Grosjean IndyCar yapacak

Fransız F1 pilotu Romain Grosjean (fotoğrafta sağd) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kazadan sonra tenisçi ya da aşçı olmamı istediler, ama sonunda beni anladılar.  Teksas’ta veya Indianapolis’te yarış yok, ben bir babayım ve bunun hakkında düşünmem gerekiyor” dedi. Bahreyn’de alevler içinde yüzünde ölüm görse bile yarış sevgisi Romain Grosjean’in içinde hep canlı kaldı. Geçen sezon finalinin ilk GP’sinde Haas ile bariyerler arasındaki darbede yanıklara ve bir elin tendonuna zarar vermesine rağmen, 34 yaşındaki yarışçı 2021’de yarışlara dönmeye karar verdiğini bir twitt atarak, F1’e değil ama Dale Coyne Racing takımında Indycar yapacağını duyurdu. Romain, 22 Şubat’ta yarış arabasına dönerek Alabama’da teste çıkacak.

“Sakhir’de ölmekten korkuyordum, ama yarışmaya devam etme arzusu çok güçlü. Indy, heyecan verici ve ilginç bir yarışma, gönülden yapılan bir seçim, piste çıkıp yarışların tadını çıkarmak için sabırsızlanıyorum”. Ancak şimdi bütün zorluğu bu konuda eşi Marion ve üç küçük çocuğunu (Sacha, Simon ve Camille) ikna etmek biraz zamanını aldı. “Başlangıçta artık yarışmamı istemediler ve tenis oyuncusundan aşçıya kadar akla gelebilecek diğer her işi yapmamı söylediler” dedi Grosjean, “ama onları yarışmanın hayatımın büyük, çok büyük bir parçası ve beni mutlu ettiği konusunda ikna ettim, beni anladılar. Dale Coyne takımının teklifi Imola GP’den birkaç hafta önce geldi, iyi bir teklifti ve bu yüzden kabul etmeye karar verdim” dedi.

Bahreyn’deki kaza sonrası durumu hakkında şunları söyledi: “Sol elim hala iyileşiyor ancak kariyerimin bir sonraki bölümüne başlamak için bir yarış arabasına geri dönmeye neredeyse hazırım. Bu yıl Indycar’da kazanmak zor olsa bile! Bunu öğrenmem gerekiyor, tüm parçalar, stratejiler, ancak bu kışı Youtube’da hazırlayarak geçirdim videolar ve testlere başlamak için zaman göremiyorum” Grosjean, klasik ve şehir pistlerinde gerçekleşecek 13 yarışın hepsinde piste çıkacak, Texas Motor Speedway ve Indianapolis’te planlanan iki yarışa ise katılmayacak.  Grosjean “Olduğu kadar güzel oval ve 500 Miglia’da yarışmak, bunu çocuklarımın aşkı için yapmayacağım. 25 yaşında olsaydım ve çocuğum olmasaydı, kuşkusuz tüm sezonu yapardım. Ama Bahreyn’de iki dakika 45 saniye boyunca babalarını kaybettiklerini düşündüklerini biliyorum. Daha genç olsaydım, motor sporlarının riskler içerdiği gerçeğini kabul ederdim, ancak baba olarak ailemin o anları yeniden yaşamasına izin veremem” dedi.
3 Ocak 2021 : 21.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top