Ege Asal’a yeni soluk

Tüm dünyada ve sporlarda olduğu gibi, ülkemizde de duraklama yılı olan pandeminin etkisini azaltması ile birlikte hareketlenmeye başlayan otomobil sporlarında yeni sezon öncesi takımlar ve sporcular hazırlıklarını tamamlıyor ve planlar revize ediliyor. Ege bölgesinde otomobil sporlarının tanınıp, sevilmesi ve yeni genç sporcuların spora kazandırılması için uzun yıllardır karşılıksız destek veren, çaba sarf eden ve projelerini üste koyarak büyüten İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in kurucusu ve sahibi olduğu Ege Asal Motorspor da, yeni sezon öncesi hazırlıklarını arttırarak sürdürüyor. Bir yandan takımın otomobil parkı elden geçirilip revize edilerek yeni sezona hazırlanırken, bir yandan da takım kurgusuna ilaveler yapılıyor. Bu anlamda, İzmirli sporcu bir isim olan Bora Çantepe, Ege Asal Motorsport’ta takım direktörü Kayahan Kocaçam‘ın yanında  idari teknik yönetici ve eğitmen olarak göreve başladı.

1985 İzmir doğumlu olan Bora Çantepe, öğretim hayatını İzmir’de tamamladı.  2003 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar bölümünü bitirdikten sonra 2008 yılında ralli ile tanışan Çantepe, ajansa yaptığı açıklamada “otomobil sporları benim için küçük yaştan beri vazgeçilmezim oldu ve sonunda ralli eğitimi alarak ralli parkurlarında kendimi gösterme fırsatı buldum” dedi. Ralli kariyerine 2008 yılında Antalya Rallisi’nde öncü araç olarak start veren Bora Çantepe, yorucu ve tecrübe dolu geçen bir sezonun ardından kendi kategorisinde 5’nci olarak ilk senesini tamamladı. Daha sonraki üç yıl tecrübe ve bilgi birikimlerine katarak devam eden Bora Çantepe, 2012 yılında kategori değiştirip bir üst kategori olan Grup A bir Fiat Palio Kitcar ile yarıştı. 2013 yılında aile dostu Mithat Diker’in sponsor olması ile Ege Asal Metal Motorsport ailesine giriş yaptı. İlk yarışı olan Aras Cam rallisinde podyumun en üst basamağında Ege Asal Metal Motorsport ailesine 1’ncilik kupası hediye ederek sezona başladı. Ardından Armutlu Rallisi ve Bursa Rallisi’nde de podyumun en üstünde yer alan Bora Çantepe, sezonun son yarışı ve Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan 2013 Bosphorus Rally’de de podyumun en üst basamağında yer aldı ve K2’de Ege Asal Metal Motorsport’a şampiyonluk kazandırdı.

Enerji ve bilgi birikimlerini her zaman yeni yetişen ve motor sporlarına gönül verenler ile paylaşmayı kendisine görev bildiğini söyleyen Bora Çantepe, dünyanın pandemi dolayısı ile zor günler geçirdiği bu dönemde Ege Asal Metal ailesi olarak Ege’de son derece başarılı bir oluşumun içine katıldığını söyledi. Çantepe, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şampiyon bir pilot olarak Ege Asal Metal Motorsport ailesine tekrardan beni aralarına kabul ettikleri için başta saygıdeğer büyüğüm çok sevdiğim aile dostum Mithat Diker’e sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim. Ege Asal Metal Motorsport ailesinde eğitmen ve idari teknik yönetici olarak kariyerime yeni bir başlangıç yapıyorum. Ege bölgesi ve tüm İzmir’e sonsuz destek parolasıyla yola çıktığımız bu yeni dönemde yeni motor sporları tutkunları ve motor sporlarına gönül verenleri ailemize bekliyoruz. Buradan tüm okurlarımızla da sevinçle paylaşmak isterimki Ege Asal Metal Motorsport olarak yeni öğrenciler ve bu işe gönül vermek isteyenleri beklediğimizi bildirmek isterim. İçinizdeki yeteneği keşfedin ve bir adım atın. Çok yakında yıldız adaylarını aradığımız seçmeler düzenleyeceğiz ve bu yetenekli parlak arkadaşlarımıza tüm bilgi birikimimi ve tecrübelerimide anlatarak yeni şampiyonlar ve belki Avrupa ve Dünya şampiyonları İzmir’imizden neden çıkmasın? İzmir ve Ege bölgesi için tüm gücüyle çalışan Ege Asal Metal Motorsport ailesi olarak, yeni haberlerde görüşmek üzere”..
6 Şubat 2021 : 15.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top