Yine kaza

Eskişehir’de kadın sporcu kazası

Bu hafta Eskişehir’de Evofone Evok Ralli yarışı vardı. Bu yarış gerçekten önemli bir yarıştı. Özlem Uludağ Gülcan ciddi bir kaza geçirdi ama yaptığı yorum harikaydı. Böyle şeyler olur diyor. ”Arabanın altını güneşe gösterdik” diye de ekledi. İnanılmaz güzel bir yorum. Bir kadın olarak çok cesurcaydı. Hatta kendisiyle konuştum, iyi olup olmadığını da sordum. İyi olduğunu fakat biraz sırtında ağrılar olduğunu söyledi. Değme erkekten daha cesur! Çünkü araba resmen ters dönmüştü. Belki haberlerde görmüşsünüzdür. Bu Pazar günü aynı zamanda sporda kadın instagram canlı yayınında daha da detaylarını konuşacağız. Kazayı bu kadar olgun karşılaması ve hiç ağrılarından bile bahsetmeyip yarışa ve pozitife odaklanmasına bayıldım. Koru Sigorta’nın onun sponsoru olması da çok manidar. Geçen günkü Bodrum Rallisi’nde ambulans niye yok diye ortalığı karıştıran eli silahlı erkekler aklıma gelince kim daha cesur demek geliyor içimden.

Bu rallide kazanan kadın rallicileri de burada bahsetmesek olmaz. Kadın pilotlar birincisi Şule Berkcan ve Kadın Co-Pilotlar birincisi Asena Sancaklı yarış sonunda Espark’ta düzenlenen seremonide ödüllerini aldılar.

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası, 29-30 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Yeşil Bursa Rallisi ile devam edecek. Bakalım Yeşil Bursa Rallisi nasıl geçecek…

*****

Drive to Survive dizisi hakkında yorumlar

Bu aralar Netflix’te yayınlanan ‘Formula 1 : Dirve to Survive’ dizisine başladım. Diziyle yani aslında belgesel ile ilgili yorumlarıma bir sonraki yazıda mutlaka belirteceğim. Daha yeni başladım ama dışarıdan yapılan yorum çok var. Onlara biraz baktım. En çok konuşulan ise neden İstanbul GP’den bahsedilmediğine olan tepkiler. Onun dışında Hamilton 7 Dünya Şampiyonluğu var ama sadece belgeselin sonundaki 10 dakikaya sığdırmışlar. Yok efendim Max Verstappen hiç röportajı bu sezon yoktu gibi yorumlar var. Yani geçen yılın en konuşulan olayları yer almaması tepki topluyor. Pek çok kişiye göre de sezonun en kötü yarışlarından biri olan Rusya GB, belgeselde yer alırken geçen seneki önemli yarışların olmadığını da yazmışlar.

***** 

F1, Haziran’da İstanbul’da olacak

Bu haftanın en büyük olayı da Formula 1 için Kanada’nın çekilmesi nedeniyle İstanbul’da yapılacak olması. Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Geçenlerde yapılan Hırvatistan Rallisi’nde örneğin ilk kez katıldıkları halde çok memnun olmaları ve Hyundai Motorsport patronu Adrea Adamo gibi ekiplerin de iyi yorumları çok olumlu olunca iki yıl içerisinde yenisi düzenlenir gibi duruyor. Kasım ayında gerçekleşen yarış ile, Formula 1’in düzenlediği resmi ankette yılın en iyi yarışı unvanını kazanmıştı. Umarız İstanbul Intercity’deki Formula 1 için de olumlu yorumlar devam eder ve yarışlar da pandemi sonrasında da İstanbul’da yapılır.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1TM yarışlarının Türkiye’ye geri getirilmesi görevinin Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity İstanbul Park’a verildiğini hatırlattı.

“Bildiğiniz gibi dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1TM’i geçtiğimiz yıl ülkemize kazandırmıştık. Formula 1 yönetimi ve tüm yarış severler organizasyondan çok memnun kaldılar. Turkish Grand Prix 2020, yılın en iyi Formula 1 yarışı seçilmişti. 2021 yılı için Formula 1 yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslarımız sonuç verdi ve bu önemli organizasyonu tekrar Türkiye’ye getirdik. Intercity İstanbul Park’taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

*****

Trafikte kaza yapan rallici

Hırvatistan Rallisinin galiba Sebastien Ogier, sabahleyin etaba giderken karıştığı trafik kazası nedeniyle Ralli sporunun kendisi için bittiği aklına gelmiş. Fransız Şampiyon Ogier, “Açıkçası kazanın etkisi psikolojikti, doğruyu söylemek gerekirse sabah yaşandığı zaman oldukça şoke ediciydi” dedi. Bu aralar her yerde kazalar duyuyoruz. Kaza üstüne kaza duyuyoruz. Olayın internette dolaşan videosunu mutlaka izlemelisiniz. Aniden sağa kırıyor aracı, yolunda giden bir diğer araca önden çarparken kendi arabasının da sağ ön kapısı parçalanıyor. Yarış aracının sağ ön kapı çarpılmış halde yarışmak zorunda kalıyor. Kırık araçla katılamazsın gibi bir kuralın olamamasına daha çok şaşırdım. Çünkü anlattığına göre co-pilot tozdan gözlük takması gerekmiş. Sabahki kazada polise laf anlatırken kendi söylediğine göre İngilizce bilmedikleri için kaza yerinden ayrılmış. Polislerden birisi de git demiş. İngilizce bilmiyorlarsa git demesini nasıl anlamış ya da anlaşmışlar muamma sanki. | 30 Nisan 2021 : 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top