“Sürprizleri unutmayalım”

Toyota Gazoo Racing Team (TGRT), Monte-Carlo Rallisi’nin son gününe üç podyum pozisyonunu da elinde tutarak başlayacak. Kalan dört etapla, Sébastien Ogier ralliyi takım arkadaşı Elfyn Evans’a karşı 13 saniye önde giderken, Kalle Rovanpera şu anda takım için podyumu tamamlıyor. Cuma günü olduğu gibi, ekipler açılış etabının şafaktan önce gerçekleşmesiyle erken bir startla karşı karşıya kaldılar ve her iki sabah etabında da rallinin önceki günlerinde görülenden daha fazla buz ve kar vardı. Ogier, özellikle karanlıkta geçilen ilk etapta etkileyici bir başlangıç ​​yaptı ve ralli liderliğini geri kazanmak için Evans’tan 17.8 saniye ile daha hızlıydı. Sonraki etap dezavantajlıydı ve karla kaplı yüzey, mevcut tutuşu azaltmak için her geçen araba tarafından cilalandı. Yine de son servis için Gap’e geri döndüler. Evans daha sonra günün son etabı SS11’i Ogier’e karşı 1.3 saniye kazandı ve ekipler son gün için Monako’ya giderken farkı 13 saniyeye düşürdü. Rovanpera sabahın ilk etabında üçüncü sırada yer aldı ve bu konumu SS11’de üçüncü en iyi zamanla güvence altına alarak farkı 7 saniyeye çıkardı. Katsuta ise 6’ncılığa yükseldi.

Ne dediler? | Jari-Matti Latvala; “Bu rallide şu ana kadar sürücülerimizin performansından daha fazla tatmin olamazdım ve tüm takımdaki herkes gerçekten iyi çalışıyor. Elbette her şey çok iyi görünüyor, ancak bunun Monte olduğunu ve her zaman sürprizler getirebileceğini de unutmamalıyız. SS10’da arabaların kavrama sıkıntısı yaşadığını gördük. Ama bugünkü diğer iki etap bizim için çok iyi geçti. Son gün çok zorlu geçecek: powerstage dik yokuşlar ve buzla olası kombinasyon nedeniyle ralli kariyerimde gördüğüm en zorlu etaplardan biri. Her şey hala mümkün, bu yüzden sadece kafamızı sakin tutmamız gerekiyor”.

Sébastien Ogier; “Mükemmel olmasa da güzel bir gündü. İlk etap çok zor koşullarda çok iyi gitti. Gerçekten çok zorladım, bu yüzden finişe gelmek ve arabayı bu tür bir hızla yolda tutmaktan mutlu oldum. İkinci etapta koşullar gerçekten çok zordu ve kesinlikle kavrama yoktu ve oldukça fazla zaman kaybettik. Belki de lastik yönetiminde mükemmel bir iş çıkaramadık ama onlar yeniler ve biz hala onları öğreniyoruz. Son etapta ilk geçişten bu yana ve ayrıca asfalt ekibinin geçmesinden bu yana koşullar çok değişti, ama benim için temiz bir sürüş oldu. En önemlisi, biz lideriz ve şimdi korumamız gereken şey bu.”

Elfyn Evans; “Benim için biraz sinir bozucu bir gün oldu. Bu sabah ilk etaba pek iyi başlamadım. Ritmimi yakaladığımda zaman o kadar da kötü değildi ama Seb belli ki çok güçlüydü. İkinci etapta çok parlıyor gibiydi ve daha sonraki ekipler olarak çok daha az kavrayışımız var gibiydi. Yine de zamanımız Seb’inkine oldukça yakındı, ancak bir virajda bize birkaç saniyeye mal olan küçük bir duraklamamız vardı. Son etap zordu çünkü asfalt notlar size yolda gördüklerinizden çok daha kötü olduğunu söylüyordu. Temiz kalmaya ve beladan uzak durmaya çalıştım ve iyi görünüyordu. Bugün bundan kurtulacak daha çok şey vardı ve gerçekten yeterince cesur değildim, ama elbette mesele bu koşullarda bir denge bulmakla ilgili. Yarın üzerimize baskı yapacağız.”

Kalle Rovanpera; “Bu sabah güzel bir başlangıçtı, ilk etap oldukça iyi geçti. Zor koşullarda oldukça dikkatliydim ama diğerlerine göre zaman iyiydi. İkincisi gerçekten aldatıcıydı, iyi hissettirdi ama bence yol her geçen gün daha da yavaşlıyordu ve orada biraz zaman kaybettik. Son etap aldatıcıydı çünkü kulak tıkaçlarımla ilgili bir problemim vardı, bu yüzden notları duyabilmek için Jonne her zaman çığlık atmak zorunda kaldı! Ama bence iyi bir gündü; arkamızdaki ekipten daha hızlıydık, bu yüzden yeterliydi.” | 23 Ocak 2021 : 18.18

Monte Carlo 3.Gün Genel Klasman
1 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 2s16d31,9sn
2 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC) + 13.0sn
3 Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) + 56,8 sn
4 Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) + 1dk03,8 sn
5 Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) + 2d511,3sn
6 Takamoto Katsuta / Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) + 4dk 43,1 sn
7 Andreas Mikkelsen / Ola Fløene (Škoda Fabia Rally2 evo) + 5 dk 22,7 sn
8 Gus Greensmith / Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) + 6 dk 14,6 sn
9 Adrien Fourmaux / Renaud Jamoul (Ford Fiesta Rally2) +7m36.5s
10 Eric Camilli/François-Xavier Buresi (Citroën C3 Rally2) +7m54.1s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top