7 bin Avro ceza

Son şampiyon Fransız rallici Sebastien Ogier’ın, Hırvatistan’da son anda kazandığı zaferin yankıları sürüyor. Fakat, bu başarısından çok, Pazar sabahı karıştığı trafik kazası ve sonrasına ait olan ve internette yaygın bir şekilde takip edilen videoların yankıları daha çok ilgi topluyor. Yarış bittikten ve kupalarını aldıktan sonra Ogier, soluğu yerel adliyede aldı. Karıştığı kazadan hemen sonraki davranışları nedeniyle toplam 7 bin Avro ceza alan Ogier, taraflardan da özür diledi. Alman ve İngiliz medyası olayların yansımalarını değerlendirdi.

Sebastien Ogier kazadan hemen sonra Yaris WRC’si ile önüne geçen bir polisi kenara itme sahnesi dünyada ses getirdi. Yetkililer bunun için şampiyona 5000 avro para cezası verildi ve Ekim ayı sonuna kadar benzer bir suçtan uzak durması istendi. Pazar günü öğleden sonra geç saatlerde Ogier, kopilotu Ingrassia, takım yöneticisi Lehtinen ve Toyota Spor Direktörü Lindström duruşmaya katıldılar. Ogier olayları kendi bakışından anlattı. Sabah servis parkından ayrıldıktan sonra arabadaki bir şeyin kontrol edilmesi gerektiğini fark ettiğini ve bunu yapmak için trafik ışıklarından sonra bir otobüs durağında durmak istedi için sağa çektiğini söyleyen Ogier, arkadan başka bir arabanın yüksek hızla yaklaştığını ve çarpıştıklarını söyledi. Ogier, kimsenin yaralanmadığından emin olmak için durdu ve diğer sürücüyle gerekli iletişim için bilgilerini paylaştı.

Sonra polis geldi ve memurlar İngilizce bilmediği için Ogier, bir ekip üyesinden yardım istedi. Bu görevi Lehtinen üstlendi. Ogier görevliye kapalı park kurallarını ihlal etmeyeceğine dair güvence verdi. Lehtinen göründüğünde, polis memurları ralli yönetimi ile telefonla irtibattaydı ve Ogier’in yoluna devam etmesi kararlaştırıldı. Fakat, Ogier’in arabasının önündeki memura bu söylenmemişti. Dünya şampiyonu daha fazla vakit kaybetmek istemeyince kaza yerini izinsiz terk ettiği izlenimi doğdu.

Fransızlar bu davranıştan dolayı özür diledi ve aynı zamanda kendilerinden özür dilemek için ilgili sürücü ve polis memuru ile iletişime geçeceğine söz verdi. Duruşmanın sonunda komiserler, bir trafik kazasının kurallara aykırı olmadığını bir kez daha vurguladı. Ancak Ogier’in davranışı kabul edilemezdi ve yaşananlar motor sporlarının itibarına zarar verdiği belirtildi. Ogier, kaza anı ve sonrasında çekilen videoları sosyal medyada yayıldıkça davranışlarının çok kötü görünmesine neden olduğunu söyledi.  Ancak Ogier’ın sabah kabusu kaza ile sınırlı değildi, hemen ardından kırmızı ışıkta durmadığı için de 2000 Avro para cezasına çarptırıldı. Kararda “Sürücü, trafik kazasından sonra hala şok içinde olduğunu ve trafik ışıklarını olması gerektiği gibi gözlemlemediğini belirtti. Hatasından dolayı özür diledi” denildi. | 26 Nisan 2021 : 11.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top