Bodrum Rallisi’nde rekor kayıt bekleniyor

Sezonun ilk rallisi olarak Nisan ayında yapılacak olan Bodrum Rallisi ile ilgili ilk bilgiler netleşiyor. Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan ajansımızın ve Ralli Dünyası Dergisi’nin başyazarı merhum Şevki Gökerman’nın anısına bu yıl adı verilen kupanın ilk ayağı olan ralliye Tosfed Kupası statüsünde 35’e yakın ekip katılacak. Geçen yıl yarışların pandemi nedeniyle yapılamaması nedeniyle yarışmaya karşı artan aşırı istek ve yeni sezon öncesi iyi bir antrenmanı fırsatı olması nedeniyle ulusal yarışçıların da ellerini ısıtmak için kupa yarışına yoğun ilgi gösterdikleri öğrenildi. 7-8’i historik olmak üzere 35’e yakın ulusal ekibin de antrenman amaçlı olarak Bodrum’da yarışması beklenirken, kupa ve ulusal toplam kayıt sayısının 70’i geçmesi mümkün görünüyor. Toplam kayıtlara Ford takımından 15-17 ulusal ekibin aracı da dahil. Ayrıca İstanbul GP Garaj, İzmir GT Garaj ve Kocaeli’den Neo Motorsport ta Bodrum’daki ralli için son hazırlıklar yapılıyor.

Bodrum Tanıtma Vakfı (Botav) tarafından desteklenen Botav Rally Bodrum’a katılması beklenilen ekiplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan. Yanı sıra Ankara, Bursa ve İzmir’den de katılımlar yaşanacak. İki günlük rallide tamamen asfalt karakterli iki farkı etap üçer kez geçilecek. İlk gün Bodrum merkezinde düşünülen seyirci etabı pandemi kuralları kapsamında yapılamayacak, ancak ilk gün olan cumartesi, turuncu renk kapsamındaki Bodrum’da sokağa çıkma yasakları kalktığı için, özel seyirci alanları olmasa bile seyircilerin etaplarda güvenliklerini göz önünde tutarak yarışı izleyebilmelerine tıpkı WRC Türkiye Rallisi örneğinde olduğu gibi engel olunmayacağı öngörülüyor. Bu arada ikinci gün olan pazar, yine turuncu şehir kapsamında, Bodrum’da sokağa çıkma yasağı geçerli olacak. Yarış ekiplerin ve görevliler bundan muaf tutulsalar bile, seyirciler için aynı şey bu şartlarda şimdilik söz konusu değil, ancak yarışa kadar iki hafta ara ile iki kez yapılacak olan pandemi değerlendirmesinde şehrin görünümü farklı bir renge (mavi veya sarıya) dönüşebilirse seyirci imkanı söz konusu olabilir.

Rallinin yarış merkezi bu kez bir otel değil, TED Koleji’nin geniş bahçesi olarak kurgulanıyor. Kupa veya ulusal tüm kayıtlarda yarışçılara ücretsiz otel imkânı yok fakat organizasyonun bazı otellerle yaptığı anlaşmalar ciddi bir iskonto imkanı vereceği belirtiliyor. Sadece kupa yarışçılarına tanınan İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’den ücretsiz TIR imkanından faydalanmak isteyen yarışçıların ise amatörlerin oluşumu ARB ile temasa geçmeleri gerekiyor. Diğer taraftan, ralliye destek veren firmalardan Toyscar Assistance şirketi üç adet çekici ile yarış boyunca etapta sorun yaşayacak otomobilleri siyah konsept renkteki çekicileri ile servis alanına taşıyacak.  Toyscar ayrıca Furkan Atik-Kutay Ertuğrul’un Citroen Saxo VTSGrup A Rally Car’ına (üstte) kosponsor oldu. Geçtiğimiz yıl  İstanbul’dan Bodrum’a yerleşen Murat Taşlıdağ’ın Başkan Jeep servisi ve Bodrum Offroad Kulübü (Bodoff) üyeleri arazi araçları ile özel etaplarda resque desteği için hazır bulunacaklar. Bodrum Rallisi’nin yarışma direktörü olarak ise Nurdan Akal görev yapacak. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul. 5 Mart 2021 : 21.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top