ELMS podyumunda iki Türk!

Avrupa Le Mans 4 Saat Serisi, sezonun ikinci yarışı ile Avusturya’da Red Bull Ring’de devam ediyor. 41 aracın 3 farklı kategoride mücadele ettiği seriye bu yıl ilk kez katılan Racing Team Turkey ekibi, dün yapılan sıralama turlarında ilk pole pozisyonlarını elde etmeyi başarmıştı. Önceki yarışta yaşanan temas sonucu son sıralarda yarışı tamamlayan Racing Team Turkey için bu pole pozisyonu, takımlar ve pilotlar sıralamasında ilk beşe girmeleri için gerekli puanları toplayabilecekleri büyük bir avantaj oldu. Salih Yoluç‘un pole pozisyonunda başladığı yarışta Racing Team Turkey takımı LMP2 P/A kategorisinde yarışı 2’nci sırada tamamladı ve ilk podyumunu elde etti. Yarışta bir diğer temsilcimiz ise, daha önce GT4 ve Formula 3 Asya Şampiyonası’nda yarışan ve ilk kez Le Mans serisinde mücadele edecek Cem Bölükbaşı oldu. Cem’in de yer aldığı Eurointernational takımı, yarışa kendi klasmanında 8’inci, genel klasmanda ise 24’üncü sırada başladı. Aracın koltuğunda bulunduğu süre zarfında takımı klasman liderliğine kadar yükseltmeyi başaran Cem Bölükbaşı, Eurointernational takımı ile LMP3 kategorisinde yarışı 2’nci sırada tamamladı. Böylece iki Türk temsilcimiz de Avrupa Le Mans Serisi’nde podyum görmüş oldu. Red Bull Ring’de Türkiye saati ile 12:00’de başlayan 4 saatlik yarışın ayrıntılarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Racing Team Turkey | ( Salih Yoluç, Charlie Eastwood, Logan Sargeant )

LMP2 kategorisinde yarışan Racing Team Turkey ile Salih Yoluç yarışa pole pozisyonunda başladı. İlk turda 3’üncülüğe gerileyen Yoluç, United Autosports takımından Jonathan Averdein ve Team WRT takımından Robert Kubica’ya da geçilerek yarışın ilk saatini 5’inci sırada tamamladı. Koltuğu takım arkadaşından alan Charlie Eastwood, 13’üncü sırada yarışa kaldığı yerden devam etti. Pilot değişimlerini gerçekleştiren takımların pit-stopları ve yaptığı etkili ataklarla Charlie, takımı tekrar 5’inciliğe çıkartmayı başardı. Yarışın ilk yarısı sona ererken pistte etkili olmaya başlayan yağmurla, art arda pilotlar pist dışına taştı. 6 pit-stop gerçekleştiren Racing Team Turkey, hava koşullarına rağmen herhangi bir temas yaşamadan başarılı şekilde yarışa devam etti. Yarışın sona ermesine bir saat kala koltuğa geçen Logan Sargeant, 12’nci sırada başladığı yarışta 4’üncülüğe kadar yükseldi. Red Bull Ring’de pole pozisyonunda başlayan Racing Team Turkey, yarışı LMP2 P/A klasmanında 2’nci, LMP2 klasmanında ise 4’üncü sırada tamamladı. 

Eurointernational ( Andrea Dromedari, Cem Bölükbaşı, Joey Alders )

LMP3 kategorisinde yarışan Eurointernational takımı yarışa kendi klasmanında 8’inci, genel klasmanda ise 24’üncü sırada başladı. Koltuğuna Andrea Dromedari’nin geçtiği takım, ilk turda 28’inciliğe geriledi. İkinci turda LMP3 kategorisinde yarışan Team Virage takımından Rob Hodes ve 1 Ait Villorba Corse takımından Alessandro Bressan temas yaşadı ve yarış dışı kaldı. Böylece Andrea iki sıra kazandı ve 26’ncılığa yükseldi. Yarışın ilk saati sona ererken Andrea Dromedari koltuğu Cem Bölükbaşı’na bıraktı. Yağmur etkisini göstermeye başlarken Cem, yarışa 26’ncı sırada başladı ve 16’ncı sıraya kadar yükselmeyi başardı ve takımını kendi kategorisinde liderliğe yükseltti. Son bir saat kala Cem Bölükbaşı, koltuğu takım arkadaşı Joey Alders’a bıraktı. Genel klasmanda 19’uncu ve kendi klasmanında 3’üncü sırada başladığı yarışa Joey, Cool Racing pilotu Matthew Bell ve Graff pilotu David Droux’un pite girmesiyle klasmanında liderliği ele aldı ancak pite girerek 4’üncülüğe geriledi. Son turda Graff pilotu David Droux, zaman cezası sebebiyle pite girdi ve Joey Alders, +0,1 saniye farkla yarışı 2’nci sırada tamamladı. Eurointernational ekibinin klasmanında 8’inci başladığı yarışı 2’nci sırada tamamlamasıyla temsilcimiz Cem Bölükbaşı, ilk Le Mans yarışını podyumla taçlandırdı. | Sinem Hoşgör, 16 Mayıs 2021, 16:50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top