Efsane yeniden zirvede

Monte Carlo Rallisi’nde üçüncü gün sürprizlerle devam ediyor. Zor koşulların geçerli olduğu etaplarda yolda tutunma sorunları yaşayan ekipler de üstüne bir de patlayan lastiklerle uğraşmak zorunda. Günün üç etabından ikisini arkalarında bırakan ekipler, gün ortası servisine gelirlerken, içlerinde en sıkıntılı olanı hiç şüphesiz Ott Tanak oldu. Estonyalı şampiyon, günün ilk rallinin ise 9’ncu etabında lastik patlattı zaman ve klasmanda iki sıra kaybetti ama devamında günün ikinci rallinin ise 10’ncu etabında etap içinde bir kez daha lastik patlattı ve bu kez klasmanda 9 sıra birden kaybedip 14’ncülüğe geriledi.

Monte Carlo’da üçüncü gün 18 km’lik La Breole-Selonnet etabının ilk geçilişinin en kazançlı ismi hiç şüphesiz son şampiyon Sebastien Ogier oldu. Yaris WRC’si ile tecrübesini konuşturan efsane rallici, en iyi zamanı yaptığı etabın sonunda rallinin liderliğini takım arkadaşı Elfyn Evans’tan devraldı. Tanak’ın iki sıra kaybettiği klasmanda podyuma yükselen genç pilot Kalle Rovanpera, bir kez daha takımın podyumu kapamasına destek verdi. İki ekibin kaza yaparak yarış dışı kaldığı 9’ncu etapta 71 ekip finiş gördü. 9’ncu etaptan en iyi 8’nci zamanla çıkan Belçikalı rallici Theirry Neuville ise, üç Toyota pilotunun hemen ardından podyumun dibine yerleşti.

Hyundai pilotu 20 km’lik Saint-Clément-Freissinières etabında yükselişini sürdürdü ve etabı en hızlı zamanla tamamlayarak aynı (10.) etaptan 10 saniye ceza ile çıkan genç pilot Rovanpera ile arasındaki farkı 1.4 saniyeye düşürdü. Önceki etapta liderliği ele alan Ogier, Yaris’inde kavrama olmadığından şikayet ettiği etapta aşırı dikkatli ile en iyi 6’ncı zamanla finişe geldiğinde, 10’ncu etap sonrası liderliğini gün ortası servisine taşımayı başarırken, finişte farkı kapatmamasını umduğu en yakın takipçisi takım arkadaşı Evans ile arasını da 4 saniye daha açarak rahatladı.

Neuville’nin ardından 10’ncu etabı en iyi ikinci zamanla tamamlayan Loubet, etap finişinde yaptığı açıklamada “yolda çok kar var, bu yüzden biraz temizliyordum. Çok fazla risk almadım” derken, günün bu ikinci etabı aynı zamanda çok lastik patlatılan bir etap olarak ta dikkat çekti. Ciamin, Bonato, Fourmaux ile Tanak, etaptan kayıp zamanlarla ayrılmak zorunda kaldılar. Monte Carlo’da bugün öğleden sonra La Breole-Selonnet etabı ikinci kez geçilerek gün tamamlanacak. Ralli yarınki 4 etapla finiş görecek. Toyota Gazoo Racing’in eğitim programı pilotu Japon rallici Katsuta Takamoto 10’ncu etapta klasmanda iki  sıra yükselerek 6’ncılığa tırmanırken, “sadece düşündüğüm koşullar, her seferinde daha parlak hale geliyorlar ve dar virajlardan sonra hiç çekişimiz olmadı” derken, Monte Carlo’da Tok Sport WRT’nin Skoda Fabia Rally2 Evo’su ile yarışan Andreas Mikkelsen ise 7’nci olarak sürdürmekte olduğu mücadelede RC2 liderliğini koruyor.  | 23 Ocak 2021 : 12.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top