100’üncü Pole’u galibiyetle taçlandırdı

2021 Formula 1 sezonu dördüncü yarışı İspanya GP ile devam ediyor. Dün (Cumartesi) kariyerinin 100. pole pozisyonunu elde eden Lewis Hamilton, bugün Max Verstappen ile son turlara kadar yaşadığı kıyasıya rekabete rağmen sezonun 3’üncü, kariyerinin ise 98’inci galibiyetini elde etmeyi başardı. En hızlı tur zamanını yakalayan ve yarışı ikinci sırada bitiren Max Verstappen’in arkasında ise podyumun bir diğer ismi Valtteri Bottas oldu. İspanya GP’nin detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz. | Sinem Hoşgör, 9 Mayıs 2021, 18:23

Kariyerinde 100. kez pole pozisyonunda yarışa başlayan Lewis Hamilton, yarışın başlamasıyla ilk virajda Max Verstappen‘e geçildi. İlk turda Charles Leclerc ise Valtteri Bottas’ı geçerek 3’üncülüğe yükseldi. Hemen arkasında Daniel Ricciardo ve Sergio Perez iki sıra yükselerek 5 ve 6’ncı sırada. Esteban Ocon ve Carlos Sainz Jr. ise iki sıra kaybederek 7 ve 8’inci sıraya geriledi. Lando Norris 9’uncu, Fernando Alonso ise 10’uncu sırada. 1:23.561 ile Verstappen’den, ardından 1:22.938 ile Hamilton’dan en hızı tur zamanları geldi. Bu sırada Pierre Gasly, yarışa başlarken pozisyon dışı kaldığı için 5 saniye zaman cezası aldı.

Sekizinci tura gelindiğinde onuncu virajda Yuki Tsunoda‘nın aracı stop etti. Çaylak pilot yarışa erken veda ederken güvenlik aracı piste girdi. Sarı bayraklar altında pite giren Antonio Giovinazzi, pitstop esnasında lastiklerin karıştırılması sebebiyle çok zaman kaybetti ve son sıraya geriledi. On ikinci turda DRS açıldı ancak ilerleyen turlarda ilk 9 değişmedi. Fernando Alonso’nun hatasını fırsata çeviren Lance Stroll ise 10’uncu sıraya yerleşmeyi başardı. 24’üncü turdan itibaren arka arkaya pit-stoplar geldi ve sıralamalar değişti. Max Verstappen 4.2’lik yavaş pit-stop ile 3’üncülüğe geriledi. Hamilton lider durumda, Leclerc ise 2’nci sırada. Hamilton’ın da pite girmesiyle Verstappen liderliği geri aldı. 29’uncu tura gelindiğinde Raikkonen dışında tüm pilotlar en az bir pit-stop yaparak orta hamur lastiklere geçti. Sıralama Verstappeni Hamilton, Bottas, Leclerc, Ricciardo, Perez, Sainz, Raikkonen, Ocon ve Norris şeklinde.

İlerleyen turlarda pilotlar arasındaki farklar iyice açıldı. Bottas ve Leclerc’in arasındaki fark 18 saniye, Leclerc ve Ricciardo’nunki ise 13 saniye! 43’üncü turda Mercedes’ten erken ikinci pit-stop geldi ve Hamilton liderliği Verstappen’e bırakarak 3’üncü sıraya geriledi. Bottas 2’nci ve Leclerc ise 4’üncü sırada. Perez, Ricciardo’yu geçerek 5’inciliği ele geçirdi. 45’inci turda Hamilton’dan 1:20.728 ile en hızlı tur zamanı geldi. Son 15 tur kala Lando Norris‘e siyah-beyaz uyarı bayrağı geldi. Son turlara gelindiğinde Hamilton önce takım arkadaşını geçerek 2’nciliğe, Bottas’ın pite girmesiyle Leclerc 3’üncülüğe yükseldi. Birkaç tur sonra start düzlüğünde Leclerc’i geçen Bottas 3’üncülüğü geri aldı. Ayrıca 1:20.091 ile en hızlı tur zamanı geldi.

Son 6 tur kala Lewis Hamilton start düzlüğünde Max Verstappen‘in liderliğini DRS ile elinden almayı başardı ve sezonun 3’üncü, kariyerinin ise 98’inci zaferini elde etti. 1:18.149 ile en hızlı turu elde eden Max Verstappen 2’nci, Valtteri Bottas ise 3’üncü oldu. Ardından Leclerc 4’üncü, Perez 5’inci, Ricciardo 6’ncı, Sainz 7’nci, Ocon 8’inci, Norris 9’uncu ve Alonso 10’uncu sırada yarışı tamamladı. Sezonun liderlik sıralamasına bakıldığında 94 puan ile Hamilton lider durumda. 80 puan ile Verstappen ve 47 puan ile Bottas ise ilk üçteki diğer isimler. Takımlar sıralamasında 141 puanla lider Mercedes’in arkasında 112 puan ile Red Bull ve 65 puan ile McLaren yer aldı.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top