WRC’de Hırvat rüzgarı

Başkent Zagreb’de düzenlenen rallinin kökleri, ilk kez 1974’te düzenlenen ve daha önce 2007 ile 2013 yılları arasında FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bir parçası olan Delta Rallisi’ne dayanıyor. WRC’nin saf asfalt koşullarına dönüşü, etaplar, aşınmış ve pürüzsüz yüzeylerin bir karışımını içerecek ve hızlı yolları daha teknik bölümlerle birleştirecek şekilde ayarlı. 20 yaşındaki Kalle Rovanpera (üstte), sezona güçlü bir başlangıç ​​yaptıktan sonra WRC sıralamasının gelmiş geçmiş en genç lideri olarak Hırvatistan’a gelecek. Fin Toyota sürücüsü, Hyundai’nin Thierry Neuville’ine göre dört puan avantajına sahipken, takım arkadaşları Sébastien Ogier ve Elfyn Evans da dört puan geride. Ott Tanak ise Arctic Rally Finland’da Hyundai adına kazandığı galibiyetten sonra 12 puan önde.

Craig Breen, 2018’den bu yana ilk asfalt WRC rallisi için üçüncü Hyundai ile katılıyor. M-Sport Ford’da genç Fransız Adrien Fourmaux, WRC2 sınıfından bir adım öne çıkarken, Elliott Edmonsson’ın yerine Chris Patterson’un yerine yeni bir kopilotla Hırvatistan’da yarışacak olan takımın normal pilotu Gus Greensmith ile birlikte en üst seviyede ilk katılımı olacak. Takamoto Katsuta bir kez daha dördüncü bir Toyota Yaris WRC kullanacak, Pierre-Louis Loubet ise 2C Competition’a girdiği Hyundai’de sıraya girecek.

WRC2’de Mads Ostberg (solda) ilk kez ortaya çıktı ve bir kez daha bir Citroen C3 Rally2 ile Norveçli ve seri lideri Andreas Mikkelsen’e meydan okumak istiyor. Teemu Suninen, 2020’de FIA ​​Junior WRC unvanını kazandıktan sonra adım atan Tom Kristensson ile birlikte M-Sport için Ford Fiesta Rally2’de sıraya girmek için Fourmaux ile yer değiştiriyor. Enrico Brazzoli Volkswagen Polo GTI ve Toksport’tan Marco Bulacia bir Škoda Fabia Evo kullanıyorlar.

Rallye Monte-Carlo sınıfı birincisi Yohan Rossel liderliğindeki FIA WRC3’e toplam 15 otomobil katılıyor. Fransız, vatandaşı Nicolas Ciamin, Avusturyalı Hermann Neubauer, Belçikalı Cedric de Cecco, artı üç kez ERC şampiyonu ve 2019 WRC2 ikincisi Polonya’dan Kajetan Kajetanowicz ile savaşacak. 2019 ERC şampiyonu Büyük Britanya’dan Chris Ingram, Briton Ross Whittock tarafından yönetilen Zagreb’deki ilk WRC3 rekabetine başlayacak. Yeni FIA Junior WRC sezonu Hırvatistan’da, sekiz genç sürücünün Letonya’dan 2020 ikincisi Martin Sesks’in önderliğinde aynı Ford Fiesta Rally4 araçlarına girmesiyle başlıyor.

Hırvat Rallisi sürücülerinin önünde toplam 300,3 km’lik 20 etap yer alıyor. Perşembe sabahı yapılacak Shakedown’ı takiben, ralli Cuma sabahı Zagreb Fuar Servis Parkı’ndan başlıyor ve ekipleri gün ortası servisinden sonra tekrarlanacak dört etaplık bir ayak için güneybatıya götürüyor. Cumartesi, dört etaplık iki ayak ile aynı formatta aynı alanda gerçekleşirken, son gün Zagreb’in kuzeyinde, her biri iki kez koşulan bir çift etapla koşacak ve son etap powerstage olarak geçilecek.

Fia, 17 Nisan 2021 : 09.12

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top