F1 Miami’ye geri dönüyor

ABD eyaletinde 1959’dan beri yapılacak ilk olacak yarış, NFL’nin ünlü Miami Gardens’taki Hard Rock Stadyumu kompleksinde heyecan verici yeni pistte yapılacak. Yarışın kesin tarihi henüz teyit edilmedi, ancak 2022 yarışı 10 yıllık bir anlaşmanın ilki olacak ve ABD’nin iki yarışa ev sahipliği yapacağı anlamına geliyor. Pistin kendisi 5,41 km olacak ve tahmini en yüksek 320 km/s hıza sahip 19 viraj, üç düzlük ve üç DRS bölgesi potansiyeli içerecek. Altı Super Bowls, iki Beyzbol Dünya Serisi ve çok sayıda rock konserine ev sahipliği yapan çok amaçlı bir spor ve eğlence merkezi olan Hard Rock Stadyumu, en yüksek güvenliği karşılarken yakın yarışları teşvik etmek için tasarlanan pistin kalbinde yer alacak.

Büyük fotoğraf için üzerini tıklayın

Miami, Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix ve Austin’deki Circuit of The Americas’ın ardından 1950’de Şampiyonanın başlamasından bu yana F1’in ABD’de yarıştığı 11’nci lokasyon. Yarış, Miami bölgesi ve F1’deki yerel işletmelere ek bir turist desteği ve ekonomik etki sağlayacak ve organizatör, Miami Gardens sakinlerine indirimli bilet tahsisi sağlamak için yerel toplulukla yakın bir şekilde çalışarak sporun heyecanını yaşamak için fırsatlara sahip olmalarını sağlayacak. Ek olarak, Okullarda F1 aracılığıyla bir STEM eğitim programı ve yerel işletmelerin bir parçası olma fırsatı da dahil olmak üzere Miami Gardens’taki yarışın tüm avantajlarından yararlanmalarını sağlamak için yarış hafta sonu yerel işletmeleri ve toplumu destekleyecek bir program olacak.

F1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali, “Formula 1’in 2022’den itibaren Miami’de yarışacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. ABD, bizim için önemli bir büyüme pazarı ve bu heyecan verici ikinci yarışla daha da desteklenecek olan ABD’de büyüyen erişimimiz bizi büyük ölçüde cesaretlendiriyor. Parkurun heyecan verici yarışlar sunmasını ve aynı zamanda yerel topluluktaki insanlara olumlu ve kalıcı bir katkı bırakmasını sağlamak için Hard Rock Stadyumu ve FIA ekibiyle yakın bir şekilde çalışacağız. Bu süreç boyunca gösterdikleri sabır ve destek için hayranlarımıza, Miami Gardens’ın seçilmiş yetkililerine ve yerel turizm endüstrisine minnettarız. Spor tarihimizde ilk kez, gezegendeki en büyük yarış gösterisini Miami’ye getirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi. | F1.com, 18 Nisan 2021 : 13.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top