Portekiz takvime alındı

FIA Formula 1 Komisyonu 11 Şubat’ta online olarak yaptığı 2021’deki ilk toplantısında bir dizi karar aldı. Fia resmi sitesinde de paylaşılan bilgilere göre, 2021 takviminin açıklanan sürümünde pisti belirtilmeyen  yarış Portekiz olarak  güncellendi. Portimão‘daki yarışın anlaşma sonrası geçerli olacağı belirtildi. 2021 yılında lastik testinin daha adil bir şekilde dağıtılmasına izin vermek için ve 18 inç lastiklere geçiş nedeniyle bu programa sunulan zorlukları ve de covid-19 Pandemisi’ni dikkate alan FIA, tedarikçi Pirelli’nin talebini takiben, bu amaç için ayrılan test günü sayısı 25’ten 30’a çıkarıldı ve bu teklif oybirliğiyle kabul edildi.

FIA, Formula 1 ve takımlar arasındaki birlik ve işbirliği ruhunu yansıtan spor için önemli bir gelişmede ise motor geliştirmesinin dondurulması için bir oylama yapıldı ve teklif tüm takımlar tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Motor üreticileri geliştirme çalışmaları 2022’nin başından itibaren dondurulacak. 2025’e kadar motor geliştirmelerinin durdurulması nedenleri ise,  çevresel Sürdürülebilirlik ve sosyal ve otomotiv alaka düzeyi, tamamen sürdürülebilir yakıt, güçlü bir motor yaratmak, maliyette önemli düşüş, yeni motor üreticileri cezbetmek diye açıklandı.

FIA, Formula 1 ve bazı ekiplerin en yüksek FIA Çevre akreditasyonunu elde etmesinden memnun. Bu konu, tüm takımların önümüzdeki yıllarda en yüksek akreditasyon düzeyine ulaşması için özetlenen ve bu hedefin F1 yönetmeliklerine entegre edilmesi komisyonda tartışıldı. Diğer taraftan, 2021’de F1’de ilk kez bir maliyet sınırı getirildiği için, toplantıda maliyetlerin kontrol edilmesi ve bu genel hedefin önümüzdeki yıllarda nasıl gerçekleştirilebileceği gibi çeşitli konular da masaya yatırıldı.  Bunun bir parçası olarak, sürücü ve kıdemli takım yönetimi sözleşmeleri konusunu tartışmak için sürücülerin kendileri de dahil olmak üzere bir çalışma grubu oluşturulacak.

Toplantıda son olarak hafta sonu yarış biçiminde değişikliğe gidildi. Buna göre, tüm ekipler, daha da heyecan verici bir hafta sonu formatı sağlamak için seyircilerle yeni ve yenilikçi yollarla etkileşim kurmanın büyük önemini kabul etti. Bu nedenle, bazı yarışlarda yeni bir eleme formatı için tüm taraflardan geniş destek vardı ve bir çalışma grubu, 2021 Şampiyonası başlamadan önce nihai bir karara varmak amacıyla eksiksiz bir plan oluşturmakla görevlendirildi.
14 Şubat 2021 : 19.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top