Ve, imzalar atıldı

Mercedes, yedi kez Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton ile 2021’de de yola devam edeceklerini resmi olarak açıkladı. Covid-19 salgını sebebiyle yüz yüze görüşmelerin zorlaştığı ve görüşmelerin ertelendiği Mercedes/Hamilton cephesinde nihayet imzalar atıldı. Dokuzuncu sezonu kesinleşen Hamilton, böylecek takım arkadaşı Valtteri Bottas ile üst üste beşinci kez Mercedes adına yarışacaklar. Anlaşmaya varılamadığı için aylarca geciken ve türlü senaryolar yazılan sözleşmenin önemli bir kısmı, Hamilton ve Mercedes tarafından geçen yıl yapılan motor sporlarında daha fazla çeşitliliğe ve katılımı destekleme taahhüdüne dayanıyor.

Hamilton, “Mercedes’le dokuzuncu sezonuma girmekten heyecan duyuyorum. Takımımız birlikte inanılmaz şeyler başardı ve başarımızı daha da ileriye taşımak için sabırsızlanıyoruz. Her alanda sürekli iyileştirme arayışındayız. Motor sporlarını gelecek nesiller için daha çeşitli hale getirmeye başladığımız yolculuğa devam etme konusunda eşit derecede kararlıyım ve Mercedes’in bu konuyu ele alma çağrımı son derece desteklediği için minnettarım. Bu yıl spora çeşitlilik ve dahil olmaya adanmış bir vakıf kurarak bu çabayı daha da ileri götürdüğümüzü söylemekten gurur duyuyorum. Birlikte inşa edebileceğimiz her şeyden ilham alıyorum ve Mart ayında tekrar yola çıkmak için sabırsızlanıyorum. ” ifadelerini kullandı.

Hamilton’un anlaşmasının onaylanması, 2021 Formula 1 sezonunda olası bir sekizinci dünya şampiyonluğunun önünün açıldığı anlamına gelir. Mercedes takım patronu Wolff, “Devam edeceğimiz konusunda Lewis ile her zaman aynı hizada olduk, ancak 2020’deki alışılmadık yıl, süreci bitirmenin biraz zaman aldığı anlamına geliyordu. Birlikte, spor ilişkimizi bir başka sezon için genişletmeye ve sporumuzda daha fazla çeşitliliğe yönelik ortak taahhüdümüzde bir sonraki adımı atmak için daha uzun vadeli bir proje başlatmaya karar verdik. Lewis’in rekabet rekoru, spor dünyasının şimdiye kadarki en iyi rekorunun yanında duruyor. O, markamız ve ortaklarımız için değerli bir elçidir. Mercedes ve Lewis’in hikayesi, kendisini sporumuzun son sekiz sezondaki tarih kitaplarına yazdı ve rekabet etmeye ve ona daha fazla bölüm eklemeye açız.” dedi. | Sinem Hoşgör, 8 Şubat 2021, 14:35

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top