Şanssızlığa rağmen yine ilk 10

Formula 3 Asya Şampiyonası Dubai Autodrome’da devam ediyor. On yarışın geride kaldığı sezonun liderlik sıralamasında Pierre Louis Chovet 181 puan ile zirvedeyken, 159 puan ile Guanyu Zhou ikinci, 156 puanla Jehan Daruvala ise üçüncü sırada. Temsilcimiz Cem Bölükbaşı ise 45 puanla 9’uncu sırada bulunuyor. Bugün Türkiye saati ile 10.00’da yapılacak olan yarışın ayrıntılarını yazının devamında bulabilirsiniz. | Sinem Hoşgör, 13 Şubat 2021, 10:00

CANLI | 11. Yarış ( 13.02.2021 | 10:00 )

Dünkü yarışı 3’üncü olarak tamamlayan Patrik Pasma, pist limitlerini ihlal ettiği gerekçesiyle ceza alarak elde ettiği podyumu kaybetti. Ayumu Iwasa böylelikle 3’üncülüğe yükseldi. Alexandre Bardinon, dünkü yarışta yaşanan kaza sebebiyle ceza alarak bugün 20’nci sırada başlayacak. Dün yapılan yarışta elde edilen en hızlı turlarla belirlenen gridde Kush Maini pole pozisyonunda, Patrick Pasma 2’nci, Guanyu Zhou 3’üncü sırada bulunuyor. Cem Bölükbaşı ise 11’inci sırada başlıyor.

  • Cem Bölükbaşı ve Jehan Daruvala start alamıyor, son sıralara geriliyorlar. 18’inci sıraya düşen Cem, ilk turdaki ataklarıyla 15’inciliğe yükseldi. Jehan Daruvala ise 19’uncu sırada. Roy Nissany, üç sıra yükselerek 3’üncülüğü eline aldı. Roberto Faria, Ayumu Iwasa’yı geçerek 7’nciliğe yükseldi. Roman Stanek üç sıra kaybederek 9’unculuğa geriledi.
  • Güvenlik Aracı | İkinci turun 11. virajında kalan Amna Al Qubaisi için güvenlik aracı piste giriyor, yarış sonrasında incelemeye alınacak. Cem Bölükbaşı şu anda 14’üncü sırada. Alexandre Bardinon ve Irina Sidorkova’nın, güvenlik aracı arkasındaki eylemleri sebebiyle inceleme altına alınacak.
  • Sarı Bayrak | Altıncı turda yarış kaldığı yerden devam ediyor. Nicola Marinangeli, Roberto Faria ve Ayumu Iwasa temas yaşıyor. Faria ve Iwasa pite giriyor. Roy Nissany, Kush Maini’ye çarparak yarış dışı kaldı. Güvenlik aracı piste giriyor, Cem Bölükbaşı 9’unculuğa kadar yükseldi. 21 aracın start aldığı yarışta, şu anda güvenlik aracının arkasında 16 araç yarışa devam ediyor. Roberto Faria, pit limitlerini aştığı için inceleme altına alınacak.
  • Yarış bugün de güvenlik aracı arkasında tamamlandı. Dünkü podyumu kaybeden Patrik Pasma, sezondaki ilk galibiyetini elde ederken, Guanyu Zhou 2’nci, Pierre Louis Chovet 3’üncü oldu. 11’inci sırada yarışa başlayan Cem Bölükbaşı, startta yaşanan hata sebebiyle 18’inci sıraya gerilemişti ancak yarışı 9’uncu sırada tamamlamayı başardı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top