David Sutton vefat etti

Ari Vatanen (solda) ve takım patronu David Sutton (sağda)

Dünya ralliciliğinin duayen isimlerinden David Sutton 81 yaşında hayata veda etti. Kariyerine pilot olarak başlayan Sutton, daha çok dünyanın en iyilerini yarıştan bir takımı yönetmesi ile biliniyor. David Sutton Cars, 1979’un sonunda Ford şampiyonadan çekilmesinden sonra Boreham motor sporları merkezinde geliştirilen ve Rothmans’ın desteklediği Escort RS1800’ler ile Sutton, dünya şampiyonluğunu kazanan ilk özel takım olmayı başardı. 1981 sezonu hem Vatanen hem de Richards tarafından iyi hatırlanıyor.

Ari Vatanen, Sutton’un ardından “O 1981 sezonu, bir yıl içindeki tüm kariyerim gibiydi. Bu inanılmaz anlardan sonra ivme kaybettik. Kazanıyordum ama Fildişi Sahili’nde bir kamyona çarptım. David her zaman meşhur kocaman gülümsemesi ile karşıladı Her zaman büyük bir gülümseme. Hatalar yaptığımda, gelip kolunu etrafıma doladı, baba ve oğul gibi ilişkimiz vardı. Harikaydı ve spor için çok büyük bir boşluk bıraktı” dedi.

David Richards ise şunları ekledi: “Ari ve benim David’e minnettar olacağımız çok şey var. Takımın tam kalbinde yaşıyordu. Kapının üstündeki adıydı ve operasyonun her alanında kolları vardı. 1981 sezonu gerçek bir David ve Goliath hikayesiydi.” Sutton, 1981’in sonunda Hannu Mikkola, Stig Blomqvist ve Michèle Mouton için Britanya Şampiyonası’nda ve tüm dünyada Audi’ler yarıştırdı. Sutton adı sporun son zamanlarında solmuş olsa da, 2003 yılında Martin Rowe’un bir Grup N Subaru Impreza ile grup N’de ikinci bir dünya şampiyonluğu geldi. | wrc.com, 7 Nisan 2021 : 22.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top