Kimler mutlu?

Federasyon, mutlu.

Çünkü, WRC ve Formula 1’den dolayı parası var.

Kulüpler, mutlu ve umutlu.

Çünkü, federasyon bu sene güçlü maddi destek verecek.

Bunu duymayan kalmadı.

Sporcular, çok hevesli ve mutlu.

Çünkü, federasyon, eliyle yaptığı yarışta ne kayıt parası,

Ne nakliye ne de başka bir ücret alıyor.

Gözetmen, mutlu.

Çünkü, harcırahları eskiye nazaran daha düzgün ödeniyor.

Peki, bu sezon güzel geçeceğe benziyor da…

Görüyorsunuz, bu sporda mutluluk paraya bakıyor.

Peki, gelecek sene de aynı şekilde olabilecek mi?

Bakalım, göreceğiz.

*****

Dijital kış kupaları star aldı

Geçtiğimiz haftalarda yapılacağı açıklanan ve takvimi paylaşılan dijital kış kupası yarışlarının ilk haftası dört farklı platformda beş ayrı kupa üzerinden yapıldı.

Toplamda 273 katılım ile organize edilen ilk hafta sonun dereceye giren katılımcılara, bu sene sponsor havuzuna yeni katılan MediaMrkt’dan ödüller vardı. Gayet güzel bir uygulama. Bir teknoloji mağazası için de aslında mükemmel bir sponsorluk faaliyeti.

Konu sponsorluktan açılmışken, sponsor firmadan ayni ve nakdi destek almak kadar önemli olan bir diğer durum da sponsorun sponsor olduğu faaliyeti sahiplenmesi. Sponsor olan firma bu faaliyeti her türlü mecrada tanıtarak işin değerini artırmalı. MediaMarkt sosyal medya hesaplarına ve resmi web sitesine baktım da Tosfed ile yapılan bu başarılı birliktelikten hiç bahsedilmiyor. Oysaki bu bir futbol kulübü sponsorluğu olsa bırakın sosyal medyayı televizyonlara bile reklam verilirdi.

Sponsorluğun da büyüğü küçüğü olmaz bu arada.

*****

F1 pilotundan satılık Ferrari koleksiyonu

Bu haber gerçekten çok ilgimi çekti. Hani bazen düşünürüz ya astronomik geliri olanlar bu kadar parayı ne yapıyor diye. İşte size makul bir örnek. Sebastian Vettel’de birçok ünlü gibi otomobil koleksiyonu yapanlardan.

Bunlar arasında çoğunluğu Ferrari’den oluşan, neredeyse hiç kullanılmamış sekiz spor otomobili satılığa çıkartmış. Hatta araçlardan ikisi hemen satılmış bile. Aralarında benim favorim tabi ki Ferrari F50. Ama diğerleri de en az F50 kadar iddialı ve pahalı araçlar.

Bu arada haberi değerli kılan diğer ayrıntı araçların satıldığı dönem. Beş sene Ferrari koltuğuna oturan Vettel tam da Aston Martin takımına geçmiş olması, çoğunluğu Ferrari’den oluşan satışla ilgili kafalarda soru işareti oluşturdu.

Aston Martin F1 takımından bir yetkili ise bu kararın alınmasında kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Sözcü, “Sebastian’ın otomobil koleksiyonuyla ilgili planları hakkında hiçbir bilgimiz yok. Bununla ilgili herhangi bir şart yoktu veya talepte de bulunmadık.” dedi

İşin ilginci ise bazı Ferrari’lerin Vettel’e özel olarak üretilmiş olması. Yani ne kendisi ne de bir başkası tekrar bu otomobilleri edinemez.| 18 Şubat 2021 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top