ERC Kidz başlıyor!

FIA Avrupa Ralli Şampiyonası, bu sezondan itibaren 14 yaş üstü sürücüler için yeni bir kategori içerecek. Organizatör Eurosport Events, tamamen elektrikli Citroën Ami için ERC Kidz‘i piyasaya sürerek Nisan ayının ilk gününde sürpriz yaptı. Citroën Ami, ERC Kidz yarışmacılarının heyecan verici yeni serilere katılmasına izin vermek için özel izin aranmasına rağmen ehliyet gerektirmiyor.

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley şunları söyledi: “Bu gerçekten ralli tarihinde bir dönüm noktası ve bugün bu duyuruyu yapabilmemiz çok önemli. Genç sürücülerin yeteneklerini uluslararası arenada kanıtlamaları için tanınan bir başlangıç ​​noktası olarak, net bir ilerleme merdiveni sağlamak için mevcut kategori çerçevemiz içinde ERC Kidz’i geliştirebilmemiz çok iyi bir haber.”

ERC Kidz için şimdiye kadar alınan kayıtlar yakından korunuyor ve Ley herhangi bir sır vermemekte kararlı; “ERC Kidz, çocukları yaş grubuna giren ralli sürücüleri için mükemmel bir seçenek. Aslında annelerini veya babalarını spora dahil etmekle ilgilenirlerse uygun olabilecek isimlerin uzun bir listesi var. ” | ERC, 1 Nisan 2021 : 08.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top