LeMans’da Goodyear etkili

17 Nisan’da başlayan Avrupa Le Mans Serisi’nde 42 araçtan 26’sı Goodyear lastikleri kullanıyor. LMP2 ve LMGTE klasmanlarındaki tüm araçlarda ise Goodyear lastikleri kullanılacak. Yalnızca Goodyear lastiklerinin kullanılacağı LMP2 kategorisi 17 Nisan hafta sonu Avrupa Le Mans Serisi (ELMS) açılış turunda start aldı. Büyük bir rekabet içinde geçen yarışlar kapsamındaki üç klasmanın ikisinde araçlar sadece Goodyear’a güvendiler. 4 saatlik Barcelona yarışıyla start alan Avrupa Le Mans Serisi’nin yeni sezonu, Red Bull Ring (Avusturya), Le Castellet (Fransa), Monza (İtalya), Spa-Francorchamps (Belçika) ve Portimao (Portekiz) pistlerindeki dayanıklılık yarışlarıyla devam ediyor. Dünyaca tanınmış takımlar ve sürücülerle dolu katılımcı listesinin Avrupa ve dünya genelinde televizyonları başında yarışları takip edecek izleyicileri ekran başına kilitleyecek. Geçtiğimiz yıl LMGTE kategorisindeki tüm araçların ve bazı LMP2 takımlarının lastik tedarikçisi olan Goodyear, bu yıl ise bu iki kategorinin yanı sıra FIA World Endurance Championship (WEC) ve 24 Saatlik Le Mans LMP2 klasmanının tek lastik sağlayıcısı konumunda. ELMS genel klasman şampiyonluğu için mücadele eden en üst düzey klasman olan LMP2, bu hafta sonu 13 takımın 16 araçla yarıştığı kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak. Barcelona yarışında LMP2 ekipleri Goodyear’ın A tipi (yumuşak) ve C tipi (orta-artı) slick lastiklerin yanı sıra, yağış durumunda ara ve ıslak zemin lastiklerini kullandılar. İkinci turdan itibaren, ELMS ve WEC arasında denklik sağlamak için C tipi lastikler kullanıldı ve bu durum, aynı zamanda 24 Saatlik Le Mans yarışına da katılacak bazı ELMS takımları için büyük öneme sahip.

Goodyear Dayanıklılık Programı Müdürü Mike McGregor, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Takımların yüksek bastırma kuvveti sağlayan konfigürasyonlar ve A tipi lastikler kullanabilecek olması nedeniyle, Barcelona ayağının bu sezonun en yüksek tempolu LMP2 yarışlarından biri oldu.  İkinci turdan itibaren ve her WEC yarışında takımlar viraj alma hızını düşüren, ancak düz sürüş hızını artıran Le Mans tarzı aerodinamik kiti taşıyacak. Dolayısıyla, Le Castellet ve Monza yarışları hızlı dönüşleri ve uzun düzlükleriyle oldukça keyifli olacak. Barcelona’da ekstra bastırma kuvvetinin dönüş hızlarını artıracak olması nedeniyle daha yumuşak A tipi lastikler tercih edildi.” Yoğun bir rekabete sahne olan LMGTE klasmanı, Porsche, Ferrari ve AstonMartin gibi yarışa hazırlanmış süper otomobiller ve en az onlar kadar etkileyici bir katılımcı listesine ev sahipliği yaptı. Dokuz aracın hepsi, iki slick modeli, bir ara model ve bir ıslak zemin modeli olmak üzere yepyeni Goodyear ürün grubundan faydalandı. McGregor; “LMGTE klasmanının seviyesi her yıl artmaya devam ediyor. 2021 yılında tümüyle yeni bir ürün grubu getirip, her takıma A tipi (yumuşak) ve B tipi (orta) slick lastikler veriyoruz. Daha yumuşak yapıdaki A tipi lastikler, havanın daha serin olduğu zamanlarda takvimdeki her piste uygun olacak biçimde tasarlandı. Yeni desen, yapı ve bileşiklerle ara ve ıslak zemin lastikleri tümüyle yeni ürünler.”

LMGTE klasmanında 9 araç, LMP2’de 16 araç ve Association SRT41’in engelli sürücülerden oluşan takımına uyarlanan LMP2 aracıyla Goodyear bu yıl çok çeşitli takımlarla çalışacak. Bu ölçekte bir çalışmanın pistlerde daha fazla mesai yapılması gerektirdiğini ifade eden McGregor, şunları söyledi: “Barcelona’ya geçen yılın ELMS yarışlarına kıyasla çok daha fazla araç, personel ve tabii ki lastikle gittik. Pit alanında çalışan 14 mühendisimiz vardı. Bu da her mühendis için iki araç anlamına geliyor. Dolayısıyla, çalışmanın boyutlarının yanı sıra genel olarak sağladığımız destek de artış gösterdi. ELMS’de rekabet artıyor. Bunu LMP2 ve LMGTE pilotlarında da görebiliyorsunuz. Bu sezon için ve Avrupa’nın en iyi dayanıklılık yarışı ekiplerinden bazılarıyla çalışacağımız için heyecanlıyız.” Katılımcı listesinde Panis Racing, IDEC Sport, G-Drive Racing ve DragonSpeed gibi önde gelen prototip takımları ve son şampiyon United Autosports gibi takımlar yer alıyor. Öne çıkan yarışçılardan biri ise WRT Takımıyla yarışan eski Formula 1 pilotu Robert Kubica olacak. LMGTE’de AF Corse, TF Sport, JMW Motorsport ve Proton Competition gibi takımlar mücadele ederken, GT Racing yarışa yıldız pilotları Gianmaria Bruni, Miguel Molina ve Richard Lietz ile katılacak. | Goodyear, 27 Nisan 2021 : 15.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top