Mercedes W12

Gizli ve verimli. Bu, Mercedes’in 2021 sezonu lansmanını tanımlamanın en iyi yolu, son dünya şampiyonu, siyah ve gümüş renkli W12’lerini ortaya çıkardı. Gümüş Ok’lar (Silver Arrows), arka arkaya hedefi olan yedinci yılda bir F1 unvanı hedefliyor. Mercedes, hem güç ünitesi hem de şasi açısından hibrit turbo çağında öncü oldu. Sadece motivasyonu değil, aynı zamanda performans kazanımlarını da bulmak her yıl daha büyük bir zorluk haline geldi. Bu yüzden 2021 sezon öncesi için çok gizli bir yaklaşım benimsediler. Motor değişikliklerine yardımcı olmak için yeniden profillenmiş yan ayaklar ve motor kapağında bir çıkıntı dahil olmak üzere bazı harika yenilikler içeren bir 2021 otomobilini piyasaya sürdüler. Mercedes, rakiplerini devrim niteliğinde bir şeylere sahip olduklarını düşünmelerini sağlıyor ya da gerçekten özel bir şey yapmış olabilirler ve bu alanda, geçen yıl yapılan testlerde yenilikçi DAS sistemini serbest bıraktılar. Geleneksel olarak Mercedes, Silverstone’da lansmanını gerçekleştirdi. Şampiyon takım 12 Mart’ta başlayacak sezon öncesi testlere kadar piste çıkmayacak.

Mercedes patronu Toto Wolff, “Silverstone’da her zaman yağmur yağıyor, bu yüzden tekrar dondurucu yağmurda durmak istemediğimize karar verdik” dedi. Mercedes, sahip olduğu pakete son derece güveniyor ve bu yıl sadece üç gün süren kısaltılmış bir test ile yere sağlam basmayı umuyor. Rakiplere karşı bir üstünlük elde etmeye çalışırken, parça üretimini tamamlama açısından zemin gibi geliştirmelerini mutlak maksimuma çıkardıklarını da öne sürüyor. Kesin olan bir şey var, Mercedes kesinlikle kayıtsız değil. Mercedes, geçen sezon sınıfının lider motor üreticisi konumunu yeniden kazandı ve önceki lider Ferrari klasmanda geriye düştü, ancak yılı sorunsuz bir şekilde atlatamadılar. Bu nedenle, geçen yıl bu tür baş ağrılarına neden olan yeni bir MGU-K’nin güvenilirliğe büyük bir odaklanıldı. Enerji Geri Kazanım Sisteminde (ERS) ve motor bloğunda ince ayarlar var, onlar da yeni bir alaşım getirdiler. Motor şefi Hywel Thomas bu yılki turboşarj alanı da dahil olmak üzere “bazı tam yeni yeniliklerden” söz ederken, performans kazanımları için çaba sarf ettiler. Bu durum sadece iş ekipleri için değil, aynı zamanda yeni müşteriler McLaren için ve zaten Mercedes güç ünitesinde bulunan Williams ve Aston Martin için de iyi haberdi.

Lewis Hamilton, 2021 lansmanında çok rahattı. 7 kez şampiyonluk kazanan İngiliz, geçen yılın sonlarında Covid-19 ile savaştıktan sonra düzeldi. Hamilton, bir yıllık bir anlaşma imzaladığı ve uzatmayı seçerlerse her seferinde bir yıl eklemekten mutluluk duyduğu hayattaki mevcut pozisyonunun rahatlığı ve yeteneğine olan güveni hakkında çok şey söyledi. Hamilton için tek amacı artık sadece dünya şampiyonluğunu kazanmak değil, ırkçılıkla mücadele ve motor sporlarında çeşitliliği ve katılımı iyileştirme söz konusu olduğunda anlamlı bir değişim sağlamak. Bu yıl rekor kırarak 8’inci kez dünya şampiyonluğunu kazanıp kazanmayacağını ve gelecekte F1’de ne yapacağını tanımlamayacağını kabul etti.  Valtteri Bottas ise kendini yeniden başlattı ve sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da daha güçlü bir şekilde geri geldiğini söyledi. Finli pilotun geçen yıl inanılmaz derecede güçlü hatta biraz üstün olduğu anlar vardı. Ama gerçek bir unvan mücadelesi gerçekleştirilemedi. Bottas hala şampiyonluğu kazanabileceğine inanıyor ve bu yıl Hamilton’a sadece ekuri olmak gibi bir niyeti yok. Bunun olmasını önlemek için, sıralamalarda erken saatlerde Hamilton’a biraz baskı yapması ve İngiliz ile eşleşmediği tuhaf hafta sonlarını ortadan kaldırması gerekiyor. Söylemesi yapmaktan daha kolay, ancak Bottas’ın lansmandaki vücut diline göre, savaşmaya hazır. | F1, Fotoğraflar; Mercedes,5 Mart 2021 : 09.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top