmak için sadece sert lastikleri taktığını ve bu yüzden oldukça yavaş sürmesi gerektiğini’ savundu. Etaptan 13’ncü zamanla çıkan Japon rallici Katsuta Takamoto, etap finişinde “zorlu bir etap ve kaygan. Sürmek kolay olmadı” dedi. Günün ikinci etabı olan 8,75 km’lik Montim’den yine en iyi zamanla çıkan Evans’ın 1,4 saniye ardından ikinci zamanla etabı tamamlayan Sordo, takipten vazgeçmeyeceğini gösterdi. Ogier, İspanyol’un peşinde net 1 dakika farkla podyumdaki yerini korurken, hayal kırıklıkları yaşamayı sürdüren Rovanpera 23, Neuville ise 39’ncu sırada mücadelelerini sürdürdüler. M-Sport pilotlarından İngiliz Gus Greensmith 3’ncü en iyi zamanla çıktığı etap sonrasında takım arkadaşı Fransız Adrein Fourmaux’un yerine 5’nciliğe yükseldi.

Portekiz Rallisi’nin ünlü etabı 11 km’lik Fafe’nin ilk geçilişinde Thierry Neuville ilk kez en iyi zamana imzasını atarak moral buldu. Etabın yüksek hızına ve ilk geçiş için çok fazla temizlik gerektiğine dikkat çeken Belçikalı, öğleden sonraki ikinci geçişin daha iyi olmasını umduğunu söyledi. Zıplamalarıyla ünlü Fafe’den 4’ncü zamanla çıkan Ogier, lastikleri puan almak için powerstage etabına kadar korumakla meşgul olduğunu “her zaman hedefimiz olabildiğince çok puan almak” sözleriyle özetledi. Citroen C3 Rally 2 ile yarışan Norveçli Mads Ostberg ile yakın rekabete giren Polo R5’li Rus rallici Nikolay Gryazin, ‘Mads’ı yakalamanın kolay olmadığını’ itiraf ederken, sorununun lastikler olduğuna işaret etti.  9.18 km’lik Felgueiras’ın ikinci geçilişinde de İrlandalı Elfyn Evans en hızlısıydı. 4,2 Saniye ardından etaptan 3’ncü çıkan Dani Sordo ile arasındaki farkı 26 saniyeye taşıyarak yarım dakika sınırına yaklaştı. Etabın ikinci zamanı yine Fransız Adrien Faurmoux’tan geldi, Sordo’nun 2 salise önünde etap 2’ncisi oldu. Powerstage’den ilave puan peşinde olan Ogier, podyumdaki yerini korudu. Portekiz’de 20’nci ve son etapte Fafe ikinci kez geçilecek ve yarış finiş görecek. | 23 Mayıs 2021 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top