Araç mı pilot mu kazanır?

Formula 1 Türkiye

Kötü haber hızlı yayılır hesabı, Türkiye, kırmızı renge döndüğü için, 13 Haziran’da gerçekleşecek olan Formula1 Türkiye bacağının iptal olması çok üzücü oldu. Tamamen iptal mi yoksa ertelenecek mi, henüz belli değil. Fransa’daki yarış bir hafta geriye alınarak 20 Haziran’da yapılacak.

*****

Reklam filmi

Max Verstappen ikinci el araç satan bir siteyle anlaşmış ve reklamı muhakkak izlemelisiniz. Linki aşağıya bırakıyorum.

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1392552474511298563?s=19

*****

Yeşil Bursa

45.Yeşil Bursa Rallisi 17-18 Temmuz tarihine ertelendi. Yani sanıyorum duyduğuma göre ertelendi. Sanıyourum, diyorum, çünkü mayıs’ta yapılacaktı diye hatırlıyorum ama sayfalarına girdiğimde ağustos yazıyor, ertelendiği yazmıyor. Şimdi tabii bu yüzden rotayı Ankara’ya çevirdik. Önümüzde heyecanla beklenen Ankara’daki ralli 3-4 Temmuz’da olacak. Ankara’da dediğimiz rallinin asıl adı Hitit Rallisi. Bu ralli 1971 yılından beri yapılan ve amacı ülkeye yaymak olan ünlü yarış. Etap detaylarında değişiklik var mı merak ediyoruz. Çünkü henüz detayları sayfalarında yayınlanmadı. Hazır Hitit Rallisi’nden bahsetmişken evden yarışanlara dijital ralli kupası veriyorlar. Kupaları da instagram hespalarından dağıtıyorlar. Adı Hiti ama hemen teknolojiye ayak uydurmuş. Olur da belki bu dijital yarışlardan sonra asıl ralliye geçenler olur.

*****

Rallikros

FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından belirlenen Dünya Ralli Rallikros yarışlarında Norveç iptal edilirken Portekiz listeye eklendi. Sezon finali de yeni eklenen Portekiz’de oldu. Birçok değişiklikten sonra yeni hali şöyle;

Ayak       Tarih       Ülke        Pist

1 / 23-24 Haziran İspanya   Barselona
2 / 31 Haziran-1 Ağustos    Almanya
3 / 20-22 Ağustos İsviçre    Holjes
4 / 3-5 Eylül          Fransa    Loheac
5 / 18-19 Eylül      Letonya  Riga
6 / 8-0 Ekim          Belçika   Spa
7 / 23-24 Ekim      Portekiz Montalegre

*****

WRC

WRC’de ayrıca ilk defe FIA serisi, %100 bio yakıt kullanacaklar. Aslında bio yakıtı kullanıyor olmaları bu inovatif yakıtı geliştirmek için yol araçlarında nasıl kullanılacağını da test etmiş oluyorlar. Önemli bir dönem başlatılıyor. 2022’den itibaren de Ralli1 araçları 1.6’lık petrol ile çalışan normal motorla elektronik motor karışımı olacağı söyleniyor. Bütün bunlar Dünya’daki karbon ayak izini azaltacak olması çok umut verici. Zaten biliyorsunuz pandemiden sonra yeni gündemimiz hep bunlar olacak. Her yerde pandemi sonrası neler olacak cevaplarından biri de çevre bilinci. Bio yakıt da sürdürülebilir olması nedeniyle çevre konusunun baş aktörü oluyor.

*****

Film önerisi

Gene bu ara Netflix’e sardım. Pilot/co-pilot, Batman/Robin, Michael Jordan/Scottie Pippen demek. Bu aralar The Last Dance netflix dizisi izliyorum. Şiddetle tavsiye ederim. Takım sporunda takım mı kazanır? yoksa oyuncu mu kazanır? sorusuna yanıt aramakla başlıyor. Diziyi izlerken bense şöyle düşündüm, takımı yürüten oyuncular var. Peki ya rallide? Sizce pilot mu kazanır? Araç mı kazanır?.. Pilot derken co-pilot ve pilot, birlikte kast ettim. Film, sonra etrafındaki karakterlerle devam ediyor. Ama sonrasında inanılmaz hayat dersleri var içerisinde.

15 Mayıs 2021 : 09.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top