MCL35M sahnede

McLaren, 2021 otomobili MCL35M’ni tanıtan ilk F1 takımı oldu. Görsel olarak MCL35 selefine benziyor, ekipler bu yıl 2020 şasilerinin değiştirilmiş versiyonlarını 2022’de yeni araçların piyasaya sürülmesinden önce kullanmak zorunda kaldılar. McLaren 2021 otomobilini üretmenin zorlukları hakkında ‘Sorunlarla karşılaşmıyorsanız, yeterince agresif değilsinizdir’ diyor. MCL35M’nin gövdesi altında büyük bir değişiklik oldu, ancak McLaren bu sezon 2014’ten beri ilk kez Mercedes motoruna geri döndü.  Bu arada bir diğer değişiklik. Lando Norris, takımla üçüncü sezonuna başlarken, Ricciardo’nun Renault’dan McLaren ile birkaç yıllık sözleşme yaparak McLaren kadrosu katıldı.

Ricciardo, “Geçen Mayıs ayında onayladığımızdan bu yana geçen bir çağ gibi hissettiren bir dönemden sonra nihayet takıma katılmak harika” dedi ce ekledi; “McLaren sürücüsü olmaktan heyecan duyuyorum ve başlamak için çok hevesliyim. McLaren son birkaç yıldır harika bir yolculuğa çıktı ve ekibin bu olumlu ivmeyi sürdürmesine yardımcı olmayı dört gözle bekliyorum. Formula 1’de bu yeni sezona girerken, kesinlikle her şeyimi vermek için heyecanlı ve motive oluyorum. Performans kararlılığımın ancak daha fazla deneyim kazandıkça arttığını düşünüyorum ve kariyerimdeki bu sonraki bölümün başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum”

Norris ise “Formula 1’deki üçüncü sezonumdan önce takımla tekrar çalıştığım için çok heyecanlıyım” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Arabaya her bindiğimde kendime güvenim ve deneyimimin arttığını hissediyorum ve bu da performansımı yıldan yıla geliştirmeme yardımcı oluyor. Sezon dışı testlere başladığımızda elimden geldiğince keskin olmak için kişisel olarak çok çalışıyorum ve yakında arabaya geri dönmek için sabırsızlanıyorum. 2021, yakın rekabetin olduğu bir başka zorlu pist yılı olacak, ancak ben sadece yarışmaya geri dönmeye ve her şeyimi vermeye odaklanıyorum.”

Takımın yeni sürücü eşleşmesinden bahseden McLaren Takım Müdürü Andreas Seidl, Ricciardo-Norris birlikteliğini “spordaki en rekabetçi sürücü kadrolarından biri” olarak nitelendirdi ve ekledi: “Kısa kış boyunca Mercedes-AMG’deki meslektaşlarımızla birlikte, MCL35M’yi üretmek ve sürücülerimizin bu yıl yarışması için güçlü bir araba sağlamak için tüm takım çok çalıştı. Hiçbir zorluk olmadı ve ister MTC’de ister uzaktan çalışıyor olsun, ekibimizin her üyesine gösterdikleri muazzam çaba için herkese teşekkür etmek istiyorum. Lando ve Daniel, biliyorum, ellerinden gelenin en iyisini yapacak ve takımı doğru yolda temsil edecekler” McLaren, geçen yıldan bu yana spordaki en başarılı sezonunun ardından 2021’e giriyor ve takım, iki podyumu güvence altına aldıktan sonra 2020 kurucular sıralamasında Mercedes ve Red Bull’un arkasında üçüncü sırada yer alıyor. Aracın lansmanının ardından, Ricciardo ve Norris, 12-14 Mart’ta Bahreyn Uluslararası Pisti’nde sezon öncesi testlerin başlamasından önce, McLaren için bir çekim gününün parçası olarak, 16 Şubat Salı günü Silverstone’da MCL35M’yi kullanacak. Araba, 28 Mart’ta sezon açılışı Bahreyn Grand Prix’si için bundan iki hafta sonra pistlerde olacak. | 16 Şubat 2021 : 11.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top