Ahmet Aras “Ralli, Bodrum’un ruhuna uygun”

Geçtiğimiz hafta sonu (10 Nisan) yapılan Botav Bodrum Rallisi’nde ‘öncü ekip’ olarak parkura çıkan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ‘rallinin Bodrum’un ruhuna uygun olduğunu’ ileri sürdü. Bodrum’da yaşayan İsok eski Başkanı Satvet Çiftçi’nin garajındaki eski ralli aracı Fiesta’da Murat Ersönmez’in kopilotu olarak parkura çıkan Başkan Ahmet Aras, rallinin son etabının startında ajansın sorularını yanıtladı. Aras, kopilotluğun çok büyük sorumluluk gerektirdiğini ama kendisinin bunu tam anlamıyla yapamadığını belirterek bunu da acemiliğine bağladı ve “pilotum çok tecrübeli olduğu için bizim açıklarımızı kapatıyor” dedi. Başkan Ahmet Aras, en çok hangi konuda zorlandığı konusundaki sorumuzu ise, “arada notları kaçırıyorum. Bazen ileri gidiyorum, bazen de geride kalıyorum! Birlikte çok fazla çalışamadık” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “yarış otomobiline oturmak size neler hissettirdi?” sorumuzu ise şu sözlerle yanıtladı; “Bütün derdi tasayı, belediye işlerini unuttuk! Benim yollarda tecrübem var, belediye başkanı olduğum için, çukur nerde, tümsek nerde, nereye yeni asfalt düktük, neresi mıcırlı onu biliyorum orada avantajlıyım. Ama gerçekten, her şeyi unutturuyor. Çok özel bir spor bence. Bodrum’un ruhuna da uygun. Aynı zamanda hem adrenalin hem eğlence var. Bodrum da zaten böyle bir kenttir. Bir taraftan kültür var.” Başkan Aras, “ben bu işi çok beğendim” dedi ve ekledi; “Belediye başkanı olduğum sürece Bodrum Rallisi’ni yapmaya devam ederiz. Umarım bu yarışı yakında ulusal yarışa çevirip devam edebiliriz”.

Başkan Ahmet Aras’a gelecekte kendisini ralli otomobili direksiyonunda görmenin mümkün olup olmayacağını sorduğumuzda ise şu yanıtı aldık “bunun çok zor olduğunu düşünüyorum. Direksiyona oturmak, bence, büyük bir tecrübe işi, kolay değil. Takip ediyorum, pilotum hızla geçiyor. Picasso bir resim yapmış, demişler ki ‘ne kadar zamanda yaptınız bu resmi?’ Picasso, ‘43 yılda yaptım’ demiş ve eklemiş; ‘Çizerken 15 dakikamı aldı ama 43 yılımı aldı bu resmi yapmam’. Bu da onun gibi bir şey. Büyük bir tecrübe işi, direksiyona geçmek. Biz normal yolda bile bazen kaza yapabiliyoruz. Bu yüzden zor, ama çok keyifli.”

Sözlerini “bence ralli Bodrum’a çok yakıştı, devam ettirebiliriz” diye sürdüren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “bir ara arkadaşlar dünya ralli şampiyonasına bağladılar, hemen hedef büyüterek. Ama önce durmak gerek, biz halen emekliyoruz. Bir şeyler yapalım, inşallah onu da hallederiz” dedi ve başkanı olduğu kent hakkında şu sözleri sarf etti; “Biliyorsunuz, Bodrum, uluslararası bir kent. Türkiye’de dünyaca en bilinen kentlerinden biri. St.Tropez, Monaco, Monte Carlo, Cannes, İbiza gibi, Bodrum da önemli bir kent. Yalnız, Bodrum’da yapılan her şeyin iyi yapılması lazım”

Organizasyonu kutlamayı da ihmal etmeyen Başkan Aras, “Arkadaşlar organizasyonu da çok iyi yapmışlar. Gelen misafirlerimizi de rahat ettirdiler. Pilotlarımızı, servis ekiplerimizi de rahat ettirdi. Herkese, öncelikle federasyon başkanımıza, organizatör kulüp başkanına çok teşekkür ediyorum. Botav genel sekreteri arkadaşımız da çok emek verdi.  Bu arada TED Koleji, Oasis, Castrol gibi sponsorlara, Ford, GP Garaj, Tofaş gibi katılımcılara herkese de teşekkür ediyorum. Yine bekliyoruz” dedi. Kendisinin Jeep konusundaki isteğini anımsattığımızda ise, Başkan Ahmet Aras, “Bodrum’da eskiden jeep ile seyahat eder, köyler arasında gider gelirdik. Tekrardan bu jeep olayını canlandırmak istiyoruz. Bodrum, jeep ile güzel. İnşallah birlikte yapacağız” diye konuştu.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Bodrum, 18 Nisan 2021 : 11.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top