İlk gün lider Neuville

Kalle Rovanpera ilk etapta yoldan çıktı ağaçlara sardı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ‘yebi’ ayağı Hırvatistan’da olaylı ilk gün geride kalan 8 etap sonrasında Hyundai’nin Belçikalı pilotu Thierry Neuville 7.7 saniye farkla ilk günü lider tamamladı. İlk etapta lastik patlatan son şampiyon Sebastien Ogier, günü son üç etabındaki performansı ve best time’leri sorasında ilk gün sonunda 2’nci sırada kapalıya girerken, sadece 3 salise ardında Toyota’nın Britanyalı pilotu Elfyn Evans gün sonunu podyumda görmeyi başardı. Hırvatistan’da ilk gün, 6.9’lik etapla başladı ve ‘ilk’ best’e imzasını atan Thierry Neuville, i20 Coupe WRC’si ile rallinin ‘ilk’ lideri oldu. 2.1 saniye farkla Tanak +7 salise farkla da Evans rallinin ilk podyumunu paylaştılar.

Toyota Gazoo Racing Team’in genç pilotu Kalle Rovanpera, Yaris WRC’si ile kaygan etapta direksiyonu ile fazla boğuştuğunu ve hızlı bir sağ virajda kontrolü tamamen kaybederek yardan aşağı savrulduğunu söyledi. Yaris’in hızını ağaçlar kesebildi ve araç adeta buruldu. Yaris’i için ‘süper sinirliydi’ tanımı yapan Kalle, etabın çok kaygan olmasına vurgu yaptı ve direksiyonla yaşadığı soru nedeniyle kontrolü kaybederek yoldan aşağıya ağaçlara doğru ilerlediklerini anlattı. İlk etapta lastik patlatan takım arkadaşı Ogier ise kısa etabın finişine 5’nci zamanla ulaşabildi. Önceki şampiyon Estyonyalı Tanak ilk etabı ikinci en iyi zamanla tamamlar iken, “buz gibi! Dürüst olmak gerekirse yol toprakla dolu. 6 km idi ama uzun bir etap gibi geldi!” diye yorumladı. Evans ta tutuştan yana serzenişteydi ‘oldukça kötü bir tutuş’ dedi ve ilk etabın sonunda “başlangıçta ​​o kadar olmasa da sonlarına doğru oldukça kötüydü” dedi.

İkinci etapta en iyi zamanı yapan Neuville liderliğini korurken, “sıfır tutuş var. Pek çok sürprizim oldu ve çok sert indiğimiz büyük bir zıplama yaşadım. Buradayız ve bunun için şanslıyım” dedi. 21 salise ardından en iyi ikinci zamanı kaydeden Elfyn Evans, Ogier’i yerinden edip ikinciliğe yükseldi, etap sonunda “dürüst olmak gerekirse hala çok kaygan. Çıkarılan bazı bölümler zaten bir fark yaratıyor. Bu aldatıcı, ama deniyoruz” dedi. Ogier ise Tanak’ın iki sıra kaybetmesiyle 3’ncü sırada tutunarak podyumda yerini korumayı başardı ve “savaşmaya devam edeceği” mesajını verdi. Tanak, etabı 4’ncü zamanla geçerken, yaşadığı sıkıntıyı gizlemedi. 23.76 km’lik 2’nci etapta Çek pilot Novak lastik patlatırken, Andreas Mikkelsen bir tekerini bıraktı ve bir süre sonra etap içinde durdu kaldı! Osteberg, O’na göre şanslıydı ve en azından lastikleri tamamdı fakat O’nun da frenleri yoktu!

10 km’lik 3’ncü etabı Evans ve Ogier eşit zamanlarla etabı tamamladılar ve podyumdaki 2-3’lik yerlerini korudular. Lastik seçiminin kötü olmadığını vurgulama gereği hisseden Neuville etabı 3’ncü zamanla geçti ama hala ve 6.8 saniye farkla ralli lideriydi. Çek rallici Novak önceki etapta olduğu gibi bu etapta da bir kez daha lastik patlattı, Sunninen de hafif kaydı ama sorun yaşamadı. Evans, kuru asfaltta setuplarıyla zorlandığından dem vurdu, ama keyif aldığını söylemeyi ihmal etmedi.  | Detayları Ralli Dünyası Dergisi’nde.. | 23 Nisan 2021 : 22.22

Hırvatistan Rallisi 1. Gün Genel Klasman

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top