Kendi evinde en hızlısı!

2021 Formula 1 sezonu beşinci yarışıyla Monte Carlo’da devam ediyor. Bugün yapılan antrenman seanslarına damga vuran isimler Ferrari ikilisi oldu. Monacolu genç pilot Charles Leclerc ilk antrenman seansında vites kutusu problemi yaşayarak son sırada yer alırken, ikinci antrenmanı ise kendi evinde lider olarak tamamladı. Takım arkadaşı Carlos Sainz Jr. ise iki antrenmanı da ikinci olarak noktalamayı başardı. Red Bull pilotu Sergio Perez, ilk seansı lider tamamladı ancak ikinci antrenmanda oldukça sıra kaybetti ve 8’inci sırada yer aldı.

İlk antrenman seansını 1:12.487 zamanıyla Red Bull pilotu Sergio Perez lider tamamladı. Carlos Sainz Jr. 0.119 saniye gerisinde ikinci ve Max Verstappen üçüncü sırada yer aldı. Monacolu pilot Charles Leclerc, vites kutusu problemi sebebiyle sadece dört tur atarak seansı erken tamamladı. Mercedes ikilisi Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas ise seansı 5’inci ve 6’ncı sırada bitirdi. 2006 ve 2007’de galibiyet elde eden Fernando Alonso ise bariyere çarparak ön kanadını kırdı ve 13’üncü sırada seansı noktaladı. Monaco’da bir diğer galibiyet elde eden isimlerden Sebastian Vettel 8’inci, Daniel Ricciardo ise 15’inci sırada yer aldı.

İkinci antrenman seansının lideri ve günün en hızı ismi 1:11.684 zamanıyla ev sahibi pilot Charles Leclerc oldu. Hemen 0.112 saniye gerisinde takım arkadaşı Carlos Sainz Jr. bu seansın da ikincisiyken, Lewis Hamilton ise üçüncü sırada seansı tamamladı. Haas takımının çaylak pilotu Mick Schumacher, seansın bitimine 5 dakika kala arkadan kayma yaşadı ve sağ arka lastiği bariyerlere çarparak patladı. Çaylak pilot patlak lastikle pite kadar gelemedi ve aracını mümkün olan en güvenli yere çekti ancak şampiyona direktörü Michael Masi, seansı bir daha başlamamak üzere durdurma kararı aldı. Böylece Ferrari pilotları seansı lider olarak tamamladı. | Sinem Hoşgör, 20 Mayıs 2021, 19:54

Mick Schumacher, Monaco GP, 2. Antrenman Seansı

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top