Arctic’te kazanan Hyundai

Arctic Rallisi’nde Ott Tanak kazandı, Estonyalı ve takım arkadaşlarının 1-3-4 bitirmeleri ile de Hyundai, sezonun ilk rallisi Monte Carlo’da uzak kaldığı hedeflerine ve moraline yeniden kavuştu. Monte Carlo zaferinden sonra Toyota Gazoo Racing, kar ve buz rallisinde çok güvendiği en genç pilotu Kalle Rovanpera ile rakibinin iki ekibi arasına girip 2’nciliğe uzansa da, efsane şampiyon pilotu Sebastien Ogier’in yaşattığı hayal kırıklığı ile 2-5 skorlarla ayrıldığı Arctic’ten istediği sonucu alamadan döndü. Finlandiya’nın kuzey kutlu bölgesindeki Lapland’da tamamen kar ve buzla kaplı etaplarında gerçekleştirilen Arctic Rallisi, WRC takvimindeki ilk yılında herkesten tam puan aldı.

55 Ekibin start aldığı Arctic Rallisi 52 ekibin finişi ile tamamlanırken, biri kaza, biri motor, biri sağlık bir diğeri ise mekanik problemler nedeniyle dört ekip finişe ulaşamadı. Üç günde toplam 10 özel etabın geçildiği rallide 5 etapta en iyi zamanları yapan Ott Tanak, baştan  sonra rallinin lideri olarak sürdü ve üçüncü gün sonunda Kalle’nin 17.5 saniye önünde sezonun ikinci rallisini kazanmasını bildi. Finişte yaptığı değerlendirmede, Tanak, “ilk olarak, yeni bir ralliye geldiğinizde her zaman biraz beklenmedik bir durum yaşanır. Bu hafta sonu, Toyota’nın evi sayılan bir ralliye geldik ve onların çok güçlü olmasını bekliyorduk. Baskı oradaydı ve bunun çok karmaşık olacağını biliyorduk Sonunda çok iyi bir hafta sonu yaşadık. İkinci gün ve sadece bir kez bir hata yaptık. Burası harika bir yer, kesinlikle kış rallisi yapmak için en iyi yerlerden biri, özellikle son gün, çok zorluydu. Buraya ikinci kez gelmenin çok daha keyifli olacağını düşünüyorum, özellikle nereye gideceğinizi bildiğiniz zaman!” dedi.

Genç pilot Rovanpera 2’nci oldu

Toyota takımının yıldızı Ogier, ama ilgi odağı ve beklentisi rallinin en genç pilotlarından biri olan Kalle Rovanpera’ydı ve kar-buz tecrübesi nedeniyle kendisinden zafer beklentileri yüksekti. Genç pilot, “elbette, Arctic’te en iyi sonucu almak için savaşmak istedim ama bir hata yaptım ve optimum hızda değildik” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “tüm hafta sonu, hep maksimumda zorluyordum, elimizden gelen her şeyi yaptık ve burada 2’ncilik almaktan mutluyuz.” İkinci gün bir etapta en hızlı isim olan Kalle, son etaptan da en hızlı zamanla çıktı ve powerstage’te takımına en yüksek puanı kazandırdı.

Toyota’nın son şampiyon pilotu Fransız efsane rallici Sebastien Ogier, aslında Monte Carlo zaferinden sonra Artic’te de kazanmaya en yakın isim olarak görülüyordu ancak 9’ncu olarak çıktığı ilk etaptan sonra beklentilerini karşılamakta zorlandı, 8’nci etapta son virajdan fazla yan çıkıp yol dışına taşarak kar kümesine saplandı ve kaybettiği zamanlarla 22’nciliğe geriledi, ralliyi ise 20’nci sırada tamamlayarak sezonun ikinci ayağından skorsuz ayrıldı. “Bundan fazlasını yapamazdım. Burası ralli için çok güzel bir yer, ama elbette yola ilk çıkansanız aynı hikaye değil, ama bu WRC oyunu” dedi. | 28 Şubat 2021 : 23.00

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) 2h03m49.6s
2 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +17.5s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +19.8s
4 Craig Breen/Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +52.6s
5 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +1m01.5s
6 Takamoto Katsuta/Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) +1m37.8s
7 Oliver Solberg/Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m39.0s
8 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +2m09.0s
9 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +3m39.4s
10 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Volkswagen Polo GTI R5) +6m07.0s
20 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +11m06.2s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top