Takvime dair kısa notlar

Takvimde en çok beğendiğim şey, 2020 yılında yapılamayan Şevki Gökerman Ralli Kupası’nın aynı şekilde ismen korunuyor olması. 2021 sezonunun adı rahmetli Demir Berberoğlu Sezonu iken ralli kupasının adı aynı şekilde Şevki Gökerman kupası olarak kalmış.

2020 yılında federasyonun sponsorluk konusundaki çözümleri aynı istikrarla devam ediyor. Bu da yine olumlu bir durum, sürdürülebilirse gelecekte çok farklı markalarında spora olan ilgisini arttırabilir. Yeni sponsor ise AVİS olmuş. Spor için ne kadar güzel ise sponsor için de çok mantıklı karar. Özellikle Tırmanma bence kesinlikle sponsor hak eden, küçük bütçelerle desteklendiğinde güzel sonuçlar alınabilecek bir branş.

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası yedi yarıştan oluşsa da bir yarış henüz açıklanmamış. Bu hafta duyumların hem Formula 1 hem de WRC’nin ülkemize gelmeyeceği yönünde olsa da ben iki organizasyonun tekrar ülkemizde yapılma ihtimalini yüzde elliden yüksek görüyor, bu açıklanmayan bir yarışında WRC için joker olarak değerlendiriliyor olabileceğini düşünüyorum.

Ulusal Karting branşında yarış sayısı da kulüp sayısı da oldukça artmış. Daha önce bu konuda, yani yeni kulüplerle ilgili yazdıklarımın arkasındayım. Fakat diğer taraftan eğer bu strateji kartinge olan ilginin artmasına neden olacak ise destek bulabilir. Karting konusu federasyonun ayrıca masaya yatırması gerektiği ve yeni tesislerle daha geniş kitlelere ulaşıma imkanı da hesaplanarak ayrı bir vizyonla çalışılması gerekilen bir branş.

Şevki Gökerman Ralli Kupası’nda yeni bir yarış var, yine geçen hafta biraz değinmiştim. Madem kupaya yeni bir yarış eklenebiliyor, hem de yeni bir kulübün yapacağı yeni bir yarış, o zaman buraya Pamukkale Rallisi çok yakışırdı diyorum. Mesele diğer kulüplere ayıp olmasın meselesi idi geçmişte, şimdi ayıp olmuyor ise diğer türlü hiç olmazdı. Bilmiyorum, Özer başkan istemedi mi Ege’nin yerine Pamukkale’nin yer almasını?

Petlas Off Road Şampiyonası Antalya ile başlıyor. İlk defa ulusal olarak takvimde yer bulan Antalya, sporun en çok yakıştığı şehirlerden birisi. İlk yarış olması da ayrı bir heyecan olabilir hem kulüp hem de sporcu yönüyle düşünüldüğü zaman.

Baja bu sene de kupa olarak organize ediliyor, fakat tahmin ediyorum ki yeterli yarış sayısı sağlandığında diğer branşlar gibi o da ulusal olarak takvimde yer bulacaktır.

Drift yarışlar ile ilgili pistin daha sonra açıklanacağı not olarak yazılmış. Yani İzmit olarak neden açıklanmamış şaşırdım ama bir İzmit, bir İzmir bir de farklı bir şehir olsa harika olurdu.

Ben takvimde çok beğenmediğim bir şey gözlemlemedim. Oldukça başarılı bir takvim. Aynı başarı bu açıklanan yarışların yapılması konusunda verilecek mücadeleye de yansırsa hemen herkes mutlu olur.

*****

Hazırlıklar başladı

Ford’un başarılı pilotları Polonya’da yer alan M Sport garajına giderek araç testlerine başladı. BC Vision takımı yeni sezonda tozu dumana katacak olan araçlarını paylaştı. ANDOFF kendi ulusal yarışları ile ilgili görüşmelere başlayarak çalışmalara start verdi.

İşte umutla beklediğimiz haberler de bunlar ve benzerleri aslında. Atalım artık şu üstümüzdeki ölü toprağını da etaplarda tozlanalım, pistlerde güneşin alnında yanalım, terleyelim, üşüyelim… Biz sporun her rengini her halini seven insanlarız. Bir tek yapılamadığı zamana tahammülümüz yok, geri kalan her türlü şeyi yaşamaktan keyif alırız.

*****

Reklamcı gözüyle Ford reklamı

Başrolünde sporumuzun şampiyon baba oğul sporcuları Serdar ve Murat Bostancı’nın oynadığı reklamı herhalde beğenmeyen yoktur. Fikir ve fikrin filme dönüşmesi çok güzel. Fakat ben en çok da Ford’un birbiriyle uç iki konuyu senaryoda çok başarılı bir şekilde yan yana getirme becerine hayran oldum.

Bir tarafta efsane bir Mustang, diğer tarafta iki şampiyon rallici, fakat reklama konu araç Ford’un sınırlı sayıda üreteceği kamyonu F Max Blackline.

İşte reklamcılık budur. Reklamdaki espriye de ayrıca bayıldım. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık.

4 Şubat 2021 : 08.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top