Bodrum Bodrum

Geçtiğimiz akşam evde çalışma odamda öyle takılıyorum kendi halimde. Saat on buçuk idi yanılmıyorsam. Telefonuma arka arkaya üç farklı isimden mesaj düştü. Aklıma ilk olarak mesaj atanların yan yana olduğu geldi fakat okuyunca fark ettim ki mesaj atanlar aynı şehirde dahi değillerdi.

Üçü de Bodrum’da ralli yapılacağından bahsediyordu. Yahu sezon yokken, takvim yokken, ortada fol yok yumurta yokken nereden çıkarttınız Bodrum’da ralliyi dememle, kaynağı öğrenmem bir oldu.

Sevgili ARB Başkanı Murat abi kendi şahsi fecebook hesabından bir gönderi paylaşmış. Bülent Serttaş’ın “Aşk Bodrum’da Yaşanıyor Güzelim” şarkısından bir dörtlük uyarlamış Murat abi.

Bendeki şairlik ona da bulaşmış ama Murat abiye bence benden daha çok yakışmış. Neyse anlaşılan o ki belirsiz birçok şeye rağmen Bodrum’da bir ralli olacağı belli oldu gibi.

Şimdiden katılanlara başarı organize edenlere de kolaylıklar dilemek lazım.

*****

Bin iddia, bir mantık

Ya bu sporu da camiasını da farklı seviyorum. Camia öyle renkli ve yaratıcı ki; her konunun arkasından bir anda hikayeler, masallar dedikodular yükseliyor.

Neymiş son bomba ?

Geçtiğimiz sene sezon başlanıp bitirilemediği için, bu sene yarış yapacak kulüpler delege çıkarmaya hak kazanacaklarmış. Zaten geçtiğimiz sene yarış yapılmamasının ve kulüplere yarış verilmemesinin arkasında yatan sebep bu imiş. Yeni kur(dur)ulan kulüpler birer mahalli yarış yapacaklarmış. Zaten önceki sezonda da yalandan bu kulüpler karting yarışı yapmış. Delegeleri de olacakmış. Eren başkana yakınmışmış. Bu sayede Off Road branşının güçlü delege yapısı da aşılmış olacakmış.

Falan filan…

Ya arkadaşlar. Hani bu anlatılanlarda bir FBI, CIA bir de bizim Kara Murat efsaneleri eksik. Eğer federasyon yönetimimiz, faaliyetlerle ilgili beş senelik bir vizyon ortaya koyamayıp seçimle ilgili böyle bir strateji oluşturup bir de bunu uygulayabiliyorlarsa…

Bırakalım sporu değil ülkeyi de yönetsinler. Parti kursunlar oy verelim. Aday olsunlar gelip oy toplayalım.

Diğer bir taraftan da benim gibi üç defa aynı okuldan (kariyerimin en sevdiğim tarafıdır) atılan birisi bir diploma sahibi olmanın ne kadar değerli olduğunu bilir. Başkan diplomasını ve mesleğini böyle işlere yem edecek kadar riski seviyor olsa, ipsiz köprüden paraşütsüz uçaktan atlanılan bir spor dalını seçerdi. Otomobil sporlarında 3-5 defa start alıp sonrada gelip sporu vekaleten de olsa yöneterek vakit kaybetmezdi.

Sonuç olarak ben adamların günahını almayın diyorum.

Tabi ki seçimde her aday delege toplamaya çalışır. Tabi ki seçimin doğasında küçük siyasetler, tatlı çekişmeler vardır. Bunun en şık örneğini Serkan Yazıcı ile Ümit Ülkü’nün mücadele ettiği seçimde en son örneğini de Eren Üçlertoprağı ile Mehmet Besler’in yarıştığı seçimde yaşadık.

Ben sanmıyorum ki kimse şereflice seçime gitmek varken işi bu noktaya götürüp adını, geleceğini karalasın. Tamam zaman zaman eleştirdiğim noktalar var ama tamamı sporla, yönetim şekliyle, alınan uygulanan uygulanamayan kararlarla  ilgili konular. Böyle şeyler bence ne eleştiriye ne de dedikodusuna açık olabilir.

Seçime gitmeden delege yapısına müdahale etme durumu sporun altına dinamit döşemek gibidir. Patlarsa kendileri değil geçmişte olduğu gibi bütün spora zarar verir.

Diğer bir taraftan… Seçim olsa da tek adaylı bir seçim olacağa benziyor. Kim neden kimden korkup böyle bir çalışma yapsın.

*****

Eğer ki!

Ya hu sanki Bodrum’da bir kulüp mü vardı neydi derken kendimi federasyon resmi web sitesinin “Organizatör Kulüpler” başlığı altında buldum. Evet böyle bir yarışı yapacak bir Bodrum’lu kulüp var. Başkanı da camianın göbeğinden bu işlere ciddi emek ve zaman harcamış bir isim.

Buradan açıkça yazıyorum. Yarış yapmak gerçekten çok zor iş. Hem manevi ham de maddi yönden bir destek olmazsa yapılacak iş değil.

Eğer ki böyle bir yarış yapılacak ise ben de yarışa sponsor olabilirim. Öyle sponsorluk dosyası gibi vakit kaybedici şeylere de lüzum yok. İhtiyaç listesi bana iletilsin yeterli.

Gerçi bize kadar kasasında bu sene her türlü kulübe maddi destekte bulunabilecek gücü olan bir federasyon var ama yine de ben yeni kulüplere destek olmaktan mutlu olurum.

*****

Motivasyon

Bu gün 50.Yazımı yazıyorum. Bazı arkadaşlarım soruyorlar ne ara yetişiyorsun nasıl motive oluyorsun diye.

Cevabım “kolay” oluyor.

Yazdığım konuları sevenlerle sövenlerin kimler olduklarına ve sporda bu kişilerin nasıl anıldıklarına bakıyorum. Yanlış kişiler sövüyor (mecazi olarak) doğru kişiler seviyorsa bende yazmaya motive oluyorum.

Yok yanlış kişilerin sevdiğini fark edersem durup ben ne yapıyorum diye mutlaka düşünüyorum…

Ayrıca düne kadar dost dediğim tiplerin, kendi üç kuruşluk menfaatleri uğruna bana sırtlarını dönmelerini de bir kazanım olarak görüyor daha büyük bir keyifle yazmaya devam ediyorum.  | 27 Ocak 2021 : 13.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top