Tanak; “Ceza orantısız”

Hyundai Motorsport’un Estonyalı pilotu Ott Tanak, geçen haftaki Monte Carlo Rallisi sırasında patlak bir lastikle ve jant üzerinde  araba kullanma konusunda kendisine verilen cezaya itiraz etmiyor. Ancak, Dirtfish’in haberine göre, Estonyalı sezonun bu ilk rallisinde görevlilerin ceza kararının benzerleri ile eşitliğini sorguluyor. Tanak, Cumartesi sabahı günün ilk iki etabında lastik patlatarak rallide yarış dışı kalmıştı. Estonyalı yalnızca bir yedek lastikle, servis alanına dönmeye çalıştı. Bu, spor kurallarına aykırıydı ve Hyundai i20 Coupe WRC’si yarış dışı bırakıldı. Tanak daha sonra Pazar günü bir sonraki görevlinin kararından haberdar edildi ve bu sezon tekrarlanan bir suçun bir WRC rallisine girmesine engel olacağını bildirdi. Bu habere birçok görevlinin kasklarını düzgün takmayan ekipler için verdiği kararlar eklendi. Rallinin kazanan ismi Sébastien Ogier ve Hyundai ekiplerinin kopilotları Carlos del Barrio ile Martijn Wydaeghe, bu hatalarından dolayı 400’er € para cezasına çarptırıldılar.

Tanak, ceza konusu sorulduğunda “İlk hissettiğim, bunun oldukça sert olduğuydu. Dürüst olmak gerekirse, böyle bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyordum” dedi. Şampiyon, “Beni yarış dışı bırakmanın zor olduğunu söyleyebilirim. Ralliden sonra ise klasman dışı bırakmak, bilmiyorum, kesinlikle zor. Patlak bir lastikle 50 km/s hızla sürmek için, tamam, yolu açın, ama yine de oldukça dikkatli ve çılgınca bir şey yapmadan” diye ekledi ve “bunun için bir süspansiyon alırsınız” cümlesi ile bitirdi. Tanak, diğer ihlaller konusunda ise “kaskı düzgün takılmaması bir kaza durumunda ölümcül olabilir” dedi.

Habere göre Tanak sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaptıklarımıza kıyasla bir insan hayatı 400 € değerinde. Birisi için çılgınca bir şey yaptım mı bilmiyorum. Gerçekten öyle düşünmüyorum, yol bölümünü janttan sürmediğimizi bildiğimize eminim, eminim ara sıra kontrol ediyorduk. Oldukça yavaş geliyorduk, kesinlikle çılgınca bir şey yapmadık. Mümkün olduğunca dikkatli olmaya çalıştık, böyle şeyler görüyorsunuz.” Tanak, kask ihlalinden suçlu olanlar için bir cezayı savunmadığını belirterek, “elbette, bu doğru değil, böyle şeyler olur, ben uzaklaştırılırım, sonra başkaları olmaz. Beni ralliden çıkardılar, sıfır puan aldım ve bu şampiyonada çok zor. Aynı hafta sonu bu tür şeyleri karşılaştırmak çok akıllıca görünmüyor, ama tamam, bitti. FIA çalışanlarıyla mücadele enerji israfı. Öyleyse, öyle olsun derdim. Ama elbette dışarıdan pek akıllı görünmüyor.” | 30 Ocak 2021 : 19.04

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top