Matton: “WRC 12 ayak”

WRC ve ERC araba piramidinin yayınlanmasından sadece birkaç gün sonra, FIA ralli direktörü Yves Matton mevcut durum hakkında basına konuştu. Sezonun başında WRC, herkesin gerçek bir başarı olarak tanımladığı Arctic Rallisi sayesinde ilginç bir program sunmayı başardı. Matton, “hala çok zor bir dönemdeyiz, ancak birçok kişinin çabaları ve desteği sayesinde çeşitli şampiyonalara başladık. Aynı zamanda, bu zor zamanlarda, WRC için yeni bir parkurda tamamen yeni bir ralli olan Arctic Finlandiya Rallisi gibi fırsatlar yaratabildiğimizi gösteriyor” dedi. Matton, “her yıl İsveç Rallisi’nde yeterince kar elde etmekte sorun yaşıyorduk, ancak Laponya’ya gitmek bir kış rallisi için doğru koşullara sahip olduğumuz anlamına geliyordu. Katılan herkesin bağlılığı sayesinde harika şeyler başardık” diye ekledi.

Mevcut salgın göz önüne alındığında, Yves Matton, WRC’nin geçen yılın aksine tam bir sezonu tamamlanabileceğine ikna olmuş durumda. Speedweek’ten Toni Hoffmann’ın haberine göre, Matton, “bu yıl WRC’de 12 ralli için bir programımız olacağından eminim, tam bir takvimi yürütmek için düzenlemeler yapıldı. Kolay olmayacak, ancak aşının hayranların sporlarına adım adım geri dönmelerine izin vereceğini düşünüyorum” dedi. WRC ve ERC piramidi ile Yves Matton ve ekibi, yakın zamanda homologe edilen otomobillerin tüm kategorilerini basitleştirmek ve açıklığa kavuşturmak istedi. Resmi bir broşürde FIA, bu piramitte bahsedilen kategoriler için mevcut olan ilgili modelleri açıkladı.

Matton, “bu, iki yıl önce WRC ve ERC otomobil piramidinin oluşturulmasıyla başlayan bir sürecin son adımı. Grup N gibi bazı kategoriler kaybolmaya başladı, bazı kategoriler eski R2 ve R3 kategorileriyle aynı seviyedeydi ve şimdi Rally3 oldu. 2022’den başlayarak, en düşükten en yükseğe, anlaşılması kolay bir rota olacak” diye devam etti. Rally2 otomobilinin ERC’de kazanabileceğini, ancak aynı otomobilin WRC2’de aynı sürücü tarafından kullanılabilir, şampiyonluğu kazanmaya çalışır ve gelecekte profesyonel bir sürücü olarak gelişebileceğini ileri süren Matton, “her şampiyonanın araç grupları ve kategorileri için aynı isimleri var, her şeyi herkes için daha açık ve anlaşılır hale getirmek. Bu daha önce mümkün değildi, ancak şimdi bu sürecin son aşamasındayız” diye ekledi.

Önümüzdeki sezondan itibaren, JWRC 4WD için ayrılacak, bu kategori için köklü bir değişiklik olacak ve kaçınılmaz olarak WRC’de 2WD’den uzaklaşılacak. Ancak Yves Matton için, iki tekerlekten çekiş, ERC’de kendini daha güçlü bir şekilde gösterme fırsatına sahip olacak. Matton, “WRC ve ERC araba piramidinden görebileceğiniz gibi, WRC’nin iki tekerlekten çekişli otomobiller için belirli bir kategorisi olmayacak, ancak tüm rallilere katılabilecekler. Ağırlıklı olarak asfalt ve yeni Rally1 araçlarına dayalı bir şampiyonayla, bu tür otomobillerin aynı rallilerde defalarca yarışması zor olacak. Ancak daha fazla asfalt etabın ve Rally5 veya Rally4 arabaları için daha erişilebilir kategorilerin olduğu ERC’de bu şampiyona bu arabalar için mükemmel ve gerçekten mantıklı. İki şampiyonanın da aynı derecede güçlü olması gerektiğini düşünüyoruz” diye tamamladı. | 14 Mart 2021 : 02.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top