Monte’de podyum Toyota’nın

2021 Dünya Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Monte Carlo Rallisi’nde üçüncü gün de son şampiyon Sebastien Ogier’ın (üstte) liderliğinde tamamlandı. Efsane rallici Yaris WRC’si ile takım arkadaşı İngiliz rallici Elfyn Evans’ın 13 saniye önünde son gün olan yarın 4 etaba lider avantajıyla başlayacak. Güne Evans’ın 7.4 saniye ardından ikinci olarak başlayan Ogier, günün 3’ncü rallinin ise 11’nci etabında Evans’tan 1.3 saniye daha yavaş olmasına karşın gün sonunda 13 saniyelik bir avantaj elde etti.

Toyota’nın genç pilotu Kalle Rovanpera, tecrübeli takım arkadaşları kadar hızlıydı ve takımının podyumu kapatmasına vesile oldu. Gün sonunda Ogier, “Koşullar çok değişkendi, bu yüzden gördüklerime güvenmek zorunda kaldım. Benim için temiz bir gün oldu” derken, Evans “sinir bozucu bir gün oldu, sorunlardan uzak durmaya çalıştım. Son gün Seb’in üzerindeki baskıyı sürdürmeye çalışacağız” dedi. Kalle için ise bugünkü etaplar oldukça aldatıcıydı, ayrıca araç içi iletişimde sorun yaşadığını, notları duyamadığını ve bu yüzden de kopilotu Jonne’in bağırmak zorunda kaldığını söyledi.

Toyota Gazoo Racing ekiplerinin ezici üstünlük kurdukları Monte Carlo’da son markalar şampiyonu Hundai takım pilotları aynı performansı göstermekten uzak kaldılar. Yaris’lerin hemen peşinden günü dördüncü sırada kapatan Belçikalı rallici Theirry Neuville, “Bir başka zor gündü ama arabada sürekli gelişiyoruz. Bizim için etkili bir gün değildi fakat etapta güzel bir ritim yakaladık. Ben risk almadım” derken, takımın Estonyalı şampiyon pilotu Ott Tanak oldukça şanssızdı ve günün son etabında çifte spin attınca günün sonunu göremedi. Hyundai’de Tanak’ın yerine Neuville’nin tek destekçisi olarak kalan İspanyol rallici Dani Sordo, 1 dakika 7 saniye farkla takım arkadaşının ardından genelde 5’nci gidiyor. Monte Carlo Rallisi’nde son gün (yarın) toplam 57 km’lik 4 özel etap geçilecek. | 23 Ocak 2021 : 15.25

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top