“Beklentilerimiz yükseldi”

Toyota Gazoo takımının patronu Akio Toyoda, Spa-Francorchamps 6 Saat yarışındaki zaferleri için yorum yaptı; “Tüm çabalarımız her zamankinden daha iyi otomobiller üretmeye yönelik ve bu da hedeflerine eğlenceli bir şekilde gidebilecek sürücüler için güvenilir ve emniyetli arabalar yapmayı hedeflediğimiz anlamına geliyor. Spor otomobiller için hız ve güç daha da büyük öncelikler. Bu yıl FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası, yüksek kaliteli karayolu spor otomobilleriyle yakından ilgili olan Hypercar sınıfını açıkladı. Toyota Gazoo Racing, bu sınıfta rekabet edebilmek için yepyeni bir yarış arabası olan GR010 Hybrid’i tanıttı. Mücadelemiz bu hafta sonu açılış turu olan 6 Saatlik Spa-Francorchamps ile iki GR010 Hybrid’in katılmasıyla başladı.

Yolculuğumuzun bu ilk adımlarında, bu projede yer alan üyelerin GR010 Hybrid’in potansiyel hızını ve gücünü göstermeye başladığını hissediyorum. Tek turda gerçekleşen sıralama turlarında, 7 numaralı araçtaki Kamui Kobayashi, 2: 00.747’lik şaşırtıcı bir turla bu arabanın hızını gösterdi. Pole pozisyonundan başladıktan sonra, Mike, Kamui ve José 7 numaralı arabanın direksiyonuna geçtikten sonra, birkaç aksilikten sonra nihayet podyumda 3’ncü olurken, 8 numaralı aracı kullanan Sébastien, Kazuki ve Brendon, GR010 Hybrid’in gücünü heyecan verici bir altı saatin ardından yarışta gösterdiler.

İlk yarışımızda kimse ne olacağını bilmiyordu. Bu arabanın büyük potansiyel hızı ve gücü hakkındaki beklentilerimizi yükselttikleri için altı sürücüye ve ekip üyelerine gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Öte yandan, daha fazla güvenilirlik ve güvenliğin yanı sıra daha fazla hız ve güç aramaya devam etmeliyiz. Gelecekte bu faktörleri sürekli iyileştirmeliyiz, çünkü sezon devam ediyor ve Le Mans 24 Saat geliyor. Tüm ekip üyelerinin, herhangi bir yolda çalışmaya devam edebilen otomobiller üretmeye bu şekilde devam etmesini istiyorum. Ve bu arabada geliştirilen ve bilenen teknolojiyi müşterilerimize ulaştırmak istiyorum. Tüm seyircilerimizi WEC 2021’in ilk turumuzdaki destek ve cesaretleri için teşekkür ederim. Toyota Gazoo Racing ile her zamankinden daha iyi arabalar yapma yolculuğumuzu izliyor olacağınızı umuyorum. Çok teşekkür ederim.” | 2 Mayıs 2021 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top