Ferrari WEC’te

Ferrari, 2023’ten itibaren FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın yeni Hiper otomobil kategorisine gireceğini doğruladı. İtalyan marka, 1973’ten beri ilk kez üst sınıf dayanıklılık yarışına geri dönecek ve WEC’in hem küresel otomotiv markaları hem de uzman firmalar için eşit derecede çekici olan yeni Hypercar kategorisine katılımını açıklayan bir diğer büyük üretici olacak. Ferrari, Hypercar kategorisine katılacaklarını daha önce açıklayan Toyota, Peugeot, Porsche ve Audi gibi rakiplere karşı çıkmaya hazırlanıyor. 2021 için yeni Hiper otomobil kategorisi, takımların ve sürücülerin FIA WEC’de ve 24 Saat Le Mans’da genel şampiyona zaferi için yarışabileceği yer. Ferrari, dayanıklılık yarışlarında ve Le Mans’ta uzun ve şanlı bir yarış geçmişine sahip. Le Mans’ta 1960’ların ünlü Ford ile Ferrari arasındaki savaşların bir parçası olarak, son kez 1965’te toplamda ise 9 kez kazandı. Ancak son yıllarda, Ferrari Le Mans’ın GT kategorisinde pek çok başarı elde etti ve son olarak 2019’da son derece başarılı AF Corse Ferrari 488 GTE Evo ile GTE Pro kategorisini kazandı. Marka, 2017’deki ilk FIA World Endurance GT Markalar Şampiyonluğu dahil olmak üzere FIA ​​WEC LMGTE Pro unvanını dört kez elde etti.

Ferrari’nin Hypercar programı hakkında daha fazla ayrıntı, zamanı gelince açıklanacak. Ferrari Başkanı John Elkann: “70 yılı aşkın bir süre dünyanın dört bir yanındaki pistlerde, kapalı tekerlekli otomobillerimizi en son teknolojik çözümleri keşfederek zafere taşıdık: pistte ortaya çıkan ve her yol otomobilinde kullanılan yenilikler olağanüstü. Yeni Le Mans Hypercar programı ile Ferrari, sportif kararlılığını ve büyük küresel motor sporları etkinliklerinde bir kahraman olma kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor” derken, FIA Başkanı Jean Todt, “2023 Le Mans Hypercar girişi ile FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası için Ferrari’nin açıklaması FIA ve ACO için harika bir haber. FIA WEC’de ve Le Mans 24 Saat’te yarışan yolla ilgili Hypercars konseptine inanıyorum. Bu efsanevi markanın bu iddialı projeyi üstlenmesini görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Automobile Club de l’Ouest (ACO) Başkanı Pierre Fillon konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bugün dayanıklılık yarışları için harika bir gün: Ferrari 24 Saatlik Le Mans ve FIA ​​Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda en üst seviyeye geri dönüyor. Hypercar destansı savaşlar vaat ediyor. 2023’te Ferrari’nin yanı sıra, bize zaten katılan birçok üretici, yüzüncü yılındaki yarışı kazanmak için elinden geleni yapacak. Bu, kural temeli sağlam bir disiplin oluşturan bir disiplin için mükemmel bir haber ve üzerine parlak bir gelecek inşa etmek için temel” dedi. FIA WEC Ceo’su Frédéric Lequien görüşleri ise şöyleydi; “Ferrari’nin yeni Hypercar kategorisine katılmaya hazır olduğu haberi tek kelimeyle harika. Daha da inanılmaz olan şey, Ferrari’nin 2023’ten itibaren WEC’in en üst düzey kategorisinde rekabet etmek için en az beş diğer üreticiye katılması. Sahne, dayanıklılık yarışları tarihinde unutulmaz bir dönem için hazırlanıyor. Yeni düzenlemelerimizin pek çok prestijli otomotiv markasını çekmiş olmasından çok memnunuz. Ferrari, Hypercar ile eşanlamlı olan prestijli bir marka, bu yüzden pistte son derece rekabetçi olacaklarından hiç şüphem yok. Ferrari’yi en üst sınıf dayanıklılık yarışına davet etmekten onur duyuyoruz” | FIA, 24 Şubat 2021 : 21.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top