Clio Trophy başlıyor

Nürburgring merkezli Toksport , bu sezon ERC’de yeni bir Renault Clio Rally5 Kupası sunuyor. Maliyetleri kontrol etmek ve rakipler için eşit bir oyun alanı sağlamak için tasarlanmış formatta Toksport WRT’nin uzman teknisyenleri tarafından tek çatı altında hazırlanan Michelin lastikleri ile benzer arabalar, hem her yarıştaki para ödülleri ve hem de Renault Clio Rally4 ERC bonusunu kapmak için yarışacak. Başvurular 1 Şubat’ta açılırken, ilk gelen 10 aday için yer mevcut. ERC destek kategorisine kitlesel katılımı teşvik eden maksimum yaş sınırı yok.

Toksport WRT’nin Clio Trophy’sinin onaylanmasıyla 2021’de ERC’ye heyecan geliyor. Renault Clio Rally5’i Michelin lastikleri ile kullanacak olan Clio Trophy by Toksport WRT, beş ERC rallisi gerçekleştirirken katılımcılara da bir dizi ödül ve teşvik sunuyor. Renault Sport Racing, FIA Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazanan takım Toksport WRT ve ERC organizatörü Eurosport Events’in ortak girişimi olan Clio Trophy by Toksport WRT, ERC’ye özgü bir format kullanıyor. Toksport WRT’nin benzer Renault Clio Rally5’lerden oluşan 10 aracı beş ralliye katılacak. Her Renault Clio Rally5, Toksport WRT’nin uzman bir teknisyen ekibi tarafından hazırlanıp bakımlarının yapıldığı özel bir servis parkı yapısı içinde yer alacak. Her Renault Clio Rally5’e yarış için yakıt ve 12 Michelin lastiği tahsis edilecek. Başvurular ERC3 kategorisine yapılacak. Beş ralli için 85 biner € bütçeli toplam 10 otomobil var. Geniş bir katılımcı yelpazesini teşvik etmek için maksimum yaş sınırı yok. Yarışlarda İlk dörtte yer alacak olanlar için ralli başına 4000, 2000, 1000 ve 500 avroluk para ödülü verilecek, bu durumda en hızlı ekip en iyi durumda 20 bin avroyu geri alabilir. Ayrıca kupayı kazanan 2022’de Renault Clio Rally4 ile yapılacak üç ERC yarışına katılacak.

Toksport WRT 2021 Clio Trophy takvimi | Azor Rallisi (asfalt), Polonya Rallisi (toprak), Rally di Roma Capitale İtalya, asfalt), Barum Çek Rallisi Zlin (Asfalt), Macaristan Rallisi (Asfalt). Renault Sport Racing Müşteri Yarış Direktörü Benoît Nogier, “Ralli dünyasında başarılı ve deneyimli bir garaj olan Toksport WRT ile işbirliği içinde yeni bir kupa başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Toksport WRT, Clio Rally5’i FIA ERC’de ilk çalıştıran şirketti ve ulusal Clio Kupalarını tamamlayan Avrupa düzeyinde karma yüzeyli tek operatörlü bir kupa fikri, kısa süre içinde şampiyonayı keşfetmek isteyen sürücüler için adil ve uygun fiyatlı bir sıçrama yolunu açtı. Clio Rally4 ile 2022 ERC ödül sürüşü, kupada yeni yetenekleri teşvik etme kararlılığımızın da kanıtı. FIA ERC’nin 2021’de Eurosport Events, Toksport WRT ve Renault Sport Racing aracılığıyla bir araya getirdiği harika paketin birçok rakibin ilgisini çekeceğine inanıyoruz” dedi.

Toksport WRT Direktörü Serkan Duru görüşlerini açıklarken, “2020 yılında başladığımız Renault Sport ile işbirliğimizi, 2021’de düzenleyeceğimiz Toksport WRT Clio Trophy ile sürdürüyoruz. Renault Clio’ların eşit ve sağlamlığının kanıtlanmış olduğunu umuyoruz. Sürücülere yüksek düzeyde rekabet ve sürüş keyfi verecek. Toksport WRT pilotlarının Clio Trophy’si hem FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nda rekabet etme fırsatına sahip olacak hem de bu büyük yarışmanın bir parçası olacak” diye konuştu.  Eurosport Events ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley ise şunları söyledi: “Bu uygun maliyetli, giriş seviyesi kategoriyi ERC yapısına eklemek, ulusal rekabetten uluslararası sahneye adım atmayı amaçlayan sürücüler için başka bir destek olacak. Maksimum yaş sınırı olmaksızın, bu gerçekten tüm katılımcılar için bir sınıf. Toksport WRT’nin Clio Kupası, aynı zamanda ERC Junior merdivenini ve olası ERC rakipleri için iki alternatif giriş seçeneği olan Abarth Rally Cup’ı mükemmel şekilde tamamlıyor.”

Renault Clio Rally5 Renault Clio Rally5, ERC3 yarışmasının galibi Florian Bernardi tarafından Ocak 2020’de Rallye Monte-Carlo’da parkur aracı olarak adımlarını attıktan sonra, Mart ayında Meksika’nın FIA Dünya Ralli Şampiyonası turunda yarışma hayatına başladı. Geçtiğimiz sonbaharda, 30’dan fazla ekibin Eylül ayında Clio Trophy France açılışında yarıştığı bir dizi ulusal kupa düzenlendi. Clio Rally5, Renault’nun rallilerdeki giriş seviyesi modeli. Fransızlar geçen yıl 180 beygirlik aracın 100’den fazlasını sattı. Dört silindirli turbo motorun gücü, sıralı beş ileri manuel şanzıman aracılığıyla aktarılırken, ZF diferansiyel, gücün mümkün olan en iyi şekilde yola verilmesini sağlıyor. | Kaynak; ERC Media, 29 Ocak 2021: 22.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top