Oliver WRC sürecek

Genç rallici Oliver Solberg, WRC’nin 26-28 Şubat’ta yapılacak olan ikinci ayağı Arctic Rallisi’nde ilk kez bir WRC sürecek. 19 yaşındaki genç rallici ve kopilotu Aaron Johnston, Pierre-Louis Loubet’in 2C Compétition ekibi tarafından hazırlanan bir Hyundai i20 WRC‘de start alacak. WRC.com’da dün yapılan açıklama, Solberg’in hızlı yükselişinde bir başka önemli adımı işaret ediyor. İlk etap ralli görünümünü iki yıldan daha kısa bir süre önce 4WD’de yaptı. Bu sezon Hyundai Motorsport’un WRC2 kadrosuna katıldı ve geçen ay Arctic Rally Lapland’da i20 R5’te üçüncü oldu.

Yarın (Pazar) Laponya’da i20 WRC’ı test edecek olan Solberg, Rovaniemi merkezli üç günlük kar ve buz rallisine kadar ‘dakikaları saydığını’ söyledi. “Bu benim için gerçekten bir rüya” diye konuşan genç pilot, sözlerini şöyle sürdürdü; “sadece dört yıldır rekabet ettiğim, şimdi buradayım. İlk kez bir WRC ile ilk kez sahneye çıkmak bir rüya.” İsveçli, iyi bildiği bir yüzeyde yeni bir arabada ilk kez parkura çıkmasının bir avantaj olacağını kabul etti ve “kar ve buz koşulları tutarlı olmalı, bu da yeni bir araba hakkında bilgi edinmenin güzel bir yolu. Tutarlılık, yol tutuşu ve otomobilde yaptığımız herhangi bir değişikliğin onu nasıl etkileyeceğini anlamama yardımcı olacak. Karda epeyce sürdüm ve bu tür koşulları gayet iyi biliyorum. Laponya’da benim için tek hedef öğrenmek ve deneyimi yaşamak. İ20 Coupe WRC’yi anlamak için, her etaptan çıktığımda yeniden ve daha fazla istiyorum. Aynı zamanda ilerleme görmek istiyorum, bu benim için de önemli” dedi.

Hyundai takım patronu Andrea Adamo ise Solberg’den herhangi bir beklenti olmayacağını vurguladı. “Elbette performans seviyesini görmek istiyoruz, ancak ilk WRC ayağında omuzlarında herhangi bir baskı yok. Rallinin tadını çıkarmalı ve mümkün olan tüm deneyimi almalı. Dünya rallisinin en üst seviyesinde ilk kez olacak ama her şeyden çok bir test. Bu kış koşullarında arabanın yüksek hızlı yapısına alışması ve onu tanıması gerekiyor. Powerstage’ı tamamladığında O’nu bolca keyif ve mutlu görmeyi umuyoruz, ana hedef bu” diye konuştu. | 6 Şubat 2021 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top