Takvimlerde son durum

Pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz takvimleri de güncelleniyor. Bilindiği gibi, ülkece 17 günlük kapanma sürecine girilmesi, federasyonun sezonla ilgili açıkladığı takvimde de bazı yarışların ertelenmesine neden oldu. Federasyonun resmi sitesinde yayınlanan son takvime göre, ulusal takvimde yaklaşık bir aylık boşluk bulunuyor. Bu süreçteki yarışlar, sezonun ilerleyen dönemine ertelenmiş durumda. Offroad’da sezonun açılış ayağı olması beklenen Antalya Offroad yarışı 18-19 Eylül’e ötelenirken, yerine Ankara Offroad Kulübü’nün (Andoff) 19-20 Haziran’da Kızılcahamam’da yapılacağını duyurduğu yarış, sezonun ilk offroad randevusu haline gelmiş durumda.

Eskişehir’deki ilk yarışla açılan ralli sezonu da  10 haftalık bir aradan sonra 3-4 Temmuz’daki Hitit Rallisi ile devam ederken, ardından sırasıyla yapılacak olan Bursa, Ege ve Kocaeli rallilerinden sonra İstanbul’daki son ayakla tamamlanacak. Tırmanmada sezon açılışı İzmir’de olacaktı, kapanma sürecine girdiği için yarış ta ertelenmesine karşın sezon açılışı yine İzmir’de, aynı organizatör kulüp tarafından ama 26-27 Haziran’da yapılacak. Ulusal Pist takvimi de 10-11 Temmuz’da İzmir’de Ülkü Park’taki ilk ayakla başlayacak. Bodrum’da önümüzdeki ayın ilk hafta sonuna ertelenen özel Baja Halikarnassos yarışı Aralık ayı ortasına ertelenirken, Ağustos ayındaki Trans Anatolia Rally Raid’in antrenman yarışı olma özelliğini kaybetmiş görünüyor.

Ulusal takvim gibi mahalli takvimde de bir çok değişiklik söz konusu. 5-6 Haziran’da Tuzla’daki karting yarışı dışında 19-20  Haziran haftasındaki Intercity İstanbul Park Pist Kupaları’na kadar yarış yok. F1 Türkiye’nin takvimde açıklanmasından sonra pist kupa yarışlarının da aynı tarihlerde yapılması için 12-13 Haziran’a ertelenen İPSK Pist Kupası 2’nci yarışları, F1 takvimden çıkarılınca bir hafta daha sonrasında ve 19-20 Haziran’da yapılmak üzere programlandı. Aynı hafta sonu İzmir Ülkü Park’ta da mahalli kupa yarışları bulunuyor. Haziran ayının son yarışı, yakın zaman öncesinde kaybettiğimiz offroad sporunun şampiyon ismi Kenan Çarpışantürk’ün adına düzenlenen İsoff’un Challenge Kupası ilk ayağı. Kurban bayramından önce Temmuz ayının ilk üç hafta sonunda mahalli yarışlar yoğun geçecek gibi görünüyor. Aydın Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) otokros yapar iken, Karadeniz Offroad Kupası’nın ilk ayağı Muroff yarışı ve Ülkü Park’ta karting yarışı var. Bayramdan önceki son Pazar günü ise Bursa’da otokros, İzmir’de ise Ayosk tırmanma yarışı yapılacak. | 22 Mayıs 2021 : 21.45

2021 Ulusal yarış takvimi son durumu için tıklayın

2021 Mahalli yarışlar takvimi son durumu için tıklayın

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top