“Ferrari rakipsiz bir ailedir!”

Ferrari’nin 25 benzersiz orijinal sanat eserinden oluşan bir koleksiyon olan Sporting Legacy, eski Formula 1 İcra Kurulu Başkanı Bernie Ecclestone tarafından satın alındı. Uluslararası sanatçı Mark Dickens‘ın ünlü F1 fotoğrafçısı Keith Sutton ile birlikte yaptığı çalışmalar, Ferrari’yi bu kadar özel kılan tüm özellikleri kapsıyor. “Daha önce hiç böyle bir işbirliği olmadı ve özel koleksiyonum için satın alma fırsatına karşı koyamadım. Hem Mark’ı hem de Keith’i iyi tanıyorum ve profesyonelliklerinden her zaman etkilendim” dedi Ecclestone ve ekledi; “Mark’ın farkına ilk kez 2009’da vardım ve 2011’de onu o yılki yarışların her birini sergileyen 19 fotoğraf çekmesi için görevlendirdim. Ertesi yıl, her bir resmi ilgili kuruma sunduk. Keith’i 40 yıl önce motor sporları fotoğrafçılığı kariyerine başladığında ilk tanıdığım için daha uzun süredir Ferrari’ye olan kalıcı tutkusunun farkındayım.”

Ecclestone, Dickens / Sutton işbirliklerinden birini bu sporda satın alan tek önemli kişi değil. 2016’da dört kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel, ilk ortak çalışması olan ‘Sanatta Dünya Şampiyonları’nı satın aldı. Ferrari sanat eseri için Sutton, İtalyan markasıyla ilişkili tüm etkili figürlerin izini sürdü. Her resim için sürücülerden, sahiplerden, hayranlardan ve motor sporları kişiliklerinden Ferrari’nin kendileri için ne anlama geldiğini kendi kelimeleriyle ifade etmeleri istendi. Kişilerden 129’dan fazla el yazısı alıntı alındı ​​ve 25 parça sanat eserine aktarıldı. Sonuç, eşsiz, çağdaş ve tarihi bir Ferrari sanatı koleksiyonuydu. Dickens’in sanat eseri, karma medyanın görsel formatını alan, fotoğrafik transfer katmanları, kağıt, altın varak, kumaş, boya ve reçine içine yerleştirilmiş el yazısı metinler oluşturan insanlarla ve yerlerle işbirliğini içeriyor. Kompozisyonun çeşitli dokuları çok dokunsal.

Dickens, “Bu eşsiz projede Keith ile iş birliği yapmak bir zevkti” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Ferrari’ye olan tutkusunu bilerek, üç yıl önce bu projeyi gerçekleştirme fikrimi ona ilk olarak ilettim. Bu tarihi sanat eserleri ve alıntılar serisinin bir parçası olmaktan çok mutluydu. 25 resmin artık Formula 1 dünyasında böylesine ikonik bir kişiye ait olduğunu bilmek benim için gurur verici bir gün. Çok tutkulu olduğum bir projede yer almak özeldi ve sonra Bernie Ecclestone onu satın aldığında ürettiklerimizin doğruluğu buydu, eminim ki kişisel koleksiyonunda bazı harika sanat eserleri vardır. Tek seferlik bir proje ve asla unutmayacağım. Bununla birlikte, böyle bir proje devasa bir girişimdi ve şaşırtıcı bir yardım olmadan tamamlanamayacak bir proje. Sürücülerden takım yöneticilerine, şimdiki ve geçmiş F1 sürücülerine, sahiplerine, taraftarlarına ve el yazısıyla alıntılar yapan Ferrari koleksiyonerlerine ve elbette benzersiz olan sanatçı Mark Dickens’e kadar tüm 119 motor sporları kişiliğine yürekten teşekkür etmek istiyorum stil, harika Ferrari imajlarını tamamladı.”

Sanat eserine katkıda bulunanların isimlerini okumak bir Kim Kimdir? Ferrari-rüyayı yaratmaya yardımcı olan tasarımcılardan rüyayı gerçekleştiren Dünya Şampiyonlarına; rüyayı yönlendiren takım müdürlerinden rüyayı yaşayan koleksiyonerlere ve sahiplere; rüyayı sürdüren mühendislerden rüyayı seven ölümsüz hayranlara! Sanat eserleri arasında geçmiş ve şimdiki Ferrari yöneticilerinin, mühendislerinin, takım yöneticilerinin ve sürücülerinin yanı sıra moda, müzik, yemek pişirme ve F1 dünyasından tutkulu Ferrari koleksiyoncularının kişisel yorumları yer alıyor. Katılmaktan mutlu olanlardan sadece birkaçı Piero Ferrari, Luca di Montezemolo, Nigel Mansell, Fernando Alonso, Mario Andretti, Monako Prensi Albert, Stefano Domenicalli, Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Lawrence Stroll, Toto Wolff, Felipe Massa. , Murray Walker, Nick Mason, Gordon Ramsay, Tommy Hilfiger ve Bernie Ecclestone’un kendisi. Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Ekibinin CEO’su ve Takım Müdürü Toto Wolff’un “sonunda hepimiz Ferrari hayranıyız” yorumu, belki de bu insanların hissettiği en iyi şeyi özetliyor.

