Akropol takvime girdi

Yunanistan, efsanevi Akropolis Rallisi Yunanistan’ın 2021 takvimine eklenmesiyle 8 yıl aradan sonra yeniden WRC’ye geri dönüyor. Zorlu toprak parkuru ile bilinen yarış, 1973’te takvime dahil olduktan sonra WRC’nin ikonik ayaklarından biri olarak ün kazandı. WRC Promoter şirketi, Yunan hükümeti ile Akropolis’in geri dönmesi için çok yıla dayalı bir anlaşma imzaladı. Sezonun 10’ncu ayağı olarak 9-12 Eylül’de pandemi kısıtlamaları nedeniyle iptal edilen Şili Rallisi’nin yerini alacak. Akropolis ilk kez 1951’de yapıldı. Şiddetli bir meydan okuma sağlamak için yüksek ısı ve boğucu tozla birleşen virajlı ve kayalık dağ yolları olarak WRC’nin en zorlu turlarından biri olarak kabul edildi. Ralli, WRC’de 38 kez yer aldı ve 2013’te şampiyonadan ayrılmadan önce yarışseverler arasında kült etkisi yarattı.

Colin McRae, beş zaferi ile rallinin şeref listesinde ilk sırada ve diğer kazananlar arasında dünya şampiyonu Sébastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Röhrl ve Carlos Sainz bulunuyor. Tanrıların Rallisi olarak bilinen Acropolis Rallisi, Atina’daki ünlü Parthenon tapınağının altındaki geleneksel konumundan başlayarak sporun ünlü resimli kartpostal görüntülerinden birini WRC’ye geri yükleyecek. Ev sahibi şehrin detayları ve parkur, FIA ve WRC organizatörü tarafından yapılan düzenli parkur incelemelerinin ardından yayınlanacak. WRC Promoter şirketinin genel müdürü Jona Siebel, şampiyonanın klasik rallilerinden birinin dönüşünün tüm spor dalında alkışlanacağını söyledi ve ekledi; “Akropolis, WRC tarihinde meşhur bir bölüme sahip ve Yunan hükümetinin onu dünya rallisinin en üst seviyeye geri getirme konusundaki büyük taahhüdünü takdir ediyoruz. Şili, 2019’da WRC’ye popüler bir katkı sağladı. Ne yazık ki, ülke geçen yıl pandemiden çok kötü etkilendi ve durum hala zor. Bu yılki etkinliği kaybettiğimiz için son derece hayal kırıklığına uğradık, ancak Şili büyük ölçüde WRC ailesinin bir parçası.”

FIA Başkanı Jean Todt, “Şili Motor Sporları Federasyonu’nun ve organizasyon ekibinin çabalarının boşuna olmadığına inanıyorum ve gelecekte Şili Rallisi’nin bir başka harika sürümünü görme şansımız olacağına inanıyorum. Acropolis Rally Greece böylece şampiyonaya adım atma fırsatı buluyor, tanıtıma gerek yok. Dünyanın en zorlu etaplarından bazılarını içeren efsanevi bir olay. 1970 ile 1981 arasında beş kez yardımcı pilot olarak orada yarışan ve 1985 ve 1986’da Peugeot’nun takım müdürü olarak kazandığım çok özel anılarım var. Yunan makamlarının desteği ve organizatörlerin güçlü bağlılığı sayesinde Akropolis’in disiplinin en üst seviyesinde geri döndüğünü görmek bir zevk” diye konuştu.

Rallinin hararetli seviyede hükümet desteği var ve Başbakan Kyriakos Mitsotakis, Yunanistan’ın WRC’nin dönüşünü kutlamaktan gurur duyduğunu söyledi ve “yetmiş yıl önce Akropolis, sürücüleri başka hiçbir şeye benzemeyen, her yıl düzenlenen destansı bir yarışma olan Rally of Gods olarak bilinen çok özel bir yarışa zemin oluşturuyordu. Sekiz yıllık bir aradan sonra geri döndü ve uygun bir şekilde ülkemin dramatik bir şekilde gençleştiği bir dönemde” dedi. Spor Bakan Yardımcısı Lefteris Avgenakis ise “Yunan halkına ve dünya çapında yüzbinlerce motor sporları hayranına verdiğimiz sözü yerine getirmekten mutluluk duyuyoruz. Yunanistan, Eylül ayında dünyanın dört bir yanından hayranlarını karşılamaya ve uluslararası etkinliklerde yine önemli bir oyuncu olacağını kanıtlamaya hazır” diye konuştu. | 26 Mart 2021 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top