Âtıl sezonu Bodrum kurtarır mı?

Vay arkadaş… Bodrum aşağı Bodrum yukarı. Ben WRC dahil hiçbir yarışın, hele ki rallinin, uzun zamandır bu kadar çok poh pohlandığına şahit olmamıştım. Kayıt sayıları havalarda uçuşuyor. Artıran artırana. Rakamın nerelere ulaşacağından çok, önceleri sadece konaklamanın ücretli olacağının açıklandığı yarışta kayıt ücretli, kupaya devam edecek ulusala devam edecekli kayıt formlarının kaçının starta kavuşacağını merakla bekliyorum. Eğer bu sorunun cevabına Milli Piyango bahis oynatsa, oluşacak gelirin de yüzde 20’sini spora aktarsa sporun para tarafı çoktan kurtulmuştu, demedi demeyin. Öyle ya herkesin konuştuğu bir rallinin birçok şeyi de merak konusu oluyor.

Bu arada başkan bey federasyondan kimsenin yarışta görev almasını istememiş. O da komik de neyse. Çünkü bir ben yazıyorum buradan yapılan hinlikleri, beni de okumadığını söylüyor. Neden dert ediyor ki o zaman. Neyse bu tavrından dolayı başkanı kutluyor aynı etik ve sağlam duruşu delege listeleri oluşurken de bekliyorum.

Unutmadan, ARB Başkanı Murat Güray’ın Luca Rosetti ve Paolo Adreucci’nin yurtdışından katılmak isteyip de kayıt sayısının sınırda olmasından dolayı kulübün kabul etmediği gönderisini büyük bir keyifle okudum.

Murat abi sen onu diyorsun, ben eski F1 Şampiyonu Hakinen’in Bodrum Rallisi için araç aradığını, hatta Türkiye’den birkaç kişiden kiralama fiyatı aldığında Formula 1’in ne kadar ucuz bir branş olduğunu fark ettiğini duydum.

New York Central Park’da oturan Kanadalı bir göçmenle emekli bir boksörün arasında geçen Bodrum Türkiye’nin neresinde idi türü konuşmalara şahit olanlar olmuş.

Pirelli Bodrum Rallisi için lastik üretmiş Fiat her ne kadar yetiştiremese de yine Bodrum Rallisi için yeni Fiat Doblo’yu homolige etmeye kalkmış.

Ha, son duyumum beni daha da şaşırttı. FIA Başkanı Todt, Kayra kulübü başkanlığı için FIA’yı bırakmaya karar vermiş. Allah’tan etrafındakiler Türkiye’de sporu kurtaracak kulübün Bodrum’da değil Anadolu’da olduğunu anlatmışlar da adamcağız ancak ikna olmuş.

Neyse hepimiz 100 kayıtlı rallinin startı için geri sayımı merakla ve heyecanla bekliyoruz. Bu arada bu kadar lafa konuşmaya kayıt sayısı kaç olur bilmiyorum ama start listesinde doksandan az araç olursa ayrıca bir yazmak, konuşmak, düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

Sonuçta geçen sezonun âtıl geçmesi Bodrum kulübüne yarayacak gibi. Spor kazansın da, kime ne yarayacağı şimdilik çok gözümüzde değil.

Sağlıkla kalın. | 18 Mart 2021 : 12.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top