Efsane Quattro geri dönüyor

Audi Quattro, Mattias Ekström’ün öncülüğünü yaptığı yeni bir proje ile FIA ​​Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönebilir. Ekström’ün yeni kurulan EKS JC ekibi, WRC2 ve WRC3 destek kategorileri için uygun olan Rally2 özellikli bir Quattro A1 geliştiriyor. Araba Güney Afrika şirketi Rally Technic ile işbirliği içinde FIA ​​yönetmeliklerine göre üretildi ve ekip, WRC yarışmasına uygun olacağını doğruladı. Ekström, “Yeni nesil Audi A1 piyasaya sürüldüğünde, ondan bir şeyler inşa etmek istediğimizi biliyorduk ve herkes ralli tutkumu bildiğinden, bir ralli arabası yapacağımız kısa sürede anlaşıldı. Araba hazır, sadece kalan kurulum işi. Bazı test kilometreleri yapmalı ve bilgileri toplamalıyız. Bunun için kesin bir tarih yok, ancak arabayı bu ilkbahar yaz aylarında bazı yarışlarda göreceğimiz oldukça açık. Şimdilik, bu araba sadece kendi kullanımımız için, ancak performansından memnun kaldığımızda, onu diğer rakiplere kiralamak veya satın almak için teklif edeceğiz” dedi.

Ekström, uzun süredir motor sporlarında Audi ile ilişkili. 2014’ten 2019’a kadar FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası’nda S1 kullandı. 2016’da şampiyonluğu kazandı ve sonraki iki sezonu ikinci bitirdi. İsveçli, geçen hafta sonu, yaklaşık 15 yıl aradan sonra Arctic Rallisi’nde bir WRC dönüşü yaptı. WRC3’te bir Skoda Fabia ile beşinci oldu. Dört tekerlekten çekişli Quattro A1, 263 bg güç üreten ve beş vitesli bir sıralı şanzıman ile eşleştirilen 1.6 litrelik turboşarjlı bir motora sahip. EKS JC takım yöneticisi Joel Christoffersson, testlerin asfalta geçmeden önce kar ve toprak üzerinde başlayacağını söyledi. Rally Technic direktörü Chris Coertsee “eski FIA Junior WRC şampiyonu Emil Bergkvist, geliştirme sürücümüz olacak ve yakın gelecekte testlere başlayacağız. Ayrıca 2021 sezonunda bazı yerel veya uluslararası rallilere katılmayı planlıyoruz” dedi ve projeye olan coşkusundan bahsetti; “Rally2 kiti, rakipler için benzersiz bir fiyat-performans dengesi sağlıyor, ancak bu durumda, aynı zamanda efsanevi bir marka ve muhteşem bir vücut kiti ile birleştiriliyor.”

Audi, 1980’lerin başında turboşarjlı dört tekerlekten çekişli Quattro ile rallide devrim yarattı. 1982’de ateş püskürten Grup B dönemi tanıtıldığında, 370bhp A1 kısa süre sonra yeni neslin ön saflarında yer aldı. WRC’ye ilk kez 1983’te Monte Carlo Rallisi’nde çıktı, ancak A2 versiyonunun yerini almadan önce bir iş otomobili olarak yalnızca dört rallide start aldı. Hannu Mikkola, İsveç ve Portekiz’de kazanmak için sürdü ve o sezon sürücüler dünya şampiyonluğunu kazandı. Audi ve Quattro, 58 ralliden 24 galibiyet aldıktan sonra 1987’de fabrika takımı olarak WRC’den ayrıldı. Quattro, WRC tarihindeki en önemli ralli arabalarından biri olmaya devam ediyor. | wrc.com, 5 Mart 2021 : 08.24

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top