Hazırlanmazsan, hedefini tutturamazsın!

Adnan Ofluoğlu (Mercedes L55 AMG)

Türkiye Trial Şampiyonu AVC Offroad Aksesuar şirketinin patron sporcusu Adnan Ofluoğlu, bu sezon maraton ve baja yarışlarının müdavimi olmayı sürdürecek. Maratonun yut içi tek yetkili acentesi olarak spora yeni isimlerin ve ekiplerin katılması konusunda da ön cephede bir nefer gibi çalışan Ofluoğlu, bu sezondan yana umutlu ve heyecanlı. Pandemi nedeniyle spor ve sporcuların üzerlerindeki durağanlıktan ilk iki yarışta sıyrılacağını öngören Adnan Ofluoğlu, geçen yıl faaliyete geçen AVC Plaza’daki sohbetimizde sorularımızı içtenlikle yanıtladı.   

-Sezon hazırlıklarınız ne durumda? Araba hazır mı, siz hazır mısınız?

Arabalar hazır, biz hazırız. Bir yıldır yarışamadığımız için, belki yarış heyecanımızı mı kaybettik, ya da yarışmamaya mı alıştık bilemiyorum ama alev patlamadı içimizde. İlk yarıştan sonra yine alevlenir ortalık.

-2021 programı belli. Trans Anatolia, Halikarnassos, Troia ve baja kupası. Hepsine katılacak mısınız?

İnşallah, elbette hepsine katılacağız.

-TransAnatolia’nın Eskişehir-Kars arası bu yılki parkurunu nasıl buldunuz?

Güzel bir rota. Öncelikle İstanbul’dan çıkış zor oluyordu. Geçen yıl starttan sonra ilk etaba 180 km asfalttan yol yaptık, bu arabalar için zorlayıcıydı. Bu yıl Eskişehir’den başlaması çok daha iyi. Toplam km geçen yıla göre biraz kısa olsa da bağlantı etapları kısa. Yarışılacak km hemen hemen aynı.

-Artvin kısmı sürpriz mi?

O kadar yol yapıldığında Artvin’in doğal güzelliklerini de görmek lazım. TransAnatolia, bilindiği gibi hem yarış, hem tanıtım. Ülkenin doğal güzelliklerinin yaşanması, güzel yerlerinin görülmesi güzel oluyor.

-Arabanızda ve ekibinizde bir değişiklik var mı?

Araba ve ekip aynı, bir değişiklik yok. Sadece arabada geçen sene çıkan aksaklıkları düzelttik, ayarları yapıldı. Kopilotum da aynı.

-Bodrum yarışı, maraton öncesi iyi bir antrenman olacak mı?

Çok iyi bir antrenman olacak, havaya girmemizi sağlayacak. Yarışlardan o kadar koptuk ki, ruhumuz istiyor ama bedenimiz o tempoyu unuttu!

-Bodrum nisanda fazla zaman yok, kondisyon olarak hazır mısınız?

Tabii ki hazırım. Araba hazır, her şey hazır, bekliyoruz! Kaybettiğimiz ruhu ilk yarışta yeniden yakalayacağız. Sezonun kalan yarışları da güzel olacak.

-Nasıl bir parkur bekliyorsunuz?

Geçen seneden pek farklı olmayacak. Bodrum, papatya gibi bir parkur. Sabah çıkıp 150-200 km yaptıktan sonra servis noktasına geri dönülüyor. Ertesi günleri de benzer şekilde.

-Değişen iklim koşullarında yarış zamanı bir sürpriz beklenebilir mi?

Biraz orta serinlikte olacak. Belki denize girilemeyebilir ve yağmur olabilir ama offroadçu yağmurdan mı, çamurdan mı, dereden mi korkacak?

-Acente olarak AVC’de kayıtlara başladınız mı?

Başladık ve bu sene tam verimini almaya başlayacağız. Önceki ve geçen seneki katılımlarla beraber bu yıl daha çok katılım olacak. İki senede çok tanıtım yaptık. İlk zamanlarda acentelik yadırgandı ama sonradan görüldü ki eğitimlerin verildiği ve yol gösterici bir yer olduğu için şimdi talep çok ama bunun ne kadar gerçekleşeceğini bilemiyoruz.

-TransAnatolia için bu yılın altın ve rekor kayıt yılı olacağı görüşüne siz de katılır mısınız?

