İnanılmaz yüzeyde TGR 1-2

Toyota Gazoo Racing Team (TGRT), FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir parçası olarak düzenlenen ilk Hırvatistan Rallisi’nde heyecan verici bir sonuç olarak 1-2 olarak bitirdi. Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia, rekabetin son metrelere kadar sürdüğü bir son etapta, WRC’nin şimdiye kadarki en yakın finişlerinden birinde takım arkadaşları Elfyn Evans ve Scott Martin’e karşı sadece 0,6 saniye farkla zaferi kazandılar. Son gün ilk iki etabında Evans, en hızlıydı ve daha önce bir yol bölümünde bir trafik olayına karışan ve kimsenin burnunun kanamadığı olaydan sonra Ogier’den liderliği aldı. Ogier ise arabası, sağ kapı ve aerodinamik hasar görmesine rağmen ralliye devam edebildi.

Evans ve Ogier, belirleyici Power Stage etabında 3.9 saniyeyle ayrıldı ve rallideki 1-2 sonucunu güvence altına almak için sadece dar bir farkla üçüncülüğe geri dönmek zorunda kaldı. Sonunda, Ogier etabın en hızlısı idi ve zaferi kazandı. Evans sona yaklaştıktan sonra 4,5 saniye daha yavaştı. Nihai galibiyet, WRC tarihindeki en yakın üçüncü marjdı. Ogier, maksimum puanla sürücü sıralamasında en üst sıraya yükseldi ve takım, markalar şampiyonasındaki liderliğini 27 puana çıkardı. Takamoto Katsuta, TGR WRC Challenge Programının bir parçası olarak kullandığı Toyota Yaris WRC’de Cumartesi günü kopilot Dan Barritt ile birlikte aldığı iki etap galibiyetinden etkilenerek üst üste altıncı sırada üçüncü oldu.

Takımın kurucu başkanı Akio Toyoda, Hırvatistan Rallisi sonrası görüşleri açıkladı, “Bu yeni Hırvatistan Rallisi’nde ekiplerimizin takıma galibiyet vermesinden dolayı gurur duyuyorum. Seb, Julien ve ekibe tebrikler! Seb ve Julien, yol bölümünde beklenmedik bir kaza geçirdi. Bundan sonra, son gün arabaları ile mükemmel durumda rekabet edemediler, ancak asla pes etmediler ve sonunda ralliyi kazandılar. Sıkı çalışmalarını gerçekten takdir ediyorum. Elfyn ve Scott da geride bitirerek harika iş çıkardılar. 1-2 bitirmiş olmamız harika. Takamoto’nun iki etap kazanması da harikaydı. Birkaç hafta önce Japonya’da tanıştığımızda ona verdiğim tavsiyenin yardımcı olduğunu söylemek güzel olurdu, ama her şey onun sürekli çabalarıyla kendi gelişimiyle ilgili. Önümüzdeki rallilerde de gelişimini görmeyi dört gözle bekliyorum. Kalle ve Jonne için ralli çok erken sona erdi. İkisinin de iyi olduğunu bilmek beni rahatlattı ve hala bu ralliden ders aldıklarına inanıyorum. Jari-Matti liderliğindeki ekip, tüm üyelerinin birlikte çalışmasıyla her rallide gücünü gösterir. Bir sonraki Portekiz’den sonra olaylar pek ara vermeden gelir. Sağlığımızı birinci öncelik olarak alarak hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Hayranlarımız, lütfen Toyota Gazoo takımı için tezahürat yapmaya devam edin. Desteğiniz ve cesaretiniz için her zaman minnettarız. Çok teşekkür ederim.”

Takım direktörü Jari-Matti Latvala, gün sonunda görüşlerini açıklarken şu ifadeleri kullandı; “sürücülerimizin zafer için bugün olduğu gibi savaştığı etaplardaki aksiyonu takip etmek çok gergin ve heyecan vericiydi. Elfyn için çok üzülüyorum, son virajda biraz genişledi ve temelde orada kayboldu, ancak ikisi de zorlamak zorundaydı ve Seb harika bir son etap yaptı. Mutluyuz, bu adamların bu hafta sonu yaptıklarından gurur duymalıyız ve 1-2 finiş, bu takım için harika bir sonuç.”  Takımın kazanan şampiyon pilotu Sébastien Ogier de görüşlerini ifade ederken “Bu hafta sonu gerçekten duygularım hızlandı. En önemlisi, bu sabah trafikte yaşananlardan sonra herkesin güvende olması; kazada benim asıl endişem buydu. Ayrıca rallimin bitebileceğini düşündüm, ancak araba çok ağır hasar görmedi ve devam edebilirdik. Olanlardan sonra hala kazanmanın mümkün olduğuna inandığımdan emin değilim, ama sanırım herkes asla pes etmeyeceğimi biliyor ve sonuna kadar savaşmaya çalıştım. Bu hafta sonu iyi bir iş çıkaran ve özellikle bu sabah güçlü olan Elfyn’i anlıyorum. Ancak bu hafta sonu tempomuz iyiydi ve bizi zaman zaman yavaşlatan bazı sorunlar yaşadık. Takım için podyumu bir-iki daha paylaşmak güzel” dedi.

Hırvatistan’da 2’nci olarak takımına değerli puanlar kazandıran Elfyn Evans ise “ikinci olmak, başrolle son aşamaya geçtiğinizde asla bitirmek isteyeceğiniz yol değil. Açıkçası Seb’in son etabı çok ama çok güçlü oldu ve maalesef bizim için temelde son doğru viraj ne olduğu konusunda bir hata yaptık. Sinir bozucu ama aynı zamanda sağlam bir sonuç ve ekip için çok iyi bir sonuç. Bu hafta sonu hem Seb’e hem de bana harika bir araba vermek için harika bir iş çıkardılar. Başından beri diş ve tırnağa karşı savaştık ve çok eğlenceliydi” diye konuştu. Dünya Ralli Şampiyonası’nda dördüncü ayak, yılın ilk önemli rallisi olacak. 20-23 Mayıs’ta Portekiz Rallisi, ülkenin kuzeyindeki Porto yakınlarındaki Matosinhos’ta kurulu, kumlu ve kayalık yollarda klasik etaplardan oluşuyor. Etaplardan ilk geçişte yumuşak yollarda tutuş bulmak zor olabilirken, ikinci geçişte kayalar açığa çıkabilir ve derin izler oluşabilir. | 25 Nisan 2021 : 23.30

Hırvatistan Rallisi Kesin Genel Klasman
1 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 2s51d22.9sn
2 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC) + 0.6sn
3 Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) + 8.1s
4 Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) + 1 milyon 25,1 sn
5 Adrien Fourmaux / Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC) + 3m09.7sn
6 Takamoto Katsuta / Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) + 3 dk 31,8 sn
7 Gus Greensmith / Chris Patterson (Ford Fiesta WRC) + 3 dk 58,8 sn
8 Craig Breen / Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) + 4 dk 28,2 sn
9 Mads Østberg / Torstein Eriksen (Citroën C3 Rally2) + 10d00.8sn
10 Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta Rally2) + 10 dk 29,3 sn
Abandone Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top