Bodrum Bodrum

Bodrum’da organize edilecek ralli, bir süre konuşulacağa benziyor. Her şeyden önce ARB Başkanı Murat Güray’ın kendi sosyal medya hesabında belirttiği gibi, ön kayıt sayısı doksanlara ulaşmış ve bu rakam starta kadar bu şekilde olursa uzun zaman sonra bir rekor olur diye düşünüyorum. Diğer kulüplerin de bunun formülünü bulup kendi yarışları için uygulaması spor için çıtayı yükseltmeyi sağlar, böylece hem spor hem de sporcu kazanır.

Diğer taraftan bugün yayınlanan duyuru benim biraz kafamı karıştırdı. İçerik konu itibariyle sanki duyurudan çok bültene benziyordu. Şevki Gökerman Kupası kurallarında Bodrum rallisi yer almıyor. Muhtemelen Bodrum sonradan şapkadan çıktı ve kupaya dâhil oldu. Tabi ki olması gereken de bu.

Son olarak Bodrum Rallisi öyle bir PR ve reklam yaptı ki ben WRC’nin bile bu kadar konuşulduğuna tanık olmadım. Bu yönüyle bakınca bence bir daha yapılırsa şayet WRC’yi de bu kulüp yapmalı diye düşünüyorum. Madem milyonlarca liralık bütçeyi tanıtım amacıyla WRC için ayırıyoruz Bodrumlu organizatör kulüp bu işi federasyondan çok daha iyi yapacağı aşikâr.

*****

Sonunda drag fark edildi

Kulüp başkanlığı dönemimden beri beni tanıyanlar Drag için verdiğim mücadeleye şahit olmuşlardır. Hatta köklü bir ralli kulübünün başkanı olarak Drag ve Drift branşlarına da olan yakınlığım defalarca eleştirilmiştir. Sonunda Drag yarışı da mahalli kupa olarak ilan edildi.

Kimin emeği varsa emeğine sağlık. Diğer taraftan federasyonun mutlaka Drag yarışları başlamadan Drag pilotları ile iletişime geçmesinde fayda var. Yarışmacıların beklentilerini, geçmişte yaşanan problemlerin kaynağını ve bu mahalli kupanın daha başarılı şekilde hayata geçirilmesi için bu şart.

Bu sene en beğendiğim sürprizlerden biri bu oldu.

*****

Offroad kupaları

Ülkemizde otomobil sporlarının röntgenini çekecek olsanız en düzenli ve sağlıklı branşın Off Road olduğunu mutlaka anlarsınız. Off Road mahalli kupa konusunda da yine çığır açmış oldu.

Neden mi?

Rallide kupa yarışlarının büyük bir çoğunluğu şampiyona yarışlarına bağlı iken, offroadda şampiyonadan bağımsız iki mahalli kupa açıklandı. Daha önceki bir yazımda da mahalli off road kupalarının çoğaltılmasının faydalı olacağını yazmıştım. Aklın yolu bir. Tabi böyle giderse federasyonun adı da Türkiye Off Road ve Otomobil Sporları Federasyonu olarak değişmeli diye düşünüyorum.

Sporumuz son beş yılda önceki beş yıla göre büyük ivme kazandı, fakat offroad kendini de sporu da bana göre aştı. Darısı diğer branşlara diyelim.

Sağlıcakla kalın. | 10 Mart 2021 : 22.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top