Üç yıl daha WRC’deler

FIA, Hyundai, Toyota ve M-Sport‘un 2022’de WRC’den hibrit çağına geçişlerini doğruladı. Hyundai’nin 2021’den sonraki varlığıyla ilgili birkaç hafta süren şüphenin ardından, FIA, halen WRC’de yer alan üç üreticinin önümüzdeki üç sezon için (2024’e kadar) taahhütlerini resmen açıkladı. Bu haber, birkaç aydır yaşanan zorlukların ardından disiplin için gerçek bir soluk gibi geldi.

FIA Başkanı Jean Todt, “ FIA Dünya Ralli Şampiyonası, 2022’den itibaren yeni nesil otomobillerin gelişi ile bir dönüm noktasına ulaşmak üzere. Hibrit teknolojisine geçiş, yalnızca otomotiv endüstrisindeki mevcut eğilimleri yansıtmakla kalmıyacak aynı zamanda sporu çevresel olarak daha sürdürülebilir hale getirmeye de yardımcı olacak. Bu, üreticilerin ve FIA’nın ortak çabaları sayesinde mümkün oldu. Şu anda dahil olan üç markanın üç yıllık bir süre için taahhütlerini yenilemiş olması, dünya rallisinin doğru yöne döndüğünün kanıtı” dedi.

Bu yeni üç yıllık işbirliği, güvenlik, maliyet yönetimi ve sürdürülebilirliğe güçlü bir vurgu yapacak olan bu yeni çağ için teknoloji geliştirme maliyetlerine ortak bir katkı içeriyor. Hibrit teknolojinin gelişmesine paralel olarak, FIA, mevcut yıllık taahhüdün aksine, daha iyi istikrar ve planlama fırsatlarının yanı sıra yeni bir pazarlanabilir varlık sunacak olan üç yıllık bir sürece dayalı yenilikçi bir ortaklık modeli sunuyor. Bu yeni anlaşma sayesinde, WRC girişi 2022’de, her biri mevcut üç üreticiden ve FIA’da bir tane olmak üzere dörtlü bir sayısal sisteme geçecek.

Anlaşma, sürdürülebilirlik, güvenlik ve maliyet yönetimine güçlü bir şekilde odaklanacak olan yeni teknolojinin geliştirme maliyetlerine FIA ​​ve üreticilerden eşit katkı içeriyor. Hibrit teknolojisinin tanıtımı 2019’da duyuruldu ve üreticiler, WRC Promoter ve FIA ​​arasındaki yakın işbirliği bu ayki Dünya Motor Sporları Konseyi’nde teknik düzenlemelere yeşil ışık yakılmasına yol açtı. Hyundai Motorsport’un yeni aracı, mevcut i20 World Rally Car’dan esinlenilen yeni bir hatchback olan i20 N yol arabasını temel alacak. Diğer taraftan M-Sport Ford ve Toyota Gazoo Racing hangi modeli kullanacaklarını açıklamadılar.

WRC Promoter’ın genel müdürü Jona Siebel, üçlünün bağlılığını şampiyonanın geleceği için bir başka olumlu adım olarak gördüğünü söyledi; “WRC’nin sürdürülebilir hibrit teknolojisinin tanıtılmasının spor tarihindeki en büyük kilometre taşlarından birini işaret ettiğini söylemek abartı olmaz. Böyle büyük bir ilerleme, şampiyonanın 50. yıl dönümü sezonunda memnuniyetle karşılanacak. FIA ve üreticilerle birlikte, WRC Promoter kendini daha çevreci otomobillerin piyasaya sürülmesine adadı. Dünya daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlerken hibrit motor, otomotiv endüstrisinin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor ve WRC’nin bu evrimle uyumlu olması çok önemli. Bunun bir amacı var; otomotiv endüstrisinin yeni teknolojisini iletmesi için mükemmel bir Ar-Ge platformu sağlamak.”

WRC’nin bağımsız uzman jüri heyeti, ProGrade bir neslin dijital fotoğrafı 1997 için on seçimini tamamladı. Siebel, “WRC, üretime dayalı otomobiller için motor sporlarının en zorlu şampiyonası olmaya devam ediyor ve bu ekiplerin liderliği, seriye katılmayı düşünen diğer üreticilere geleceği hakkında olumlu bir mesaj gönderiyor” dedi. Daha fazla istikrar ve daha iyi uzun vadeli planlama fırsatları sağlamak için FIA, tek yıllık anlaşmalar yerine üreticiler için üç yıllık bir şampiyonluk taahhüdü getiriyor. 2022’den itibaren, seriye, mevcut üç üreticinin ve FIA’nın her biri dört lisanstan birine sahip olduğu yeni bir sistem tanıtılacak. | 31 Mart 2021 : 20.32

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top