Ogier’ın 50.zaferi

Sébastien OgierJulien Ingrassia, efsanevi Monte-Carlo Rallisi’ni 8’inci kez kazandı, takım arkadaşları Elfyn Evans-Scott Martin 2021 sezonu açılışında Toyota Gazoo Racing World Rally Team muhteşem 1-2’lik skorla kazandı.. Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen, takım için harika bir hafta sonunu tamamlarken 4’üncü oldular. Bu, aynı zamanda WRC’de Ogier ve Ingrassia’nın 50’nci zaferleri oldu. Takım, 2017’deki ilk çıkışından bu yana her yıl podyuma çıkan Toyota Yaris WRC ile WRC’nin en prestijli rallisini ilk kez kazandı. Monte-Carlo, bu yıl WRC takvimindeki en zorlu ralli olarak ününü sürdürdü. Fransa’daki koronavirüs kısıtlamalarını takip etmek için değiştirilmiş bir program, bazı aşamaların buz ve karla birlikte şafaktan önce gerçekleştiği anlamına geliyordu. WRC ekipleri ayrıca, lastik seçiminin sonuç açısından her zaman kritik öneme sahip olduğu bir rallide, yeni tek tedarikçi Pirelli’nin lastikleriyle uğraşmak zorunda kaldı.

Toyota ekibi, Cuma sabahı erken saatlerde üçüncü etabından itibaren ralliye liderlik etti ve Rovanpera, Ogier ve ardından Evans, rallinin en uzun gününde sırayla liderliği ele geçirdi. Ogier kendi evindeki rallide cumartesi günü ilk etaptaki galibiyetiyle liderliği ele geçirdi. Son güne kadar Evans’a karşı 13 saniyelik bir avantaj elde etti ve dört etaptan üçünü kazanarak liderliğini mükemmel bir şekilde savundu. İkinci sırada yer alan Evans, şampiyonaya güçlü bir başlangıç ​​yaparken, Rovanpera da böylesine zorlu bir rallide podyum için savaşarak ikinci sezonuna rallinin en yüksek seviyesinde başladı. Pazar günü ilk etaptaki lastik problemi Rovanpera’nın ilk üçe girmesini engelledi, ancak Power Stage’de ikinci en hızlı zamanla bitirdi. Evans’ın en hızlı üçüncü olması Power Stage’de üreticiler şampiyonasına bonus puanlar da kazandırdı. Bu, rallideki 1-2 bitiş ile birleştiğinde, takımın açılış ayağından maksimum puan alması anlamına geliyor, aynı zamanda yeni Takım Müdürü Jari-Matti Latvala için bir rüya başlangıcı ve selefi Tommi Makinen‘in çalışmalarını geliştirmeye çalışıyor. Toyota Gazoo Racing WRC Challenge Program sürücüsü Takamoto Katsuta, üst üste ikinci kez Rallye Monte-Carlo’yu tamamlayarak ilk altıya 4 Yaris WRC’nin girmesini sağladı ve şimdiye kadarki en iyi WRC sonucunu 6’ncılıkla aldı.

Ne dediler? | Akio Toyoda; “Toyota Gazoo beşinci sezonuna başladı. Öncelikle, tüm dünyada bu çok zor zamana rağmen WRC’de yeniden yarışmamızı mümkün kılan herkese şükranlarımı sunuyorum. İkinci olarak, açılış turunu 1-2 bitirerek harika bir sonuç elde eden takıma takdirlerimi iletmek istiyorum. Bu sonuca gurur ve sorumlulukla ulaştığından emin olduğum Seb ve Julien, evinizdeki rallideki zaferiniz ve 50’nci galibiyetiniz için tebrikler! Elfyn ve Scott, ikinci sırayı aldığınız için teşekkürler! Kalle ve Jonne, son günkü lastik hasarından dolayı hayal kırıklığına uğramış olmalılar, ama ikiniz bize kesinlikle harika bir yarış gösterdiniz. Takamoto ayrıca ralliyi Dan ile birlikte daha da iyileştirerek tamamladı. Şimdiye kadarki en yüksek sonuca ulaştığı için gurur duyuyorum. Geçen sonbahardan beri ekip, yeni bir şirket ve organizasyona geçiş yapmak için azami çabayı gösterdi. Hatta bazı ekip üyeleri, yeni sezona ve yeni yapıdaki bu zafere hazırlanmak için Noel tatili boyunca çalışmaya devam etti. Ekip üyelerinden biri, ekibin tek bir üyesini bile kaçırırsak Monte Carlo’ya gitmenin mümkün olmadığını söyledi. Bana her bir bireyin profesyonelliğini ve Tommi ile tartıştığımız geçmiş sezonlarda geliştirilen harika ekip çalışmasını anlatıyor. Monte Carlo’dan bir hafta önce kısa bir toplantı olduğunu duydum. Yeni takım müdürü Jari-Matti tutkusunu Finlandiya, Estonya, Almanya ve Japonya’daki tüm ekip üyeleriyle paylaşarak, Yaris WRC’nin ancak herkesin gücünü birleştirdiğimizde iyi durumda çalışabileceğini söyledi. Ayrıca ralli sırasında herkesle konuştuğunu ve herkesin herhangi bir şey hakkında konuşabilmesi için aile benzeri bir atmosfer yaratmaya çalıştığını da duydum. Medya röportajlarında ekipteki herkesin çalışması sayesinde ekip çalışmasıyla ilgili hiçbir endişesi olmadığını söylediğini gördüm. Hedeflediğim türden bir ekip oluşturmaya çalıştığına çok sevindim. Jari-Matti, takım üyeleri ve hatta ben, sezona bu yeni yapıyla başlamak için biraz gergindim, ancak takımın bu hafta sonu nasıl davrandığını izledikten sonra bu duygular artık tamamen ortadan kalktı. Eminim Jari-Matti bu takımı daha iyi ve daha iyi yapmaya devam edecek ve sürücüler, yardımcı sürücüler ve takım üyeleri Yaris WRC’yi her zamankinden daha iyi bir araba yapacak. Son olarak hayranlarımıza teşekkür etmek istiyorum. 2021 sezonu boyunca Toyota Gazoo Racing takımına verdiğiniz sürekli desteği takdir ediyorum.”

