DS ve FormulaE işbirliği 2026’ya kadar sürecek

DS Automobiles büyümeye devam ediyor. DS 7 Crossback, DS 3 Crossback ve DS 9’un ardından DS 4 markanın yeni jenerasyonunun dördüncü modeli olarak avant-garde tasarımını ortaya koydu. Stratejik açıdan önemini devam ettiren kompakt premium segmentteki DS 4, kendine özgü tasarımıyla ve üç farklı yenilikçi versiyonla sunuluyor: DS 4, DS 4 CROSS ve DS 4 performance line. DS 4, benzersiz uzmanlığın ileri teknolojiyle buluşmasından doğan  karizmatik tasarımıyla farkını belli ediyor. Formula E için ürettiği ilk iki nesil yarış otomobiliyle yıldızı parlayan DS Automobiles, yeni bir yarış otomobili geliştirecek ve böylece %100 elektrik formülüne bağlı kalma sözünü tuttuğunu bir kere daha gösterdi. DS Automobiles, Jean-Éric Vergne, António Félix da Costa ve DS Techeetah takımı sayesinde, geçtiğimiz iki sezondaki pilot ve takım kategorilerinde tüm birincilikleri göğüsleyerek Gen2’nin lansmanından bu yana rekor sayıda yarış ve pole pozisyonu kazandı. DS Automobiles, bilindiği gibi, E-Prix şampiyonası başladığından bu yana her sezonda en az bir yarış kazanan tek otomobil üreticisi.

Lansmanı 2022/2023 sezonunda yapılacak üçüncü nesil yarış otomobili Gen3 ise bir önceki modele göre daha hafif bir tasarıma sahip olacak. Ayrıca, gücü sıralama turunda 350 kW’a ve yarışlarda 300 kW’a kadar %40 oranında artıracak önemli geliştirmeler sayesinde otomobil çok daha güçlü hale gelecek. Gen2’de 250 kW’a kadar ulaşabilen fren enerjisi geri kazanım sistemi, yeni nesilde her iki aksta yapılacak değişikliklerin ardından maksimum 600 kW’a kadar yükselecek. Benimsediği felsefe sayesinde Formula E, her üreticinin kendi güç ünitesini ve ilgili yazılımları bizzat geliştirmesine olanak sağlıyor.

DS Performance birimi direktörü Xavier Mestelan Pinon, “DS Automobiles çatısı altında, Formula E’deki geliştirmeler ve elektrifikasyon arasında çok güçlü bir bağ bulunuyor. Formula E’de yarışacak birinci nesil otomobilimizi geliştirirken büyük bir deneyim kazandık. Gen2 modeli lansmanından bu yana tüm unvanları alarak yolun sonunda başarıya ulaştık. Tasarlamakta olduğumuz yeni model sayesinde ise Formula E, performans açısından basamak atlayacak ve süper hızlı yeniden şarj gibi teknolojilere tanık olacak” dedi.

DS Automobiles CEO’su Béatrice Foucher ise şunları söyledi;  “Elektrifikasyon DS Automobiles’in küresel stratejisinin tam merkezinde yer alıyor. Formula E şampiyonasına katılan ilk premium otomobil üreticisiyiz. Markamız, hem geliştirme hem de marka bilinirliği açısından DS Performance’ın çalışmalarından ve başarılarından çok faydalandı. Farklı enerji kaynakları ile çalışan otomobiller üreten DS Automobiles günümüzde Avrupa’daki en düşük CO2 emisyonu ortalamasını sunabiliyorsa bunda Formula E’de edindiği uzmanlığın payı çok büyük. Yarışlara katılma taahhüdümüzü 2026’ya kadar uzatmak da yeni fırsatlara kapı aralayarak projelerimizi geliştirmeye devam etmemize yardımcı olacak!”

Formula E CEO’su Jamie Reigle de şu bilgileri verdi; “Henüz takımlar yarış otomobillerinin güç aktarma organlarını geliştirmeye yeni başlamışken Formula E turnuvasına katılan ilk üreticilerden biri olan DS Automobiles’in o günden bu yana lansmanını yaptığı geniş çaplı   elektrikli otomobil ürün gamını görmek oldukça ilham verici. Formula E’de arka arkaya iki kez şampiyon olan bir takımın, 9. sezonun pistinde de yerini garantilemesine çok memnunum. Bu başarılar, Formula E’nin yeni teknolojilerin gücünü ispatlama alanı ve dünyanın lider otomobil üreticilerine yönelik bir pazarlama platformu olma iddiasını da pekiştiriyor. ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nda DS Automobiles ile birlikte yeni rekorlar kırmayı dört gözle bekliyoruz.”

DS Automobiles, elektrikli motora sahip dört farklı gövde sunuyor: Tamamı elektrikli DS 3 Crossback E-Tense ile şarj edilebilir hibrit DS 4 E-Tense 225, DS 7 Croccback E-Tense 225, DS 7 Crossback E-Tense 4×4 300, DS 9 E-Tense 225 ve DS 9 E-Tense 4×4 360. DS Automobiles ve ortağı Techeetah ekibinin, Formula E’nin Suudi Arabistan’ın Diriyah şehrinde 26-27 Şubat’ta düzenlenecek 7’nci sezonunun ilk etabına hazırlandığını da hatırlatalım. Sezon, Formula E’nin tarihinde ilk defa gece yarışlarına da ev sahipliği yapacak. DS E-Tense FE20’lerin direksiyonuna tahtından indirilemeyen şampiyon António Félix da Costa ile Formula E’deki çifte şampiyon unvanını elinde bulunduran tek pilot olan Jean-Éric Vergne oturacak. | 15 Şubat 2021 : 19.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top