“Bizi Hamilton kurtardı”

Mercedes Motor Sporları Direktörü Toto Wolff, Imola GP’de endişeli anlar yaşadı. Yarıştan sonra, Lewis Hamilton’dan ve George Russell ile Valtteri Bottas’ın kazasından bahsetti. Lewis Hamilton şanslıydı; Imola GP’de ilk birkaç metrede zekice başlayan Red Bull Racing yıldızı Max Verstappen’e karşı liderliği kaybetti ve ilk virajda ön kanadına hasar verdi. Sonunda, yedi kez şampiyon olan Lewis, yarış sonunda ikinci sırada olmaktan mutlu olabilirdi, çünkü başarısızlığı kabul etmek zorunda olmadığı için şanslıydı.

Hamilton, Tosa virajında ​​orta dereceli kayganlığıyla pistin dışına ve çakıldan geçerek pist sınırına kaydı. Son şampiyonun ön kanadı aşağıdaydı ve piste geri viteste geri dönüp çukurlara yönelmesi uzun zaman aldı. Yarış kesintiye uğradığında Hamilton zaten tam bir tur gerideydi. Çünkü kazasından bir tur sonra, Russell ve Hamilton’ın takım arkadaşı Valtteri Bottas çarpıştı. Neyse ki, kazada her ikisi de zarar görmedi, ancak tartışmacılar olay hakkında gözle görülür bir şekilde kızdılar ve birbirlerini kazaya neden olmakla suçladılar.

Yeniden starttan önce geri dönmesine izin verilmesi Hamilton için mutlu olmak için bir neden oldu. İngiliz daha sonra 9’ncu sırayı yakalamak için bir yarış gösterdi ve Verstappen’in arkasında ikinci sırada bitirdi. Mercedes Motor Sporları Direktörü Toto Wolff, Dünya Şampiyonası liderinin gidişinde Sky Sports F1’e şunları söyledi: “Bu benim en mutlu anım değildi, hepimiz yarışın kaybedildiğini düşündük. Ama Lewis bugün inanılmaz sürüş becerileriyle bizi kurtardı.”

Bottas ve Russell’ın kazasını değerlendirirken de, Russell’ın Bottas’ın kaskına teması için ise “Başarısızlıktan sonra karşılıklı hoş sözler verilmedi” dedi. Suçluluk sorunu hakkında yorum yapmak istemedi. “İkisi arasında eşit olarak bölünmüş olduğunu söyleyebilirim ya da belki 60-40, ama ne kadarını kimin suçlayacağını bilmiyorum. Buna daha yakından bakmalıyız, ama kesin olan bir şey var: Birbirine girmek için, her zaman iki kişi gerektirir.”

Wolff, “Kaza gereksizdi. Birincisi, Valtteri bölgeyi dolaşmamalıydı ve ikincisi, George’un bu riski alması gerekmiyordu. Hepimizin iniş ve çıkışları var. İlk virajdaki olay bize onda ikiye mal oldu çünkü hasarlı ön kanat nedeniyle çok fazla yere basma kuvveti kaybetti. Ve tabii ki tur atarken de kalkış oldu ve sonra zafer gitti” dedi ce ekledi; “ama olumlu olan şey, en hızlı arabaya sahip olmamız ve şampiyonluk liderliğimizi savunduğumuz. Çünkü markalar şampiyonası da dahil olmak üzere her noktayla ilgili. Pérez’in puan almaması iyi bir şey. Hava sıcak, boşluklar küçük ve her şey oldukça kompakt ve böyle olması gerekiyor”. Haberin aslı için burayı tıklayabilirsiniz. | Kaynak; Speedweek, 19 Nisan 2021 : 10.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top