Şu anda bizde de öyle olacak gibi görünüyor. Geçen sene de çok hareketli başlamıştık. Sonra pandemiden dolayı iki ay durdu. Şu anda altın yıl olacak görünüyor.

-Bodrum için de kayıtlar alıyor musunuz?

Henüz kayıt bedelleri belli olmadı. Yine de ön kayıt yapıyoruz. TranAnatolia için bu yıl AVC’den 20 kayıt yapılacağını tahmin ediyorum. Bunların yüzde 80’si raid olur, çünkü biz raid ağırlıklı çalışıyoruz. Kayıtlarımızın yarısı eskilerden olursa, yarısı da yeni insanlar olacak ve spora yeni isimler katılacak.

-Bodrum yarışını henüz ilan edilmemiş olan tarihinin ötelenme olasılığı sizce var mı?

Tek çekince ramazan, çok uzun bir program olmadığı için bunun bir engel olabileceğini sanmıyorum. Şifahen Nisan sonu gibi belirlenmiş durumda.

-Bu arada, yeni ‘boru’ aracınız ne durumda?

Kabası tamamen bitti. İnce işçilikleri ve elektrik aksamları var. Üzerinde çalışılıyor.

-Bu sezona yetişme şansı var mı?

Daha trial yarışlarının takvimi belirlenmedi.

-Bu sene yapılacağını öngörüyor musunuz? Ulusal takvimde yer almadı da..

Kuralları çıktığına göre yapılabilir.

-Trial’e ilgi sizce hala var mı?

Var tabii ki, özellikle tekli olmasından dolayı olacak. Tek araçlı trial kuralları da revize edildi, ortada buluşulan yeni bir format.

-Trial açıklanırsa, takvim sıkışıkacak, katılma şansınız olur mu?

Her türlü ihtimalde yarışırız. Zaten biz yarış için yaşıyoruz.

-2021’in nasıl bir sezon olmasını bekliyorsunuz?

Yapılmaya başladığında çok güzel olacak! Zevkler, hevesler, heyecanlar tavan yapacak.

Sizce insanların sezondan yana beklentileri ne durumda?

Hevesler var ama dediğim gibi bir yıldır yarışamıyor olmamızdan dolayı insanlarda bir sağırlık oldu.

-Bu durum kondisyonları etkiler mi?

Tabii etkiler. Bence, ilk iki yarış önceki yıllara göre daha yavaş, temkinli olacak.

-TransAnatolia için hedefiniz nedir?

Her zaman iyi bir yerlerde yer almak. Ama sonucu belirleyecek olan araba, teknik koşullar, kopilot, sürücü. Heveslerle hedefleri karıştırmamak lazım. Hevesine göre hazırlanmazsan, hedefini tutturamazsın!

-Yakın çevrede çıktığınız kar gezisi nasıl geçti?

Offroad Türkiye olarak yaptığımız geziler, bir nebze de olsa heyecanımızı ve olaydan kopmamamızı sağlıyor. Kar gezisiydi ama hard offroad gibi oldu. Denizli göleti civarında kar yaklaşık 80 cm idi.

-AVC üzerinden maratona kayıt yaptıracak olanlara AVC olarak eğitim verecek misiniz yine?

Geçen yıllarda olduğu gibi eğitimlerimiz yine olacak ama bu sene bu eğitimlerin dozajı biraz daha artacak, daha ağır eğitimler vereceğiz, çünkü ilk başlayanlar eğitimleri pek ciddiye almıyor görünüyor. Geçtiğimiz yıllarda eğitimlerimiz teorik ve pratikti, bu yıl yine hem teorik ve pratik olacak hem de üstüne sınav yapacağız. İnsanlar çalışınlar diye..

-Sınav yapmaktan yana ne beklentiniz olacak?

İnsanlar ‘anladık’ diyerek geçiştiriyorlar, anlayıp anlamadıklarını anlayacak ve gerekirse eğitimi bir daha yapacağız. Belki biz bir yerleri eksik anlattık belki onlar kavrayamadı. Bunu yarış parkurunda anlamak, pahalı bir tecrübe oluyor.

-Geçen yıl sizden raid kaydı yaptırıp ta bu yıl ralliye geçiş yapan var mı?

Bunu görmek için daha çok erken. | 20 Şubat 2021 : 09.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top