Enzo Ferrari’nin oğlu Piero Ferrari, ‘Babam bugünün Ferrari’sini sever miydi?’ diye sordu ve kendi yanıtladı; “Bir baba ve patron olarak sert ve talepkar, büyük ve beklenmedik cömertlik jestleri yapabilen. Cesur ve yenilikçi, daima geleceğe bakan, büyük kriz yılı olan 1929’da Scuderia’yı kurmaya karar verdi ve İtalya’da hala İkinci Dünya Savaşı’nın harabelerinde yaşayan bir araba fabrikası kurma projesi. Babam geçmişle değil gelecekle ilgileniyordu. Sadece geleceğin otomobilleriyle değil, gelecekteki projeler için en iyi hayal gücünü alan tüm yeni teknolojilerle ilgileniyor. Kesinlikle bu konuda hevesli olurdu. internet çağı, ama ne yazık ki daha önce öldü. Tam da babanın ileriye bakma konusundaki kararlılığı ve en iyi Ferrari’nin henüz gelmediğini söylemesi, babamın şirketin bugünkü halini beğenmiş olması yüzünden.”

Formula 1 Grubu’nun eski İcra Kurulu Başkanı Bernie Ecclestone ise şunları söyledi; “Bay Ferrari ile ilk görüşmem İngilizce ve İtalyanca eksikliği yüzünden garipti. Ama Bay Gozzi’nin yardımıyla çok iyi idare ettik ve yakınlaştık, çünkü muhtemelen bana güvendi ve ben de ona güvendim. FOCA / FIA savaşını duvarın arkasında yaptığımızda bile beni destekledi. İngiliz takımlarından her zaman garaj çalışanları olarak bahsetse de, Lotuslu Colin Chapman’a büyük saygı duyuyordu. İnsanların FIA’yı desteklediğini düşünmesini sevdi, çünkü bu yasal kurumdu ama birlikte yaptığımız anlaşmadan her zaman memnun oldu. Bu gerçek beyefendiyi gerçekten özlüyorum, Bay Ferrari. Söz verdiği şeyi yapacağına güvenilebilirdi.”

Monako Prensi Albert II; “Ferrari mükemmellik, uzmanlık, rekabet, zarafet ve gelenek anlamına gelir. Tüm sürücüler, kariyerlerinin bir noktasında, sporda yüksek performansın özünü temsil ettiği için Ferrari için yarışmanın hayalini kuruyor. Ferrari ve Monaco Grand Prix arasında bir paralellik kurmaya cüret ediyorum, her ikisi de Formula 1 yarışlarının tarihiyle ilişkili sembolik varlıklar. Ferrari, dünya çapında tanınmış bir markadan daha fazlasıdır. Çoğumuz için bir hayal üreteci. Bu, gelecek nesillerle hiçbir şekilde azalmayacak bir aura. Katkıda bulunan kadın ve erkeklerin geçmişi ve Enzo Ferrari’nin mirasını sürdürme iradesi ile iç içe oldukları için”

Ferrari F1 Sürücüsü 1971, 1972 ve 1982 Mario Andretti, “Ferrari’ye olan hayranlığım (hayır, daha çok saf aşka benziyor) İtalya’da büyüyen bir çocukken başladı. Ben gerçek bir hayranıydım. O zamanlar benim için en etkili kişi Ferrari Dünya Şampiyonu Alberto Ascari’ydi. Daha sonra, Ferrari fabrikası için araba kullanma ve kazanma şansım olduğunda ve Enzo Ferrari ile kişisel bir ilişkim olduğunda inanılmazdı. Bugün Ferrari, hayatımdaki unutulmaz deneyimler listesinin başında. Profesyonel bir yarış pilotu için Ferrari için sürdüğünü ve kazandığını söylemekten daha prestijli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tüm dünyada son derece özel bir anlamı vardır. Dünyanın herhangi bir yerinde Ferrari hakkında konuşabilirsiniz ve herkes itibarı bilir”.

3 Yıldızlı Michelin Şef ve Ferrari sahibi Gordon Ramsay’in “Neden Ferrari?” sorusuna verdiği yanıt şu şekilde; “Beş altı yaşındayken otoyolda bir tane gördüyseniz, onu asla unutmazsınız. Hayalim, üç Michelin Yıldızı kazanmak ve bir Ferrari sahibi olmaktı. Yaptığımla Ferrari’de olanlar arasındaki sinerjiyi görebiliyorum.”

Ferrari F1 Yarış Sürücüsü (1989-1990) Nigel Mansell’in görüşleri ise şu cümlelerde gizli; “Ferrari için araba kullanmak bir onur ve ayrıcalıktı, pek çok değerli anıyla. Ayrıca İtalyan hayranlar tarafından ‘Il Leone’ lakaplı olmak çok özeldi. Ferrari rakipsiz bir ailedir.” Formula 1 Ferrari Yarış Sürücüsü Charles Leclerc; “Ferrari çocukluğundan beri hep bir rüya olmuştur. Bu takımın F1’de çok fazla geçmişi var ve sadece ikinci Formula 1 sezonumda bunun bir parçası olmamak hayal ettiğim her şeyin ötesinde.”

| 25 Ocak 2021 : 23.12

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top