İlk günün lideri Tanak

Portekiz’de ilk gün hızlı başlayan ve gün boyu podyumu parselleyen Hyundai Motorsport takımı erken dağıldı. Portekiz’de ikinci etapta ele aldığı liderliği uzun süre koruyan İspanyol rallici Dani Sordo yaşadığı problemler nedeniyle günü 3’ncü sırada tamamlayabilirken, takımın Belçikalı pilotu Neuville 6’ncı etapta yoldan taşıp bir kütüğe vurduktan sonra kırılan süspansiyonu nedeniyle 9’nculuğa kadar gerileyerek rekabetten uzak kaldı. Takımın Estonyalı şampiyon pilotu Ott Tanak ise, gün ortasında 5’nciliğe kadar gerilediği Portekiz’de 7’nci etapta ele aldığı liderliği gün sonunda kapalı parka kadar taşıyan isim oldu. Estonyalı’nın 6 saniye ardında Elfyn Evans ikinci güne 2’nci durumda başlayacak. İrlandalı 7’nci etapta kaydettiği en iyi zamanla birlikte 2’nciliğe tırmanarak Sordo’nun 3 saniye önünde takımını podyumda temsil etti. İlk günkü dikkat çekici performansı ile podyumun en yakın takipçisi olan Katsuta Takamoto takımın şampiyon pilotu Ogier’ın 8.6 saniye önünde ilk günü 5’ncü sırada tamamladı. Öğleden sonra 4’üncü etapta en hızlı zamanı yaparak iyi bir performans sergileyen Kalle Rovanpera, sonrasında 6’ncılığı gün sonuna taşıdı.

2021 sezonunun ilk toprak rallisinin açılış gününü oluşturan sekiz etap, çoğunlukla Porto’daki servis parkının güneyindeki Arganil çevresindeki bölgede yer alıyordu. Birçok etapta seyirciye kısıtlı da olsa izin verilen rallide gün ortası servisi olmadığından, ekipler arabalarına iyi bakmak zorunda kaldı ve değişiklik yapmak için sınırlı fırsatları vardı. Sabah etaplarının ilk ayağın ekipler için zorlayıcıydı. Toyota Gazoo takım direktörü Jari-Matti  Latvala, ilk gün sonunda yaptığı değerlendirmede takım pilotlarının pozisyonlardan yana  mutlu olduğunu söyledi. Bu hafta başlarında etkili olan yağmurdan sonra yolların çok kuruduğuna dikkat çeken Latvala, “bunun bir dezavantaj olacağını biliyorduk” dedi ve ekledi; “ama şimdi tüm ekiplerimizin zafer veya podyum için savaşabileceği bir konumdayız, bu yüzden bundan çok memnun olabiliriz. Elfyn gerçekten iyi bir iş çıkarıyor ve liderliğe çok yakın, Seb beklenenden daha az zaman kaybetti ve Kalle de iyi zamanlar geçirdi. Ayrıca Takamoto harika bir gün geçirdi, bu yüzden dört arabanın hepsiyle yarını dört gözle bekleyebiliriz”.

İlk günün 2’ncisi İrlandalı Elfyn Evans uzun ve zor bir gün olduğuna dikkat çekti, yeni toprak lastiklere sahip olduklarını ve doğru seçimleri yapmanın zor olduğunu söyledi. Sabah havanın oldukça nemli ama sahip oldukları yumuşak lastik sayısının çok sınırlı olduğunu belirten İrlandalı, sık sık lastikleri karıştırdığını ve bu nedenle direksiyonun arkasında tamamen rahat hissetmesinin zor oşduğunu belirtti. Sabah tutarlılık için mücadele ettiğini, öğleden sonra biraz daha iyi olduğunu gün sonunda rallinin geri kalanında zafere ulaşmak adına mücadele etmek için bazı küçük iyileştirmeler yapmayı düşündüklerini söyleyen Evans, zor bir gün olacağını ifade ettiği ikinci günü dört gözle beklediğini söyledi. Sébastien Ogier ise yolda ilk olmanın her zamanki gibi zorluğuna dikkat çekti, elinden gelenin en iyisini yapmak için çalıştığını söyledi 7’nci etaptaki en iyi zamanı için ise “gerçekten en hızlı olmayı beklemiyordum. Günün en kirli etabıydı. Bütün gün yolu açmış olmam, bana lastikleri diğerlerinden daha fazla kurtarma şansı verdi, rakiplerimiz için birçok sıkıntıdan faydalandık ve iyi vakit geçirmeyi başardık” dedi. Podyum mücadelesine geri döndüğüne işaret eden Ogier rallinin en uzun günü olan bugün yolda ilk olmayacak olmanın kendileri için biraz daha ilginç olacağını söyledi. | 22 Mayıs 2021 : 07.00

Portekiz Rallisi 1. Gün Klasmanı
1 Ott Tanak/Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) 1h22m35.0s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +6.0s
3 Dani Sordo/Borja Rozada (Hyundai i20 Coupe WRC) +9.0s
4 Takamoto Katsuta/Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) +15.4s
5 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +24.0s
6 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +28.9s
7 Gus Greensmith/Chris Patterson (Ford Fiesta WRC) +1m02.3s
8 Adrien Fourmaux/Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC) +1m33.5s
9 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Volkswagen Polo GTI R5) +3m34.9s
10 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Volkswagen Polo GTI R5) +3m37.1s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top