Eski zaman rüyası

Eski zamanlara özlem bitmeyecek belki de. Eski bayramlar, komşuluklar, esnaflıklar derken farkında mısınız bilmem ama sporumuzun da eskileri ayrı bir güzelmiş. Nereden mi anlıyorum bunu?

Tabi ki sporumuzun duayen isimlerine kulak kabarttığımdan onlardan dinlediğim hikayelerden anlıyorum. Centilmenlik, saygı, eğlence, dostluk ve tatlı rekabetin kol gezdiği yaşanası bir deneyimmiş eskiden otomobil sporları.

Daha öncede paylaşmıştım zaman zaman Yiğit Top’un sunduğu Top Speed isimli Youtube yayınlarını izliyorum. Bu hafta sporumuzun kilit taşlarından biri olan rahmetli Renç Koçibey’in ölüm yıl dönümü anısına yayına sevgili Serdar Bostancı misafir olarak “Paşa” ile ilgili anılarını paylaştı.

O akşam yayını kaçırsam da ertesi gün kanaldan yayını izleme fırsatım oldu. O dönemleri yaşayan herkesin anlattığı hikayelere paralel olarak “amatör ruh”un verdiği azim ve keyfin tüm spora yansıması ayrı bir tat veriyormuş.

Renç Koçibey’i ve o dönemki sporu Serdar Bostancı’dan dinlemek çok güzel. Bu açıdan da Yiğit Top’a ayrıca teşekkür etmek lazım. O dönemle ilgili özetle bir çok imkansızlığa rağmen verilen mücadele ve daha bir çok şey gerçekten de takdire şayan bir durummuş. Ne yalan söyleyeyim bir kez daha imrendim eski zamanlarda yaşayanları.

Bu arada,

Bu gün yaşayan, sporun tarihinde mihenk taşları olan çok isim var. Onlarla konuşarak mutlaka sporumuzun tarihi yazılmalıdır. Geçmişini tanımayan hiçbir yapı gelecekten bahsedemez.

*****

2021 Dijital şampiyonalar başlıyor

Geçtiğimiz yıl alınan bazı kararları inadına eleştirmiştim. Diğer taraftan bazı konularda ise çok doğru adımlar atıldığını söylemiştim. Bunların başında dijital şampiyona gelmekteydi. Belki de pandemi olmasa da yakın zamanda yine dijital yarışlar yapılacaktı fakat pandemi sanıyorum ki süreci hızlandırdı.

2020’de hem ralli hem de pist branşlarında dijital şampiyonalar düzenlendi ve her iki branşta oldukça ilgi gördü.

Geçtiğimiz hafta 2021 yılında da aynı şekilde Dijital Şampiyonaların yapılacağı duyuruldu. Kış Kupası adıyla organize edilecek olan bu kupalar geçtiğimiz yıl kadar ilgi görecektir diye düşünüyorum.

Diğer taraftan federasyon normal şampiyonalarda sergilediği sponsor edinme başarısını buraya da yansıtmış. Kış Kupası adı altında yapılacak bu organizasyon serisinin Spor Toto, Media Markt ve G-SHOCK katkılarıyla, Red Bull Gaming Ground çatısı altında organize edilecekmiş.

*****

Hamilton’un birleştirici gücü

2020 Formula 1 Şampiyonu Hamilton’a 2020 sezonunu soruyorlar. Yarıştan önce açıktan pisti ve zemini sert bir tutumla eleştiren Hamilton bu gün sorulan her soruya “Türkiye” olarak cevap vermiş. Tabi ki bu çok güzel bir durum. Fakat bir şey ilgimi çekti.

Ne yarıştan önce, ne yarış süresince ne de yarıştan sonra federasyon ile pist işletmeci şirketin yıldızları barışmadı. Polemikler daha yarıştan önce başlamıştı. Yarışta da devam ederken yarış sonrası İntercity’nin verdiği teşekkür ilanlarıyla tekrar tavan yapmıştı. Şimdi bakıyorum da Hamilton’ın cevaplarını hem federasyon hem de İntercity İstanbul Park paylaşmış.

Tabi ki ortada bir başarı var ve bu başarıda her iki tarafın katkısı büyük. Fakat başarının her iki taraftan da sahiplenilmesi bana göre çok güzel.

Umarım bu yaklaşım aynı şekilde devam eder.

11 Şubat 2021 : 10.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top