Monaco’da kazaya rağmen pole, ev sahibinin!

2021 Monaco GP’si ilginç anlara ve sonuçlara ev sahibi olmaya devam ediyor. Bugünkü sıralama turlarına damga vuran isim Ferrari’nin 23 yaşındaki ev sahibi pilotu Charles Leclerc oldu. Daha önceki yıllarda hem Formula 1 hem de Formula 2’de kendi caddesinde şanssızlıklar yaşayan Leclerc, bugün hem ilk kez evinde pole pozisyonunun sahibi oldu, hem de seansın bitimine 30 saniye kala bariyerlere çarparak seansı kırmızı bayraklarla sonlandırdı.

Sıralama turlarının ilk seansında Valtteri Bottas, 1:10.938 zamanıyla hem seansın hem de haftasonunun en iyi zamanını elde etti. Arkasından 0.175 saniye farkla Charles Leclerc ikinci ve Max Verstappen üçüncü sırada seansı tamamladı. İlk elenen çaylak isimler Yuki Tsunoda, Nicholas Latifi, Nikita Mazepin ve Mick Schumacher’e ek olarak daha önce Monaco’da galibiyet elde etmiş dünya şampiyonu Fernando Alonso da ilk seansta elenerek sürpriz bir sonuç elde etti. Mick Schumacher, bugün yapılan üçüncü antrenman seansının son dakikalarında kaza yapmıştı ve aracı oldukça hasar aldığı için sıralama turlarına katılamadı.

İkinci seansta takımlar arasında rekabet iyice kızıştı. Ferrari pilotu Charles Leclerc 1:10.597 ile seansın lideri olurken, 0.053 saniye gerisinde Max Verstappen ikinci ve Valtteri Bottas üçüncü sırada seansı tamamladı. Üçüncü seansa kalamayan isimler içerisinde daha önce Monaco’da galibiyet elde etmiş bir diğer isim McLaren pilotu Daniel Ricciardo yer aldı ve bu seansın en beklenmeyen sonucu oldu. Bir diğer beklenmeyen ise Alfa Romeo pilotu Antonio Giovinazzi‘nin üçüncü seansa kalmasıydı. Ricciardo ile birlikte elenen diğer isimler Esteban Ocon, Lance Stroll, Kimi Raikkonen ve George Russell oldu.

İkinci ve üçüncü antrenman turlarında olduğu gibi sıralama turlarının son seansı da kırmızı bayraklarla sona erdi. Ferrari pilotu Charles Leclerc 1:10.346 ile pole pozisyonunun elde ederken, seansın bitimine 30 saniye kala, 14’üncü virajda sağ ön lastiğinin bariyerlere çarpması sonucu kontrolü kaybederek aracını bariyerlere çarptı. Kırmızı bayraklarla seansı bariyerlerde sonlandırmasına rağmen Charles Leclerc, kendi evinde ilk kez pole pozisyonunun sahibi oldu. Max Verstappen 0.230 saniye gerisinde ikinci ve Valtteri Bottas üçüncü sırada yer aldı.

Yarış sonrası Charles Leclerc; “Duvarda bitirmek tabii ki üzücü oldu. Aynı his olmuyor ama yine de çok mutluyum. İlk viraj oldukça zorluydu harika bir ilk viraj dönemedim ama ikinci ve üçüncü sektörde gerçekten işi başardım. Çok mutluyum pole pozisyonunda olduğum için ama puanları yarın alacağız. Ama şunu söylemeliyim ki, sürpriz oldu pole pozisyonunda ve dördüncü sırada olmak bizim için. Her zaman burada çok şanssız oldum, bekleyip görelim.” ifadelerini kullandı. Max Verstappen ise “Kırmızı bayrak şanssızlık oldu. Her şey çok iyi gidiyordu. Tabii ki kırmızı bayrak pole pozisyonu şansını yok etti. Yine de şu ana kadar oldukça iyi hafta sonu. Perşembe gününden sonra iyi geri döndük.” dedi.

Sinem Hoşgör, 22 Mayıs 2021, 17:50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top