Jari-Matti Latvala; “Takımla gerçekten çok gurur duyuyorum. Ne harika bir sonuç. Bu görevdeki ilk rallimde ve hemen 1-2-4 bitirmemiz ve ayrıca 6’da Takamoto ile powerstage’de maksimum puanlarım var, bu inanılmaz! Harika bir ekibim var ve en iyi sürücülere sahibiz. Rallinin başlangıcından itibaren iyi hızları vardı ve daha sonra Seb’den galibiyetini garantileyen çok baskın etaplar gördük. Elfyn, tüm hafta sonu hiç hata yapmadan gerçekten tutarlı bir yarış yaptı. Kalle, maalesef bu sabah kendisini geri düşüren bu lastik hasarını almadan önce podyum için savaşma şansı buldu, ancak dördüncü yılına hala çok iyi bir başlangıç. Genel olarak sezona başlamak harika bir sonuç.”

Sébastien Ogier; “Bu sezona mükemmel bir başlangıç. Bu ralliyi çocukken izlemek, bana bir gün şoför olma hayalini verdi. Tek bir plaketim olsaydı, kesinlikle bunu alırdım. Bunun benim için çok anlamı var ve podyumda oldukça duygusal olmamın da nedeni bu. Yaris WRC bu hafta sonu harikaydı: Arabada çok iyi hissettim. Bence bir yıl daha yapmak iyi bir karardı. Ekip harika, bu yüzden hepsine çok teşekkürler. Bu (son) sabahki ilk etap inanılmazdı: Çok fazla tutuş değişikliği oldu ve kara buz gibi olduğu için okumak imkansızdı. Asfalt ekibi iki saat önce etaptan geçti ve o sırada orada hiçbir şey yoktu, sadece biraz don vardı. Yani gerçekten şaşırtıcıydı. Bir liderliği yönetmek hiçbir zaman en kolay yol değil ve özellikle bu rallide, ama başardık.”

Elfyn Evans; “Gerçekten hafta sonu boyunca olduğu gibi, çok zorlu koşulların olduğu zorlu bir final günüydü. Belki de Seb’e zafer için meydan okuyacak kadar zorlamadım, bu hafta sonu çok çok iyiydi. Bu onun ev rallisi olduğu için her zaman zor olacaktı, ama ona şükredin. Ve ekip olarak yıla harika bir başlangıç. Puanlardan memnun olabiliriz, ancak elbette her zaman daha fazlasını istersiniz ve umarım bir dahaki sefere biraz daha güçlü olabilirim. Bu hafta sonu pek hissetmediğimi düşünüyorum. Belki de yılın başında kazanmaya çalışmak için her şeyi riske atmamak daha iyiydi, ancak unvan için meydan okumak isteyip istemediğimizi yıl boyunca yapmak zorunda kalacağımızı biliyoruz. Ancak, gerçekten güçlü bir arabamız ve onunla uyumlu çok güçlü bir ekibimiz olduğunu düşünüyorum.”

Kalle Rovanpera: “Bu (son) sabah şartların gerçekten çok aşırı olduğunu söyleyebilirim. İlk etap buz için gerçekten zordu ve sonra ikinci etapta kar yağdı. Sanırım lastik hasarı konusunda biraz şanssızdım ama bu da bazen ralli oluyor. Power Stage’de güzel vakit geçirdik. Biraz şaşırmıştım çünkü maksimumda gerçekten zorlamıyordum. Sadece biraz daha hızlandım ve oradan doğru puan almak da güzeldi. Genel olarak benim açımdan gerçekten güzel bir hafta sonuydu çünkü geçen yıl asfaltta çok fazla kilometre yapmadım. Geçen yıl bu rallide olduğundan çok daha hızlıydık ve daha tutarlıydık, bu yüzden biraz kötü şansla iyi bir hafta sonuydu.” | 24 Ocak 2021  : 22.10

Monte Carlo Rallisi Genel Klasmanı
1 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 2h56m33.7s
2 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +32.6s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m13.5s
4 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +2m33.6s
5 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m14.2s
6 Takamoto Katsuta/Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) +7m01.3s
7 Andreas Mikkelsen/Ola Floene (Skoda Fabia Rally2 evo) +7m23.6s
8 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +8m21.1s
9 Adrien Fourmaux/Renaud Jamoul (Ford Fiesta Rally2) +9m15.8s
10 Eric Camilli/François-Xavier Buresi (Citroen C3 Rally2) +10m41.0s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top